Картини за номерами. Як почати малювати?

Картини за номерами

Картини за номерами дуже схожі на всім відомі з дитинства розмальовки. Але це не зовсім те саме, адже замість візерунка для розфарбовування ви отримуєте полотно з пронумерованими комірками. Кожне число відповідає певній фарбі, якою потрібно розфарбовувати дану комірку. Безбарвне полотно з лініями та цифрами - завдяки вашій терплячій праці - перетворюється на справжню барвисту картину, яку не соромно буде повісити у своїй кімнаті. Щоб купити картини за номерами, перейдіть на сайт https://strateg.ua/ua/nabory-dlja-tvorchestva-ua.  

Для малювання за номерами, крім бавовняного полотна на дерев’яному підрамнику, знадобиться ще кілька речей: фарби, пензлики різної товщини, контрольний аркуш. Звичайно, все це ви знайдете в наборах від «ТД Стратег». Додатково можна придбати мольберт, щоб малювати було зручніше.

Навіть якщо ви не професійний художник, зможете намалювати красиву картину. Ось кілька порад:

  • Не важливо, з якого кольору ви почнете – світлого чи темного. Малюйте, поки не зафарбуєте всі комірки на полотні з цим числом.
  • Для великих комірок вибирайте ширший пензель, а для менших – вузький. Ретельно промивайте їх після кожного використання.
  • Якщо ви помилилися і розфарбували поле іншим кольором, не впадайте у відчай. Дайте фарбі висохнути, а потім перефарбуйте її відповідною фарбою.
  • Акрилові фарби не потрібно розбавляти водою чи розчинником. Якщо вони здаються занадто густими, можна занурити пензлик у воду, а потім у фарбу. Ймовірно, ви не закінчите свою картину за один день, тому завжди щільно закривайте чашки з фарбою, щоб вона не висихала.

Важливо! Фарби змішуються індивідуально для кожного замовлення, їхні відтінки можуть дещо відрізнятися.

Як почати малювати?

Існує два рекомендовані способи малювання картин за номерами.

  1. Розкладіть фарби за номерами, почніть з першого і поступово розфарбуйте всі поля з цим номером. Потім візьміть наступний номер за порядком і продовжуйте аж до останнього номера. Перевага цього способу полягає в тому, що у вас є лише одна відкрита баночка з фарбою, тому немає ризику її висихання. Крім того, вам не потрібно так часто полоскати пензлики. Недоліком є ​​те, що волога фарба наноситься по всьому полотну і її можна розмазати необережним дотиком.
  2. Почніть із верхнього лівого кута або з вибраного об’єкта і рухайтеся до протилежного боку полотна. Перевагою є те, що ви можете побачити остаточний вигляд картини на меншому шматку полотна, немає ризику розмазування фарби вашим рукавом. Недоліком є більша витрата фарби через часте промивання пензля.

Корисна порада: навіть якщо ви будете малювати на мольберті, підкладіть під нього плівку чи газети. Це полегшить прибирання. Майте на увазі, що ви не закінчите роботу за один день, особливо у випадку складніших картин.


Читати також