05-11-2023 Розваги 777

Новини музики за тиждень. 5 листопада 2023

Новини музики за тиждень. 5 листопада 2023

Розповідаємо про новини зі світу музичного мистецтва. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

The Beatles показали кліп на останню пісню «Now and Then»

Вийшов кліп на фінальну пісню The Beatles "Now and Then". У ньому можна побачити Пола Маккартні та Рінго Старра зі студії, а також старі зйомки та фото Джона Леннона та Джорджа Гррісона – причому у деяких кадрах усі четверо «бітлів» з'являються разом.

Режисером відео виступить Пітер Джексон, який створив кінотрилогію "Володар перснів" (2001-2003). З «бітлами» він теж працював: 2021-го він представив документальний міні-серіал «The Beatles: Get Back», змонтований з величезної кількості архівних відеозаписів – загальна тривалість міні-серіалу склала цілих вісім годин.

Не всім бітломанам сподобався кліп «Now and Then»: комусь вставки з Ленноном та Гаррісоном здалися моторошними. У той же час багато хто оцінив, що Пітер Джексон додав у ролик рідкісні кадри – наприклад, уривок із невиданого відео аж 1962 року.

Прем'єра пісні "Now and Then" відбулася 2 листопада. Анонсовано ж вона була ще в червні 2023-го: Пол Маккартні говорив, що йому вдалося доробити трек за допомогою штучного інтелекту - але він звернувся до нейромережі лише для того, щоб отримати голос Джона Леннона з оригінального демо-запису, датованого приблизно 1977 роком . Ще 1995-го Маккартні, Старр і Гаррісон намагалися відтворити пісню для мультимедійного проекту The Beatles Anthology, але так і не закінчили роботу. Як пізніше згадував Маккартні, Джорджу Гаррісону не надто подобалася низька якість запису.

Вихід «Now and Then» став однією з головних музичних подій останнього часу – «останню пісню The Beatles» обговорювали у всіх ЗМІ та соцмережах. На даний момент сингл очолює Apple Music семи країн, включаючи Велику Британію – а кліп на YouTube набрав 11 млн. переглядів за день.

Кеті Перрі закінчує роботу над новим альбомом

Кеті Перрі заявила, що вона майже завершила запис свого наступного альбому. Про це співачка повідомила під час зустрічі з фанатами у рамках своєї концертної резиденції у Лас-Вегасі.

Перрі не розкрила точної дати релізу, але сказала, що платівка побачить світ уже 2024-го. Артистка збирається не лише випустити нові пісні, а й вирушити у світовий тур. До речі, ще у серпні Кеті Перрі говорила про роботу над свіжим матеріалом. Тоді співачка зізналася, що вона складає багато треків про кохання, бо сильно його відчуває. Перрі додала, що вона готується до повернення, але хоче добре до нього підготуватися і все зробити правильно.

Останній на сьогодні альбом Кеті Перрі "Smile" виходив у серпні 2020-го. На відміну від попередніх робіт співачки, Smile не зміг очолити Billboard 200 і посів лише п'яте місце. Але деякі композиції з нього все ж таки мали успіх: «Never Really Over» увійшла до топ-15 Billboard Hot 100, а «Harleys in Hawaii» здобула вірусну популярність у TikTok. Також багатьом фанатам сподобалася пісня Cry About It Later, яка так і не була випущена синглом. У будь-якому випадку Кеті Перрі точно не забули: за минулий місяць на Spotify її послухали 52 млн осіб - що не набагато менше, ніж у Олівії Родріґо (57 млн) або Леді Гаги (56 млн).

Таким чином, майбутня платівка Кеті Перрі стане її першою студійною роботою за три чи навіть чотири роки, залежно від місяця виходу. Але таку тривалу творчу перерву співачка взяла недарма: 2020-го вона вперше стала матір'ю – у Кеті Перрі та її партнера, актора Орландо Блума, народилася донька Дейзі Дав Блум. Артистка зазначила, що з народженням дитини у її житті з'явилося більше відповідальності.

Bad Bunny показав готичний кліп «Baticano» зі Стівом Бушемі

Bad Bunny опублікував чорно-білий кліп Baticano, стилізований під культовий німий хорор-фільм Носферату, симфонія жаху (1922). Головним героєм став сам репер, а роль його ментора-вченого виконав Стів Бушемі.

До «Baticano» Стів Бушемі вже з'являвся у музичних відео – у 2011-му він засвітився у «Make Some Noise» Beastie Boys. Режисером ролика виступив Stillz, що вже працював з Bad Bunny над кліпами Me Porto Bonito, Moscow Mule, Un Preview і багатьма іншими.

«Носферату. Симфонія жаху» – німецький німий фільм Фрідріха Мурнау, що представляє собою вільну екранізацію роману Брема Стокера «Дракула» (1897). Головний герой - граф Орлок (Макс Шрек), що полює на людей і поширює чуму. Словом "Носферату" часто помилково називають самого персонажа, але насправді це один із синонімів слова "вампір", взятий з книги Брема Стокера. Образ графа Орлока став дуже популярним у культурі: 2024 року має вийти фільм «Носферату» з Біллом Скарсгардом у головній ролі. Режисером картини виступає Роберт Еґґерс, який зняв «Відьму» (2015), «Маяк» (2019) та «Варяга» (2022). Окрім Скарсгарда, у новому «Носфераті» з'являться Ніколас Голт, Лілі-Роуз Депп, Віллем Дефо та Аарон Тейлор-Джонсон.

Пісня Baticano увійшла до нового альбому Bad Bunny "Nadie Sabe Lo Que Va a Pasar Mañana", реліз якого відбувся 13 жовтня. Платівка отримала позитивні відгуки критиків і посіла перше місце в Billboard 200. Пісня «Baticano», хоча поки що не виходила як сингл, вже встигла дійти до 78-го рядка Billboard Hot 100 та 34-ї позиції хіт-параду Іспанії. Цікаво, що пісню Baticano Bad Bunny написав самостійно, без співавторів.

Ноел Галлахер випустив концертний кліп "We're Gonna Get There In The End"

Ноел Галлахер представив відео "We're Gonna Get There In The End", складене з концертних кадрів. Вони були зняті під час кількох виступів Ноела Галлахера – у манчестерському парку Вітеншоу, залі O2 Academy в англійському місті Борнмуті та на радіостанції Absolute Radio.
Пісня "We're Gonna Get There In The End" увійшла до четвертого альбому Ноела Галлахера "Council Skies", реліз якого відбувся 2 червня. У основний трекліст пісня не потрапила – вона вийшла лише на лімітованому CD-виданні та делюкс-версії альбому.

«Я написав її під час карантину і просто виклав на YouTube, як подарунок фанатам. І хто б міг подумати, всі збожеволіли. І коли я записував альбом, мої знайомі запитували: "Невже пісні не буде на ньому? Усім вона подобається". Я відповів: "На жаль, єдина у світі людина, якій вона не подобається, - це я. Не збираюся вставляти веселий брит-поп-трек у середину цієї задумливої, в якомусь сенсі меланхолійної платівки". Однак я записав пісню – і вона звучала чудово. Тоді я подумав: "Я збираюся виконувати її на концертах, тож випущу її у форматі бонус-треку". Оскільки ніхто більше не робить бі-сайдів, можна сказати, що це один із великих бі-сайдів у моїй кар'єрі».

Чонґук з BTS випустив альбом "Golden" та кліп "Standing Next to You"

Учасник BTS Чонґук представив сольний альбом "Golden". У нього потрапили два сингли, що вийшли раніше – літній хіт «Seven», записаний з Latto, і «3D», дует з Джеком Гарлоу. Третім синглом стала пісня Standing Next to You: Чонґук вже представив кліп на неї.

У відео «Standing Next to You» Чонґук полює на загадкову рокову дівчину і, звичайно ж, багато танцює. Усього за п'ять годин з моменту прем'єри ролик набрав понад 4 млн. переглядів і посів перше місце в трендах YouTube (на момент публікації цієї новини). Режисером Standing Next to You виступила Таню Муіньо, яка зняла "As It Was" Гаррі Стайлса, "Up" Карді Бі та інші популярні кліпи.

За звучанням «Standing Next to You» – осучаснені диско та фанк, а в тексті пісні Чонґук  говорить про те, що разом із коханою людиною можна пережити будь-які труднощі у житті.

Загалом у трекліст «Golden» увійшли 11 пісень. Closer to You – дует з популярним електронним проектом Major Lazer, а Please Don't Change – спільна робота з відомим французьким продюсером DJ Snake. До матеріалу також доклали руку Ед Ширан та Шон Мендес: Ширан виступив одним із авторів пісні «Yes or No», Мендес – одним із авторів треку «Hate You». У прес-релізі обіцялося, що на Golden Чонґук продемонструє «свій унікальний тембр і зачарує слухачів по всьому світу».

Альбом "Golden" вже очолив iTunes-чарти 63 країн. Перед релізом платівки Чонґук розповів, що хоче стати «універсальним артистом, здатним виконувати пісні різних жанрів». Судячи з перших відгуків на Golden, робота вийшла якісною. NME назвав Чонґука «новим поп-королем, готовим зайняти трон», а iNews охарактеризував альбом як «тріумф», порівнявши співака з Крейгом Девідом та Ронаном Кітінгом.

Олівія Родріґо представила трек «Can't Catch Me Now» з фільму «Голодні ігри: Балада про співочих пташок і змій»

Олівія Родріґо поділилася атмосферною фолк-піснею «Can't Catch Me Now». Вона звучить кінематографічно – і недарма: пісня увійшла до саундтреку до фільму «Голодні ігри: Балада про співочих пташок і змій».

Родріґо написала Cant Catch Me Now разом зі своїм постійним співавтором Деном Нігро, який також виступив продюсером треку. Співачка зізналася, що дуже рада, що їй запропонували записати пісню для «Голодних ігор». Цікаво, що Тейлор Свіфт, один із головних кумирів Олівії Родріґо, також співпрацювала з «Голодними іграми»: її «Safe & Sound» увійшла до саундтреку до найпершої частини франшизи у 2012 році.

Нещодавно в Мережі з'явилася новина, що Олівія Родріґо обзавелася новим бойфрендом: ним став британський актор Луїс Партрідж, відомий за ролями віконта Тьюксбері в «Енолі Холмс» (2020) і «Енолі Холмс 2» (2022), а також Сіда Вішеза в серіалі «Пістол» (2022) про групу Sex Pistols. Пару помітили у Британії на вечірці Хелловіна 27 жовтня – але ні Родріґо, ні Партрідж поки не підтверджували відносин.

8 вересня Олівія Родріґо випустила альбом Guts. Платівка отримала захоплені відгуки критиків та очолила чарти багатьох країн. Очікується, що незабаром співачка представить делюкс-версію альбому із додатковими треками.

«Голодні ігри: Балада про співочих пташок і змій» – приквел «Голодних ігор» (2012), його дія відбувається за 64 роки до подій оригіналу. Фільм розповідає про молодих Коріолан Сноу та його підопічної Люсі Грей Бейрд, між якими зав'язуються не лише ділові, а й романтичні стосунки. Роль Сноу виконав 28-річний Том Бліт, який знімався у «Позолоченому столітті» (2022 – теперішній час) та «Робіні Гуді» (2010). Бейрд зіграла 22-річна Рейчел Зеглер, володарка «Золотого глобуса» за «Вестсайдську історію» (2021) та виконавиця головної ролі у новій «Білосніжці» (2025). Окрім Бліта та Зеглер, у нових «Голодних іграх» знялися Пітер Дінклейдж і Віола Девіс, а режисером картини виступив Френсіс Лоуренс, який поставив попередні частини франшизи. Світова прем'єра фільму очікується 17 листопада: вже відомо, що він стане найдовшою частиною серії.

Megan Thee Stallion випустила "зміїний" кліп "Cobra"

Megan Thee Stallion повернулася з треком Cobra, першим сольним синглом з 2022 року. Разом із піснею реперша показала кліп, де вона скидає шкіру та танцює у джунглях зі змією на шиї.
Режисером кліпу виступив Дуглас Бернар, який раніше працював з Арло Паркс та Джорджею Сміт. Продюсерами пісні «Cobra» стали учасники Bankroll Got It, які доклали руку до треків Latto, Coi Leray та KSI. З Megan Thee Stallion вони також співпрацювали: на її другому та останньому на сьогодні альбомі «Traumazine» (2022) можна почути дві їхні роботи – «Ms. Nasty» та «Red Wine».

Ось що розповіла про пісню «Cobra» сама Megan Thee Stallion:

«Кобри уособлюють сміливість та впевненість у собі. Вони залишаються стійкими перед труднощами, вчать використовувати внутрішню силу і покладатися на себе, щоб перемогти їх. Наслідування кобрі допомагає людині набути більше впевненості у своїй особистості».

"Cobra" - важлива пісня для Megan Thee Stallion. Вона символізує новий етап у житті та кар'єрі реперши: вона нарешті залагодила конфлікт зі своїм колишнім лейблом 1501 Entertainment, який навіть дійшов до суду. Сингл "Cobra" Megan Thee Stallion випустила на власному лейблі Hot Girl Productions. Можливо, пісня з'явиться на майбутньому третьому альбомі реперши, але поки що це лише фанатські припущення.

Раніше в 2023 році Megan Thee Stallion взяла участь у записі треку Карді Бі Bongos. До цього реперші вже працювали разом над піснею WAP, яка стала великим хітом. Повторити успіх WAP їм не вдалося, але провалом Bongos теж не назвеш: пісня дійшла до 14-го місця Billboard Hot 100 і отримала номінацію на MTV EMA як Краще відео.

Тілль Ліндеманн із Rammstein випустив сольний альбом «Zunge»

Вокаліст Rammstein Тілль Ліндеманн представив альбом Zunge. Слово «Zunge» перекладається з німецької як «Мова» – і так само називався лід-сингл з альбому, який Тілль Ліндеманн презентував 8 вересня. Після "Zunge" музикант випустив ще чотири сингли - "Schweiss", "Nass", "Lecker" і "Sport frei".

Реліз альбому "Zunge" відбувся без лейблу - Тілль Ліндеманн видав його сам. Влітку компанія Universal Music розірвала стосунки з музикантом через звинувачення у сексуальному насильстві. Наприкінці серпня з Ліндеманна зняли звинувачення, оскільки не виявили доказів. Тоді в Мережі пішли суперечки: одні вважали, що виконавця просто хотіли «потопити», інші – що Rammstein всіляко ховали можливі докази.

Альбом «Zunge» вже очолив iTunes трьох країн – Німеччини, Естонії та Люксембургу. Він також входить до топ-10 у багатьох інших державах. Більшість фанатських відгуків поки позитивна – і все-таки деякі шанувальники вважають, що сольні роботи Тілля Ліндеманна не дотягують до релізів Rammstein.

Останній на сьогодні альбом Rammstein "Zeit" виходив у квітні 2022-го. Платівка успішно виступила у чартах і зібрала гарні відгуки музичних критиків: Metal Hammer, Loudwire та Revolver навіть включили «Zeit» до списків найкращих релізів року. Що ж до Тілля Ліндеманна, то його попередній альбом «F&M» виходив у 2019-му – він був записаний у складі проекту Lindemann, дуету з Петером Тегтгреном з Hypocrisy та Pain. Але 2020-го Тегтгрен залишив проект після семи років участі. У «Вікіпедії» «Zunge» вказано як третій альбом Lindemann і на обкладинці стоїть фірмовий шрифт проекту, але поруч написані літери «Тілль» – тому деякі вважають «Zunge» дебютною роботою Ліндемана як сольного артиста.

Green Day опублікували відео "Look Ma, No Brains!"

Green Day представили трек Look Ma, No Brains і показали на нього чорно-білий кліп. Він починається з концерту музикантів у мінімалістичних декораціях – поки на іншому краю кімнати зв'язують молоду людину. Поступово ролик стає дедалі похмурішим.

"Look Ma, No Brains!" з'явиться на новому альбомі Green Day "Saviors", реліз якого відбудеться 19 січня 2024 року. На платівці також можна буде почути попередній сингл The American Dream Is Killing Me, що побачив світ 25 жовтня. Вже тоді Green Day натякнули на швидкий вихід нового синглу, написавши, що вони ще дещо підготували на 2 листопада. Саме в цей день і вийшов Look Ma, No Brains. При цьому деякі фанати Green Day вже були знайомі з піснею: Look Ma, No Brains прозвучала 21 жовтня на лас-вегаському концерті гурту.


Читати також