03-11-2023 Розваги 1010

Новини кіно за тиждень. 3 листопада 2023

Новини кіно за тиждень. 3 листопада 2023

І знову ми розповідаємо вам про новини зі світу кіно. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

На честь Меттью Перрі відкриють фонд допомоги людям із залежністю

Після смерті актора Меттью Перрі в Мережі було запущено новий проект «Фонд Меттью Перрі» (Matthew Perry Foundation). Його організатори обіцяють допомагати людям з різними залежностями.

«У дусі незмінної прихильності Меттью Перрі до надання допомоги іншим, які борються із залежністю, ми запускаємо проект, щоб вшанувати його пам'ять, заснувавши Фонд Меттью Перрі, керуючись його власними словами та досвідом, які рухаються його пристрастю змінити на краще якомога більше життів», — говориться на сайті фонду.

Керівництвом Фонду займеться Національний філантропічний траст (National Philanthropic Trust) — громадська благодійна організація, яка зібрала на потреби понад 49 млрд доларів з моменту заснування.

Перрі помер 28 жовтня у віці 54 років. Зірку «Друзів» знайшли у джакузі його будинку у Лос-Анджелесі. Офіційна причина смерті наразі невідома. Раніше ЗМІ повідомляли про серцевий напад.

За життя Перрі боровся з наркотичною та алкогольною залежностями. Представляючи свої минулорічні мемуари "Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing" актор так відгукувався про необхідність допомагати нужденним:

«Коли я помру, не хочу, щоб насамперед згадувалися «Друзі» — хочу, щоб насамперед говорили про допомогу іншим. Я збираюся прожити решту свого життя, доводячи це. Залежність надто сильна, щоб хтось міг перемогти її поодинці. Але разом, день за днем, ми зможемо впоратися з нею».

«Супермена і Лоїс» закриють після четвертого сезону

Серіал «Супермен і Лоїс» буде офіційно завершено у 2024 році. У фінальному четвертому сезоні заплановано десять серій.

Відповідний анонс зробило керівництво каналу CW. Супергеройський серіал, зроблений разом із DC Comics, дебютував на екранах у 2021 році. Головні ролі Кларка Кента/Супермена та його коханої Лоїс Лейн виконували Тайлер Геклін та Бітсі Таллоч.

Третій сезон виходив у червні і завершився кліфгенгером — сутичкою Супермена з Лексом Лютором та Думсдеєм. Точна дата прем'єри фінальних серій невідома.

Вийшов трейлер абсурдистської комедії "Солодкий схід"

Компанія Utopia поділилася дебютним трейлером незалежного фільму "Солодкий схід". Картина вийде у США 1 грудня.

Комедія розповість про старшокласницю Лілліан (Талія Райдер), яка подорожує з Південної Кароліни до Вашингтона. Героїня пізнає новий і часто божевільний світ Східного узбережжя США, населений ексцентричними персонажами.

У проекті також знімалися Саймон Рекс (Червона ракета), Джейкоб Елорді (Ейфорія), Айо Едебірі (Ведмідь) та ін. Солодкий схід є режисерським дебютом оператора Шона Прайса Вільямса (Гарні часи). Сценарій писав критик Нік Пінкертон.

Світова прем'єра «Солодкого сходу» відбулася у програмі «Особливий погляд» на кінофестивалі у Каннах 2023.

HBO анонсував графік прем'єр своїх серіалів

Програмний директор каналу HBO Кейсі Блойс розповів, коли чекати повернення популярних шоу.

Нові сезони «Останніх з нас», «Білого лотоса» та «Ейфорії» вийдуть не раніше 2025 року. Причиною затримок стали страйки голлівудських сценаристів та акторів. Календар на 2025-й також поповнить приквел «Воно», серіал «Ласкаво просимо в Деррі».

Другий сезон «Дома Дракона» складатиметься з меншої кількості серій (8) та повернеться влітку 2024 року. Ще один спін-оф всесвіту «Гри престолів» про Межового лицаря (The Hedge Knight) почнуть знімати навесні.

На першу половину 2024 року також заплановані релізи продовжень «Поліції Токіо», «Хитрощів» та «Угамуй свій запал». Коли вийде третій сезон «І просто так...», невідомо — сценаристи приступили до роботи тільки зараз.

Вийшов трейлер «Каскадера» із Раяном Ґослінґом

Universal Pictures випустила офіційний трейлер екшн-фільму "Каскадер". Головні ролі в ньому виконали Раян Ґослінґ та Емілі Блант.

Сюжет розвивається навколо каскадера Колта (Ґослінґ ). Він неохоче повертається у професію, щоб допомогти колишній дівчині Джоді (Блант) зняти її перший фільм, блокбастер із багатомільйонним бюджетом. Ситуація ускладнюється зникненням головного актора картини (Аарон Тейлор-Джонсон).

Проект є рімейком однойменного серіалу 1980-х років. Режисером виступив Девід Літч («Дедпул 2», «Швидше кулі»). У «Каскадері» також знімалися Ганна Веддінгем, Вінстон Дюк та Стефані Сюй. Над сценарієм працював Дрю Пірс («Залізна людина 3»).

"Каскадер" стартує у закордонному прокаті 1 березня.

Став доступним трейлер ребута «Планети мавп»

20th Century Studios представила тизер-трейлер нового фільму франшизи "Планета мавп" - "Королівство" (Kingdom of the Planet of the Apes). Реліз у кінотеатрах відбудеться 23 травня 2024 року.

Дія відбуватиметься через кілька років після подій «Війни за планету мавп», яка виходила 2017 року. Сюжет розповість про спадщину мавпи Цезаря (Енді Серкіс).

У «Королівстві» знімалися: Оуен Тіг («Воно»), Фрея Аллан («Відьмак»), Вільям Х. Мейсі («Безсоромні»), Пітер Макон, Дічен Лакмен та Кевін Дюран. Режисером виступив Вес Болл («Той, що біжить лабіринтом»).

Трилогія «Планети мавп» стартувала у 2011 році та зібрала у світовому прокаті 1,67 млрд доларів. В основі історії лежить однойменний роман П'єра Буля (1963). Одну з адаптацій ставив Тім Бертон 2001-го.

Оголошено номінантів незалежної премії BIFA

У Лондоні анонсували претендентів щорічної британської незалежної кінопремії BIFA. За кількістю номінацій лідирує ромком «Вулиця жита» (16).

У списку фільмів року також опинилися «Ми всім чужі» та «Задира» (14), «Як займатися сексом» (13) та «Жінка» (11). Серед акторів номінації отримали: Ендрю Скотт, Пол Мескаль, Клер Фой та Джеймі Белл (усі - за «Ми всім чужі»), Джоді Комер («Всесвітній потоп»), Тільда Свінтон («Вічна дочка») та ін.

Церемонія вручення відбудеться 3 грудня. Список номінантів наведено нижче.

• Кращий фільм:

«Жінка»
«Задира»
«Як займатися сексом»
«Ми всім чужі»
«Вулиця жита»

• Найкраща головна роль:

Міа Маккенна-Брюс - «Як займатися сексом»
Тіа Номоре - «Мати-Земля»
Джоді Комер - «Всесвітній потоп»
Набхан Різван - «У камері»
Ендрю Скотт - «Ми всім чужі»
Тільда Свінтон - «Вічна дочка»

• Найкраща другорядна роль:

Риту Арья - «Пристойне суспільство»
Джеймі Белл - «Ми всім чужі»
Олександра Берк - «Гарна червона сукня»
Семюел Боттомлі - «Як займатися сексом»
Пол Мескаль - «Ми всім чужі»
Шон Томас - «Як займатися сексом»
Кетрін Вотерстон - «Всесвітній потоп»
Клер Фой - «Ми всім чужі»
Аліа Шокат - «Дріфт»
Амір Ель-Масрі - «У камері»

• Найкраща спільна головна роль:

Гарріс Дікінсон, Лола Кемпбелл - «Задира»
Девід Джонссон, Вівіан Опара - «Вулиця жита»
Нейтан Стюарт-Джарретт, Джордж МакКей - «Жінка»

• Найкраща режисура:

Рейн Аллен Міллер - «Вулиця жита»
Моллі Меннінг Вокер - «Як займатися сексом»
Шарлотта Ріган - «Задира»
Ендрю Гей - «Ми всім чужі»
Сем Х. Фріман, Чун Пін Ін — «Жінка»

• Найкращий міжнародний фільм:

«Анатомія падіння»
«Монстр»
«Опале листя»
«Минулі життя»
«Фремонт»

Скарлетт Йоганссон подала до суду на ШІ-додаток

Актриса Скарлетт Йоганссон подала судовий позов на адресу розробників програми, яка використовує штучний інтелект. Зірка «Месників» стверджує, що автори використовували її ім'я, зовнішність та голос без дозволу.

Йдеться про програму Lisa AI: 90s Yearbook & Avatar: 28 жовтня в соціальній мережі X/Twitter була опублікована реклама, де несправжній голос Йоганссон пропонував користувачам згенерувати бажані зображення та відеоролики.

За словами представників Йоганссон, актриса та її команда серйозно поставилися до подібної крадіжки:

«Відповідно до нашого порядку дій у подібних обставинах, ми розберемося з цим, використовуючи всі доступні нам засоби правового захисту».

Актриса не вперше захищає свої інтереси в судовому порядку: в 2021 році вона довела, що студія Disney порушила контракт і не виплатила їй грошові бонуси за показ «Чорної Вдови» на стримінгу, і отримала компенсацію.

Захист прав від штучного інтелекту є одним із головних питань на порядку денному у Гільдії акторів (SAG-AFTRA). Організація страйкує з липня і вимагає у великих студій та стрім-сервісів (AMPTP) забезпечити їм безпеку в кадрі та поза межами знімального майданчика.

Йоганссон нещодавно зіграла у «Місті астероїдів» Веса Андерсона. Наступного року з нею вийде романтична комедія «Проект «Артеміда» на Apple TV+.


Читати також