30-10-2023 Розваги 709

Новини музики за тиждень. 30 жовтня 2023

Новини музики за тиждень. 30.10.2023. Дайджест музичних новин

Розповідаємо про новини зі світу музичного мистецтва. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

У листопаді вийде невидана пісня The Beatles "Now and Then" з голосом Джона Леннона

Пол Маккартні доробив її за допомогою нейромережі.

Стало відомо, коли вийде фінальна пісня The Beatles "Now and Then". Композиція, яку вдалося завершити за допомогою штучного інтелекту, побачить світ 2 листопада.

Раніше Пол Маккартні говорив, що він готує до виходу невиданий трек «бітлів» і що голос Джона Леннона вдалося витягти зі старого демо завдяки сучасним технологіям. Музикант пообіцяв, що сингл вийде до кінця року, але не називав конкретної дати. Маккартні не говорив, про яку саме пісню йдеться, проте фанати припустили, що це «Now and Then» – тепер їхня теорія підтвердилася. Цікаво, що The Beatles вже намагалися доробити трек у 1995 році, разом із тоді ще живим Джорджем Гаррісоном – але безуспішно.

Незважаючи на використання нейромережі, у «Now and Then» не буде нічого «синтетичного та штучного» – принаймні так обіцяв Пол Маккартні. Спочатку Джон Леннон записав пісню у 1978 році у вигляді демо. Хоча воно офіційно не випускалося, його можна знайти на YouTube.

"Now and Then" увійде в розширену версію збірки найкращих пісень The Beatles "1967-1970", також відому як "Синій альбом" - вона побачить світ 10 листопада. Цього ж дня вийде ще одна компіляція, "1962-1966", вона ж "Червоний альбом" - теж в оновленому варіанті.

І це ще не всі добрі новини для бітломанів. 1 листопада відбудеться прем'єра 12-хвилинного документального фільму про створення Now and Then, а 3 листопада The Beatles представлять кліп на пісню.

Le Sserafim зустрічають персонажів Overwatch 2 у кліпі "Perfect Night"

Le Sserafim випустили англомовний сингл Perfect Night і показали кліп на нього. У ньому учасниці гурту готуються до концерту, тоді як героїні гри Overwatch 2 намагаються встигнути на шоу Le Sserafim – і дорогою з ними багато чого відбувається.

«Perfect Night» – пісня про те, що навіть не ідеальний день може стати веселим, якщо ви проведете його зі своєю командою. Героїні Overwatch 2 у кліпі з'явилися не просто так: Le Sserafim випустили Perfect Night в рамках співпраці з грою. Тепер у Overwatch 2 можна буде грати у новому k-pop-режимі, який буде додано 1 листопада. А 4 листопада Le Sserafim виступлять на ігровій конвенції BlizzCon 2023, де виконають Perfect Night.

"Perfect Night" - не перший сингл Le Sserafim в 2023 році. У травні у гурту вийшов дебютний альбом Unforgiven, з якого були випущені сингли Unforgiven і Eve, Psyche & the Bluebeard's Wife. У записі першої пісні взяв участь легендарний Найл Роджерс – засновник Chic та продюсер альбомів Мадонни та Девіда Бові. А "Eve, Psyche & the Bluebeard's Wife" пізніше була видана у вигляді реміксу, до якого приклала руку Демі Ловато.

Альбом Unforgiven отримав позитивні відгуки критиків: оглядачі виділяли вокальні дані Le Sserafim і цікаві експерименти зі стилем. У Південній Кореї платівка очолила національний чарт та розійшлася мільйонним тиражем. Вона також набула «золотого» статусу в Японії за 100 тисяч проданих копій і дісталася шостого місця американського хіт-параду Billboard 200.

The Rolling Stones та Леді Гага виконали «Sweet Sounds of Heaven» наживо на вечірці

The Rolling Stones опублікували концертне відео з піснею Sweet Sounds of Heaven, яку вони виконали разом з Леді Гагою. Ролик було знято 19 жовтня на нью-йоркському виступі гурту.
Концерт «ролінгів» пройшов не на стадіоні, як можна було очікувати, а у клубі Racket. Це шоу було частково секретним: спочатку про нього говорили як про «подію, пов'язану з The Rolling Stones», потім поповзли чутки, що це буде просто вечірка на честь релізу альбому «Hackney Diamonds» і музиканти можуть зіграти пару пісень. І тільки коли навколо клубу з'явилися величезні вантажівки та охорона, стало зрозуміло, що The Rolling Stones підготували щось серйозніше, ніж звичайну вечірку.

Пісня "Sweet Sounds of Heaven" увійшла до платівки The Rolling Stones "Hackney Diamonds", реліз якої відбувся наступного дня після концерту - 20 жовтня. Крім Леді Гаги, у записі треку також брав участь Стіві Вандер, але на виступі він не з'явився. Дует із Леді Гагою став завершальним номером концерту – він пролунав уже під час виходу на біс. Окрім нових пісень, The Rolling Stones виконали і класичні, наприклад, Jumpin Jack Flash і Tumblin Dice з альбому Exile on Main St (1972).

"Hackney Diamonds" став першою роботою "ролінгів" з оригінальним матеріалом після 18-річної перерви. Крім Леді Гаги та Стіві Вандера, на ньому також можна почути Пола Маккартні та Елтона Джона: перший записав партію бас-гітари для треку "Bite My Head Off", другий - фортепіано для пісень "Get Close" та "Live by the Sword". Продюсером платівки виступив Ендрю Вотт, який раніше працював з Оззі Осборном та Іггі Попом. Hackney Diamonds зібрав захоплені відгуки критиків і вже очолив чарти деяких країн – наприклад, Німеччини та Австралії. Дані щодо британського хіт-параду оновляться увечері 27 жовтня, а по Billboard 200 – увечері 29 жовтня. За попередньою оцінкою HitsDailyDouble, The Rolling Stones займуть четверте місце Billboard із продажем у 73 тисячі екземплярів за перший тиждень.

Duran Duran випустили хелловінський альбом «Danse Macabre» за участю музикантів Maneskin і Chic

Duran Duran представили альбом Danse Macabre, присвячений майбутньому Хелловіну. Реліз відбувся 27 жовтня, у день народження вокаліста гурту Саймона Ле Бона: музикантові виповнилося 65 років.

Натхненням для платівки став хелловінський концерт гурту, що відбувся 31 жовтня 2022 року. Як розповів Саймон Ле Бон, «Danse Macabre» – «веселий» альбом про «шалену хелловінську вечірку». Нік Роудс, клавішник Duran Duran, додав, що проект розвивався органічно і вийшов швидко: суттю Danse Macabre стали емоції, настрій, стиль і ставлення.

У трекліст увійшло 13 композицій, включаючи цікаві кавери: Duran Duran презентували свої версії "Paint It Black" The Rolling Stones, "Bury a Friend" Біллі Айліш, "Spellbound" Siouxsie & the Banshees та "Psycho Killer" Talking Heads. Останній трек гурт записав разом із Вікторією-Де Анджеліс, басисткою Maneskin. Крім неї, на Danse Macabre також можна почути засновника Chic Найла Роджерса – він взяв участь у роботі над піснею Black Moonlight. Роджерс уже раніше співпрацював з Duran Duran, виступивши продюсером альбомів Notorious (1986) та Astronaut (2004), а також пісень The Reflex та Wild Boys.

Крім кавер-версій, у Danse Macabre увійшли нові інтерпретації класичних композицій Duran Duran: так, Nightboat виходила ще в 1981 році на дебютному альбомі групи Duran Duran, а Love Voudou взята з платівки The Wedding Album (1993). Не обійшлося і без нових треків, наприклад, великого Danse Macabre.

Критики відреагували на новий реліз Duran Duran позитивно, але з відтінком неоднозначності. Портал The Line Of Best Fit назвав "Danse Macabre" "стильним і душевним альбомом з почуттям гумору", ClashMusic - "чудово похмурими хелловінськими синті-поп-частування". Але, на думку журналу Mojo, нічого нового цього разу гурт запропонувати не зміг.

Кіт Річардс із The Rolling Stones розповів про роботу з Полом Маккартні

Кіт Річардс, гітарист The Rolling Stones, поділився враженнями від співпраці з Полом Маккартні. Музикант зізнався, що спільна робота з бітлом нагадала йому «старі добрі часи».
Нагадаємо: Пол Маккартні взяв участь у записі нового альбому The Rolling Stones "Hackney Diamonds" - він виконав партію бас-гітари в композиції "Bite My Head Off". Кіт Річардс розповів про роботу з Маккартні в інтерв'ю Метту Вілкінсону на Apple Music:

«Я відчув, що дідьковий час настав. Я знайомий із Полом 60 років, десь так. Хоча він і Джон [Леннон] кілька разів виступали у нас на бек-вокалі у 1960-х. Грати з ними було дуже весело ... Зрештою я сказав: "Ну це як за старих добрих часів"».

В інтерв'ю The Telegraph Кіт Річардс пояснив, як їм вдалося «отримати» Пола Маккартні на альбом «Hackney Diamonds»:

«Виявилося, що Пол був у місті. І ми не змогли втриматись, благослови його серце. Якщо у тебе є можливість отримати когось із The Beatles на свій трек, ти знаєш, що зробиш це. Пол схожий на дуже доброзичливого кота, з яким приємно грати. Ми завжди були чудовими друзями».

Кіт Річардс також припустив, що Джон Леннон і Джордж Гаррісон чудово вписалися б у The Rolling Stones. Причина проста - вони всі належали до одного покоління і любили ту саму музику. За визнанням Кіта Річардса, коли він уперше почув The Beatles, відчув полегшення: виявилося, що «бітли» йшли в тому ж напрямку, що й «ролінги», що тоді було рідкістю в Англії. Але вже за кілька місяців усі гурти пішли цією дорогою.

Альбом Hackney Diamonds став першою за 18 років роботою The Rolling Stones з оригінальним матеріалом. Крім Пола Маккартні, в його записі взяли участь Елтон Джон, Леді Гага, Стіві Вандер і колишній басист групи Білл Ваймен. Платівка отримала хороші відгуки критиків та очолила чарт Великобританії. Маккартні, у свою чергу, готує до виходу останню пісню The Beatles "Now and Then" - вона побачить світ 2 листопада.

Темін з SHINee випустив міні-альбом та кліп «Guilty»

Учасник гурту SHINee Темін опублікував EP «Guilty». Разом із альбомом музикант показав драматичний кліп на однойменну пісню: у ньому Темін заглиблюється у спогади та висловлює почуття за допомогою танцю.

Відео «Guilty» вже набрало понад півмільйона переглядів та вибилося у топ-40 трендів YouTube. У коментарях Теміна хвалять за візуальний символізм, чудову хореографію та якісний продакшн.

«Guilty» – перший міні-альбом Теміна за два роки, його попередній EP «Advice» виходив 2021-го. Крім головної пісні, до релізу увійшли ще п'ять треків, записаних у різних жанрах. Якщо «Guilty» – балада із синтезаторним звучанням, то «The Rizzness» – зухвалий хіп-хоп-номер про те, що треба слухати не інших людей, а свій голос. «She Loves Me, She Loves Me Not» – теж реп-трек, тільки вже про минуле кохання, яке Темін порівнює з квітами, що в'януть. "Not Over You" - мрійлива пісня в стилі альтернативної поп-музики, де артист співає, що йому складно змиритися з розривом. Наступна за нею «Night Away» – навпаки, тепла пісня, яка розповідає про найкращі моменти стосунків.

За словами Теміна, під час запису «Guilty» він надихався книгою французького філософа Жоржа Батая «Еротика» (1957). Про це музикант розповів в інтерв'ю журналу Luxury:

«Озираючись на Теміна-артиста, я зрозумів, що настав час написати ще один розділ. Ви можете насолоджуватись цим альбомом, не заглиблюючись у попередні розділи… Я хотів поговорити про деякі емоції. Наприклад, про ті моменти, коли ми терпимо те, що раніше вважали неприйнятним, і про почуття, які люди відчувають у наш час. У цьому альбомі я ходитиму по канату, щоб подивитися, наскільки далеко зможу зайти».


Читати також