24-10-2023 Розваги 880

Новини музики за тиждень. 23 жовтня 2023

Новини музики за тиждень. 23 жовтня 2023

Розповідаємо про новини зі світу музичного мистецтва. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

Пол Маккартні вважає, що Йоко Оно заважала The Beatles

The Beatles

Пол Маккартні розповів, що Йоко Оно «втручалася» у творчий процес The Beatles. Не обходилося навіть без її присутності у студії – і, на думку музиканта, це мало кому подобалося.
Маккартні розповів про «втручання» Йоко Оно під час подкасту McCartney: A Life In Lyrics. Коли Джон Леннон привів її до студії, це не могло не позначитися на робочому процесі:

«Йоко Оно була поруч у самому розпалі запису – і вам доводилося мати з цим справу. Ідея була в тому, що якщо Джон [Леннон] чогось хотів, це мало статися».

За словами Пола Маккартні, The Beatles «допустили це» і не почали здіймати шуму – але це не означає, що музикантам все подобалося. Маккартні вважає, що це було "втручанням на робочому місці". Група звикла записувати пісні певним способом – учотирьох разом із продюсером Джорджем Мартіном. Звичайно, поява Йоко Оно у студії не залишилася непоміченою.

У 2016 році Пол Маккартні вже висловлювався з приводу Йоко Оно, причому його слова не дуже відрізнялися від нинішніх. Тоді в інтерв'ю Rolling Stone музикант повідомив, що її присутність «розлютила» Beatles – але зараз вони з Йоко Оно по-дружньому спілкуються.

Seventeen повернулися з міні-альбомом "Seventeenth Heaven" і побили рекорд Stray Kids

Seventeen представили EP "Seventeenth Heaven", вже другий у 2023 році - після квітневого "FML". Новий реліз групи встановив рекорд за кількістю попередніх замовлень: заявки на «Seventeenth Heaven» залишили 5,2 млн осіб.

Таким чином, Seventeen побили досягнення Stray Kids та їхнього альбому «5-Star», який мав 5,13 млн попередніх замовлень. При цьому, у свою чергу, "5-Star" побив попередній рекорд Seventeen з EP "FML", який мав 4,64 млн передзамовлень. Виходить, що в період з квітня до жовтня рекорд було оновлено цілих три рази. Причому в результаті «FML» став першим корейським релізом, продаж якого перевищив 6 млн копій.

У EP «Seventeenth Heaven» увійшли вісім пісень. В якості головного синглу Seventeen випустили кліп «God of Music» – ця соул-фанкова пісня представлена на альбомі у двох варіантах: оригінальному та інструментальному. За сім годин ролик God of Music набрав понад 2,9 млн переглядів (на момент публікації новини).

Ріанна може випустити два нові альбоми та поїхати у світове турне

Ріанна

У Мережі з'явилася інформація, що Ріанна готується випустити одразу два нові альбоми та вирушити на гастролі. Повідомляється, що співачка підписала контракт із концертним агентством Live Nation на 32 млн фунтів стерлінгів, що дорівнює 38 млн доларів.
Новина про очікуване повернення Ріанни з'явилася в британському таблоїді The Daily Mirror – тому інформацію не можна назвати надійною. Тим не менш, фанати співачки дуже зраділи: Ріанна не випускала альбомів вже майже вісім років – її остання на сьогоднішній день платівка «Anti» виходила в січні 2016-го. Якщо ж вірити The Daily Mirror, тур відбудеться у 2024–2025 роках, а перерва між новими релізами буде невеликою.

В останній рік Ріанна показала деякий інтерес до музики. Наприкінці 2022-го вона представила дві нові пісні, "Lift Me Up" та "Born Again", які увійшли до саундтреку до фільму "Чорна пантера: Ваканда назавжди". "Lift Me Up" дісталася другого місця Billboard Hot 100 і принесла Ріанні номінації на "Оскар" і "Золотий глобус". 11 лютого співачка виступила у перерві «Супербоула»-2023, а невдовзі після цього дала інтерв'ю Vogue, де натякнула на випуск нового матеріалу.

Пінк, Стінг та Marshmello представили спільний трек «Dreaming»

Пінк, Marshmello та Стінг опублікували композицію «Dreaming». Це душевна танцювальна пісня, під час запису якої було використано мелодію класичного хіта Стінга «Fields of Gold».
44-річна Пінк називає співпрацю «прекрасною випадковістю»: усі три артисти – з кількох різних музичних світів. За словами 72-річного Стінга, головним на «Dreaming» все ж таки став 32-річний Marshmello. Сам Marshmello вважає, що саме незвичайний набір артистів робить трек цікавим:

«Це, мабуть, найнесподіваніша пісня-колаборація, про яку, як мені здається, будь-хто з нас міг подумати».

Цікаво, що Marshmello – не єдиний продюсер "Dreaming". До треку також приклав руку Digital Farm Animals: він став одним із співавторів пісні та виконав партії гітари, синтезатора та барабанів.

The Kid LAROI, Чонґук із BTS та Central Cee випустили кліп «Too Much»

Вийшла спільна пісня The Kid LAROI, Чонгука з BTS та Central Cee – «Too Much». Музиканти також показали кліп, у якому вони виступають в абстрактних декораціях та потрапляють на обкладинки журналів.

Режисером "Too Much" виступив Рамез Силян, який зняв фільм "Lil Peep: Все для всіх". Також він працював над кліпами Charli XCX, Post Malone та The Neighbourhood. Для The Kid LAROI Силян раніше знімав відео "Kids Are Growing Up (Part 1)".

Композиція Too Much з'явиться на дебютному альбомі The Kid LAROI The First Time, реліз якого очікується вже в листопаді. Цікавий факт: одним із співавторів пісні виступив Джастін Бібер.

The Kid LAROI – 20-річний австралійський музикант, найвідоміший за хітом «Stay», записаним з Джастіном Бібером. «Stay» став однією з найпопулярніших пісень 2020-х: він був визнаний найбільш прослуховуваним треком 2022-го на Apple Music і посів третє місце в зведеному чарті Billboard за 2022 рік. На сьогоднішній день композиція набрала майже 2,8 млрд стриму на Spotify, а кліп на YouTube подивилися 810 млн разів. Крім "Stay", The Kid LAROI випустив і інші хіти - "Without You" та "Thousand Miles". Його дебютний мікстейп F**k Love був представлений у 2020 році і розійшовся 3-мільйонним тиражем тільки в США.

Лана Дель Рей та Холлі Макве випустили трек «Suburban House»

Вийшла спільна пісня Лани Дель Рей та Холлі Макве – «Suburban House». Фанатам Дель Рей вона має сподобатися: це поетична фортепіанна балада про розлучення.

Лана Дель Рей та Холлі Макве потоваришували кілька років тому. Макве відправила зірці особисте повідомлення в соцмережах та отримала відповідь, чим була приємно шокована, оскільки Дель Рей – важливий для неї кумир. Потім співачки зустрілися в Лос-Анджелесі: Макве виконала Suburban House Лані Дель Рей, і трек вирішено було перетворити на дует. За словами Холлі Макве, голос Дель Рей ідеально підійшов для цієї пісні.

Suburban House з'явиться на новому EP Холлі Макве, реліз якого відбудеться в 2024 році. Його точна назва та конкретна дата виходу поки що не розкриваються.

Холлі Макве – ірландська інді-виконавиця. Окрім Лани Дель Рей, на творчість співачки вплинули Леонард Коен та Джонні Кеш, а її дебютну платівку Golden Eagle (2017) порівнювали з Ніком Кейвом. Її альбом Not The Girl (2021) зводив Коллін Дюпуї, який працював над Ultraviolence Лани Дель Рей. У тому ж 2021 Дель Рей сказала, що якби вона знімала байопік про себе, то вибрала б на головну роль Холлі Макве.

The Rolling Stones випустили альбом «Hackney Diamonds» з Полом Маккартні та Леді Гагою

The Rolling Stones представили альбом "Hackney Diamonds". Це перша платівка гурту за шість років та їхня перша робота з оригінальним матеріалом з часів «A Bigger Bang» (2005).
У трекліст увійшли 12 пісень, включаючи сингли "Angry" та "Sweet Sounds of Heaven". У записі останнього взяли участь Леді Гага, яка виконала вокальну партію, та Стіві Вандер, який зіграв на клавішних. Також на Hackney Diamonds можна почути Пола Маккартні – його бас-гітара звучить у пісні Bite My Head Off. У списку зіркових гостей відзначився і Елтон Джон: він зіграв на фортепіано в Get Close і Live by the Sword.

Продюсером альбому «Hackney Diamonds» виступив Ендрю Вотт, який раніше працював з Оззі Осборном та Іггі Попом. Майже всі пісні з Hackney Diamonds написали Мік Джаггер і Кіт Річардс, вокаліст і гітарист The Rolling Stones. Єдиним винятком стала "Rolling Stone Blues", кавер на пісню Мадді Вотерса "Rollin' Stone" - колись саме вона дала назву гурту.

Музичним критикам Hackney Diamonds дуже подобається. На думку The Telegraph, це "найкращий альбом гурту з часів їх "золотих днів" 1970-х". Журнал Classic Rock вважає, що це "квінтесенція The Rolling Stones" і водночас це однозначно альбом XXI століття для аудиторії з XXI століття. Портал MusicOMH зазначає, що «Hackney Diamonds» програє класичним записам групи на кшталт Let It Bleed (1969), але все одно дуже гарний – і якщо це останній альбом «роллінгів», то він стане чудовою «лебединою піснею». The Guardian вихваляє «по-справжньому хороші пісні», а Mojo зазначає, що вокал Міка Джаггера практично не змінився.


Читати також