21-10-2023 Розваги 977

Новини кіно за тиждень. 21 жовтня 2023

Новини кіно за тиждень. 21 жовтня 2023

І знову ми розповідаємо вам про новини зі світу кіно. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

Продюсерська компанія Гілларі Клінтон випустить документальний фільм про військові злочини рф в Україні

Гілларі Клінтон

Американська продюсерська компанія HiddenLight Productions, однією із співзасновниць якої є Гілларі Клінтон, профінансує документальний фільм про фонд «За справедливість» Джорджа та Амаль Клуні (The Clooney Foundation for Justice), який розслідує російські військові злочини в Україні. Про це повідомляє видання The Hollywood Reporter.

Повнометражний документальний фільм під робочою назвою «Ластівки повернуться» буде зосереджений на роботі Ганни Нейстат, провідного спеціаліста з розслідування військових злочинів у фонді «За справедливість», яка разом зі своєю командою їздила до зони бойових дій в Україні, щоб зафіксувати випадки порушення прав людини зы сторони російських окупантів.

«Ніщо не може стерти трагічні події в Україні чи повернути близьких, але ми сподіваємося, що показуючи світові важку роботу Анни та її команди та знайдені докази, цей фільм може сприяти зміцненню миру та відповідальності за руйнівний конфлікт, який продовжує розгортатися там», — прокоментувала майбутню роботу Гілларі Клінтон.

Режисером фільму стала Лара Ворнер, яка разом із Анною Нейстат їздила до зони бойових дій в Україні.

«Я не вважаю "Ластівки повернуться" військовим фільмом. Це справді реальний кримінальний трилер, дія якого відбувається у розпал колосального військового конфлікту. Невпинне прагнення Анни притягнути до відповідальності російських військових злочинців вражає, і я вважаю за честь співпрацювати з нею, HiddenLight і фондом, щоб донести цю історію світу», — зазначила Ворнер.

Фонд «За справедливість», започаткований подружжям Клуні у 2016 році, підтримує юристів-правозахисників, які збирають докази для притягнення винних у військових злочинах до відповідальності відповідно до принципу універсальної юрисдикції. Відповідно до неї військовий злочин є злочином проти людяності і підлягає покаранню у будь-якій точці світу.

Фільм «Фотофобія» про сім'ю, яка ховається від війни у харківському метро, покажуть у світовому прокаті

Празький агент із продажу Filmotor придбав фільм спільного виробництва Словаччини, Чехії та України «Фотофобія» про війну в Україні для світового прокату. Про це повідомляє видання Variety.

Стрічка «Фотофобія» режисерів Івана Остроховського та Павола Пекарчика розповідає про 12-річного Нікі, який із сім'єю живе на станції харківського метро, ховаючись від війни. Хлопчику не дозволяють виходити назовні, оскільки для сім'ї Ніки денне світло – синонім смертельної небезпеки.

«Фільм пропонує унікальний погляд на війну в Україні. "Фотофобія" абсолютно унікальна тим, що стирає кордони між документальним та художнім кіно», - зазначила генеральний директор Filmotor Міхаела Чайкова.

З'явився тизер другого сезону «Доктора Смерть»

Трилер "Доктор Смерть" повертається на екрани з новою правдивою історією. Другий сезон серіалу Peacock розпочнеться 21 грудня.

Головні ролі на шоу виконають Едгар Рамірес («Вбивство Джанні Версаче») та Менді Мур («Це - ми»). Сюжет розповість про реально існуючого італійського хірурга Паоло Маккіаріні (Рамірес). Він працював у Швеції, де займався експериментальною регенеративною медициною. Багато його пацієнтів померли, проте Маккіаріні публікував неправдиві відомості про їхній стан. Вийти на слід злочинця хоче вийти журналістка Беніта Александер (Мур).

Загалом у сезоні намічено вісім серій. В основу покладено подкаст "Доктор Смерть" компанії Wondery. Перший сезон дебютував у 2021 році; у ньому знімалися Джошуа Джексон, Крістіан Слейтер та Алек Болдвін.

Квентін Тарантіно підтримав армію Ізраїлю

Режисер «Кримінального чтива» Квентін Тарантіно сфотографувався із бійцями ізраїльської армії на військовій базі. Знімки з'явилися у соціальних мережах.

Постановник підтримав військових у період конфлікту із палестинським угрупованням «ХАМАС». Тарантіно є громадянином Ізраїлю, проживаючи там зі своєю дружиною, співачкою Даніеллою Пік. Пара виховує двох дітей.

Понад 700 голлівудських зірок, включаючи Галь Гадот та Джеймі Лі Кертіс, вже написали відкритий лист на підтримку ізраїльському народу.

"Наполеон" Рідлі Скотта отримав новий трейлер

Paramount Pictures та Apple TV+ представили другий офіційний трейлер біографічного фільму "Наполеон". Проект Рідлі Скотта стартує у кінотеатрах 22 листопада, після чого вийде на стримінг.

Роль французького імператора Наполеона Бонапарта виконає лауреат "Оскар" Хоакін Фенікс. Сюжет простежить за сходженням Наполеона на престол, його війнах та взаєминах з дружиною Жозефіною (Ванесса Кірбі).

Раніше Скотт повідомляв, що працює над режисерською версією картини, чий хронометраж становитиме 4 години 10 хвилин.

Джеймс Мак-Евой зніме фільм про реперів-ошуканців із групи Silibil N’ Brains

Шотландський актор Джеймс Мак-Евой має намір зняти свій перший фільм. Режисерський дебют він відзначить байопіком про шотландських реперів-ошуканців Гевіна Бейна та Біллі Бойда з групи Silibil N' Brains, які заради слави видали себе за американців та друзів їх успішнішого колеги Емінема.

Гевін Бейн і Біллі Бойд намагалися досягти успіху наприкінці 1990-х, але в них нічого не вийшло – артистів висміювали за їхній «неправильний» акцент. Тоді на початку 2000-х вони вирішили заново винайти себе. Музиканти представилися визнаними реперами з Каліфорнії та друзями дитинства Емінема. Завдяки своїй афері самозванці швидко уклали контракт зі звукозаписною компанією Sony Music UK на два сингли та альбом.

Бейн та Бойд з'явилися на каналі MTV і виступали на концертах. Однак згодом вони залишилися без прихильників у Sony, а їхній перший сингл був відкладений на 6 місяців. Роботи ставало дедалі менше, і Бойд зрештою після весілля пішов із групи і влаштувався працювати у нафтовій галузі. Бейн продовжив виступати і в якийсь момент розкрив секрет гурту. У 2013 році дует возз'єднався і випустив міні-альбом "Dirty Rotten Scoundrels", а в 2015 Бейн представив сольний альбом "Almost Dead Famous".

Свій перший фільм Джеймс Мак-Евой присвятить цим запеклим хлопцям. У поки що безіменному фільмі він покаже, як артисти перезаписали свої треки з фальшивим американським акцентом і приїхали до Лондона, виставивши себе справжніми зірками. У 2013 році вийшов документальний фільм "Велика хіп-хоп-містифікація" (трейлер вище) про Silibil N' Brains. Під час роботи Мак-Евой напевно надихатиметься документалкою. Актор і режисер-початківець взагалі в захваті від дивної історії дуету:

«Те, що намагалися зробити ці дві молоді людини з Данді, не вкладається в голові, і я не можу дочекатися, щоб перенести цю абсолютно неймовірну, а також дуже шотландсько-каліфорнійську історію в кіно. [...] Я на сьомому небі від щастя, що дебютую як режисер у себе на батьківщині. Фільм насамперед оспівуватиме шотландський дух, але зухвала підробка від дуету Silibil N' Brains не може не сподобатися глядачам по всьому світі».

Сильвестр Сталлоне розповідає про життя у трейлері документалки «Слай»

Netflix опублікував перший трейлер документального фільму «Слай» про актора, режисера та сценариста Сільвестра Сталлона. У картині Слай розповість про особисте життя і неймовірну 50-річну кар'єру.

Сталлоні довелося довго і старанно працювати над тим, щоб стати частиною Голлівуду. У трейлері він згадує, що якийсь час думав відмовитись від акторської кар'єри. Слай на початку свого шляху не міг отримати ролі у тих чи інших проектах, йому часто відмовляли на кастингах. Проте провали зробили Сталлоне лише сильнішим, що у результаті привело його до проривного «Роккі». Фільм приніс Сталлоні номінації на премію «Оскар» у категоріях «Найкраща чоловіча роль» та «Найкращий сценарій».

У трейлері Сталлоне показав кінотеатр, де 1976 року відбулася прем'єра «Роккі». Молодший брат актора Френк Сталлоне перед показом сказав йому: «Це може бути найкращий чи найгірший день у твоєму житті». У підсумку спортивна драма виявилася успішною та запустила цілу франшизу, а сам Сталлоне став всесвітньо відомою зіркою кіно. На позначці 1:05 можна побачити останнє фото Слая, перш ніж він прославився. До речі, у документалці розкажуть і про більш ранній фільм Сталлоне, драму «Лорди Флетбуша» 1974-го, де йому компанію склав Генрі Вінклер.

Сталлоне після «Роккі» почав частіше зніматися у фільмах і зіткнувся з багатьма випробуваннями. Як зазначив актор, часто творчі люди ставлять свою роботу вище за сім'ю, що призводить до катастрофічних наслідків. Тепер Слай розуміє, що сім'я – це все, що має значення. Адже коли людина падає, саме сім'я допомагає їй підвестися.

У «Слаї» також з'являться режисер Квентін Тарантіно та актор Арнольд Шварценеггер, який також прославився у 70-х та 80-х. Netflix у червні випустив документальний міні-серіал про Шварценеггера "Арнольд".

Прем'єра фільму "Слай" запланована на 3 листопада.


Читати також