18-12-2023 Новини у світі 2423

Лукашенко маневрує між росією та Китаєм

Лукашенко маневрує між росією та Китаєм

Лукашенко маневрує між росією та Китаєм: політолог пояснив часті візити Лукашенка до Сі Цзіньпіна

Днями самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко відвідав Китай. Це вже вдруге за цей рік. 

Політолог Руслан Бортник вважає, що так званий лідер Білорусі намагається максимально розвивати стосунки з Китаєм, адже це дозволяє йому зменшити вплив Москви на внутрішньополітичну і внутрішньоекономічну ситуацію всередині Білорусі. 

«Якщо раніше Лукашенко маневрував між Сходом і Заходом, то сьогодні він маневрує між Сходом і Південним Сходом. Між росією і Китаєм. Це його стратегія по збереженню суверенітету білоруського, збереженню власної можливості керувати ситуацією в цій країні. Крім того, Білорусь перетворилася у величезний виробничий цех для російської економіки, але потенційно і для китайської. Адже Китай раніше багато інвестував у сусідні країни, як-от В'єтнам, країни Європи, багато країн фінансував. У зв'язку з загостренням ситуації між Китаєм і США ці китайські інвестиції сьогодні ускладнилися. Тому Китай шукає нові ринки збуту, нові ринки для інвестицій у промисловість, індустрію, інфраструктуру, яким може стати росія. 

Про це та інше читайте в телеграмі Голос Today!
Медіаплатформа «ГолосToday» - це ексклюзивні й аналітичні матеріали досвідчених фахівців, які працюють 24/7 в інформаційній сфері.


Читати також