Як вибрати навушники: кабель чи бездротове з'єднання?

Як вибрати навушники: кабель чи бездротове з'єднання?

Займатися спортом, гуляти містом, робити прибирання або кататися на велосипеді – все це набагато приємніше, якщо слухати музику або аудіокнигу. Для цього, окрім смартфона чи плеєра, знадобляться навушники. На сайті https://www.foxtrot.com.ua/uk/shop/naushniki.html представлено стільки типів навушників, що можна легко заплутатися в різноманітті моделей. Сподіваємось, ця стаття допоможе вам зробити правильний вибір.

Кабель чи бездротове з'єднання?

Головною перевагою будь-яких навушників – звичайно ж, крім якісного відтворення звуку – є зручність їх використання. Багато в чому це залежить від типу з'єднання навушників з плеєром або смартфоном. Отже, перше, що потрібно зробити при покупці, – вирішити, чи потрібна вам модель з кабелем, чи ні.

  • Дротові навушники – найпоширеніший тип; до них відноситься переважна більшість моделей. Якщо вас влаштовує цей варіант, то потрібно тільки визначитися з довжиною шнура. У навушників для домашнього використання довжина кабелю зазвичай складає від 2 м, що надає певну свободу пересування, а призначені для вулиці моделі мають коротший провід — наприклад, 1,2 м. Важливий момент: якщо ви носите телефон чи плеєр у кишені, замість прямого штекера краще обрати кутовий — він прослужить довше.
  • Бездротові навушники – найчастіше підключаються до джерела звуку через Bluetooth. При цьому звук трохи втрачає якість, оскільки аудіодані піддаються стиску для передачі. Однак у сучасних бездротових навушниках використовуються спеціальні технології, що дозволяють уникнути погіршення звуку.

Обираємо тип навушників

Конструкція навушників така ж важлива, як і спосіб з'єднання з пристроєм відтворення звуку. Навушники-вкладиші діляться на, власне, вкладиші та внутрішньоканальні навушники.

  • Вкладиші дуже легкі й зручно вставляються у вухо. Якість звуку в таких моделях дуже посередня, але для прослуховування аудіокниг та подкастів її більш ніж достатньо.
  • Внутрішньоканальні навушники дуже схожі на вкладиші, але вставляються в слуховий канал, тим самим забезпечуючи надійну фіксацію та відмінну шумоізоляцію. Їх часто використовують під час занять спортом. На відміну від вкладишів, вони не вивалюються з вуха та пропонують якісний звук незалежно від положення.
  • Накладні навушники зручно використовувати як вдома, так і за його межами. Великі амбушюри з м'якого матеріалу щільно прилягають до вушних раковин, відсікаючи сторонні шуми, а розмір корпусу дозволяє вмонтувати в навушники якісні динаміки. При тривалому носінні такі моделі можуть викликати втому — втім, це питання звички. Загалом такий варіант багато хто вважає оптимальним балансом між якістю звуку, зручністю та ціною.
  • Повнорозмірні навушники – найбільші за розміром моделі. Їхні амбушури не тиснуть на вушну раковину, а охоплюють її з усіх боків, утворюючи своєрідну звукову камеру. В результаті можна насолоджуватися відмінним звуком та повним комфортом. Раніше такі моделі призначалися в основному для домашнього чи студійного використання, але тепер виробники все частіше роблять їх легкими та мобільними, у тому числі бездротовими.

Пам’ятайте, що не всі навушники мають корисну функцію регулювання гучності. При виборі потрібної моделі звертайте увагу цей фактор.


Читати також