29-04-2024 Розваги 817

Топові відео про мистецтво. Добірка за тиждень. 29.04.2024

Топові відео про мистецтво. Добірка за тиждень. 29.04.2024

Вероніка Рупенталь зібрала для вас найцікавіші відео про культуру та мистецтво за тиждень. Корисний і розважальний контент для вашого відпочинку. Приємного перегляду!

Для програми Про_Українське Національного центру «Український Дім» художниця Олена Зарецька розповідає про свою бабусю, мисткиню і дисидентку, шістдесятницю Аллу Горську.

Сьогодні я підготував добірку найкращих прем'єр нових серіалів та фільмів березень 2024 року. На вас чекає м'яке перезавантаження франшизи Планета мавп, третій сезон Бріджертонов, кримінальний трилер з Бенедиктом Камбербетчом, приквел Шаленого Макса Фуріоза, гарячий любовний трикутник Зендеї та багато іншого. Всім приємного перегляду! 

My Dying Bride випустили новий альбом... і майже розпались, а Slipknot починають тур на честь 25-річчя їхнього дебютного студійного альбому а мало не проговорились щодо своїх нових членів. Тим часом Оззі Осборна нарешті буде включено в Залу Слави Рок Нʼ Роллу за його сольну карʼєру, а Блек Металісти Darkthrone радують фанатів новий альбомом. Accept випустили новий альбом і його лідери Вольф Гоффманн та Марк Торнілло прийшли до мене на канал на інтервʼю, а легендарні рок музиканти Deep Purple & Девід Ґілмор оголосили про вихід нових альбомів. Ну й найголовніше - українці нарешті визначились із тим, хто поїде представляти Країни на цьогорічний Wacken Metal Battle. Тож ловіть репортаж з цього відбору. Метал живий і почувається прекрасно, тож давайте подивимось, що дає йому життя сьогодні. 

Сьома розповідь історикині Тетяни Ралдугіної з циклу «Рід Скоропадських в історії України», записана для проєкту Тижня Skovoroda auditorium. Гетьманич Данило Скоропадський - один з найбільш харизматичних і авторитетних лідерів української політичної еміграції. Очоливши після смерті Павла Скоропадського гетьманський рух в еміграції, Данило гідно продовжив справу батька й до кінця життя залишився вірним його заповітам. Україна була змістом і сутністю його діяльності, його мрією, головною справою всього життя. Зважаючи на те, що відсутність національної єдності була одним з головних чинників поразки Української революції 1917-1921 pp., Данило робив усе можливе, щоб сконсолідувати різні українські політичні сили в еміграції. Діяльність гетьманича, спрямована на утвердження української державності, заслуговує на велику повагу і шану. Він був палким патріотом і свято вірив у майбутнє свого народу. У своїх численних виступах перед українською громадськістю він неодноразово підкреслював: "За майбутнє нашого народу я не боюся, бо вірю в його здорові й творчі сили. Вірю, що здорова національна стихія змете з нашого тіла заразу московського большевизму, а всі українські державники знайдуть шлях один до одного й, об'єднавшись під покровом одної керівної ідеї, у творчім пориві здобудуть і відбудують нашу Україну". Данило Скоропадський прожив усього 53 роки. Раптова загадкова смерть обірвала його життя в самому розквіті сил. У розповіді йдеться про основні віхи життя Данила Павловича Скоропадського, чиє ім’я і досі залишається ще маловідомим в Україні.

На Явний світ впала біда – зима не закінчується. Зловорожий чаклун Чорнокнижник з ордою лютих почвар прагне заморозити прекрасну квітучу землю й перетворити на рабів її мешканців. Кий – юний мрійник, що живе в маленькій хатині на околиці села Калинове разом зі своїм опікуном, домовиком Дідо. Одного дня юнак вирушає в дальню й небезпечну подорож на край світу, щоб відкрити двері весні. Які небезпеки й випробування чекають на Кия та його товаришів? Хто з міфічних героїв прийде їм на допомогу? Чи вдасться їм здолати ворога та повернути весну? Про все це у романі “Кий і морозна орда” від українського автора Ніка Лисицького на ексклюзивній презентації на ютуб-каналі “Фантастичні talk(s)”!

Люцифер є дуже важливим персонажем усіх Авраамічних релігій, а його вплив на інші культури та вірування оцінити майже неможливо. Тож я вирішив зробити окреме велике відео з його історією. Тепер він офіційно присутній на каналі, як окремий персонаж. 

Аналізуючи твори в програмі Практикуму, музикознавиця Тетяна Новицька зверне увагу на деякі важливі моменти для композиторської творчості: - контекст часу і середовища, - індивідуальну концепцію і її художнє втілення, - що, як і навіщо виражає нова музика.

6 березня 2024 року в межах проєкту «Лютий/Курбас» у Музеї театрального, музичного та кіномистецтва України відбулася лекція «Княгиня пані Орися», присвячена актрисі «Березоля» Ірині Стешенко. Лекцію провела Ірина Мелешкіна, заступниця директорки з наукової роботи Музею театрального, музичного та кіномистецтва України.


Читати також