Свято життя: вистава Брикси у театрі-лабораторії Vie

Свято життя: вистава Брикси у театрі-лабораторії Vie

Свято життя на сцені театру: документальна вистава від київських митців

До Запоріжжя приїжджає команда київських незалежних митців із документальною виставою «Брикси». Вистава відбудеться 30 березня о 17:00 у театрі-лабораторії «Vie».

Брикси – унікальне українське свято, яке за старих часів проходило в Києві. Київський історик Анатолій Макаров писав, що в цей день жінкам можна було все, вони повинні були «відвести душу на своїх чоловіках і перебіситися».

Вистава мала б підняти тему стереотипів про жінок та питання видимості жінок старшого віку. Але це буде свято! Свято життя! Як і на будь-якому святі ми і посміємось, і поплачемо, і попліткуємо, і поділимось інтимними речами. Але головне – ми будемо разом шукати точки опори, щоб рухатися далі і жити це життя.

Це історії про 5 жінок - іронічні, складні, щемкі, веселі, трагічні, але головне - вони надихаючі. Кожен почує те, що відгукнеться саме йому, про самого себе або ж коханих чи рідних. І відразу настане розуміння того, що, насправді, ми не одні, ми разом, що майбутнє існує і воно може бути чудовим, попри все.

Вистава про жінок, зроблена жінкою, у якій грають жінки. Але вона для всіх. Так само як і продукт, зроблений чоловіком про чоловіків. Вікових чи гендерних обмежень немає – це історії про кожного і всіх одночасно.

Режисура і драматургія Анастасії Сегеди із залученням текстів Катерини Пенькової.

Акторки:

  • Оксана Лукашук
  • Ірина Зінько
  • Олена Александрович
  • Тетяна Смірнова
  • Євгенія Непиталюк

Анімація:

  • День Пінько

30 березня о 17:00 в приміщенні театру-лабораторії Vie (острів Хортиця, вул. Наукового містечка, 35). Квитки вже у продажу на сайті musin.zp.ua. Додаткова інформація та бронювання: за номером +38(095)776-54-32 (Viber, Telegram, WhatsApp).


Читати також