Цікаві міста України для відпочинку, про які ви не знали

Івано-Франківськ

Складні реалії сьогодення спричиняють значні в першу чергу емоційні та психічні навантаження. У таких умовах нашим співвітчизникам просто необхідно дати собі можливість відпочивати, перезавантажуватися, хоча б на деякий час відволікатися від тривожних думок.

Пропонований текст містить інформацію про українські міста, які не особливо розрекламовані з точки зору туризму, проте відмінно підходять для того, що відпочити, є надзвичайно цікавими і відносно безпечними.

Івано-Франківськ

Це обласний центр, що поєднує в собі самобутню архітектуру та величезну кількість історично-культурних пам’яток, вартих уваги мандрівників.

Оглядаючи Івано-Франківськ  варто звернути увагу на символ цього міста – зведену в стилі конструктивізму ратушу висотою близько 50 м. Популярною локацією даного населеного пункту вважається пішохідна вулиця «стометрівка» або «Сотка», у якої, окрім численних кав’ярень та книгарень, є власні родзинки.

Любителям старовинних архітектурних цінностей доцільно завітати до Бастіону – справжньої цитаделі старого Станіславова.

У теплу пору року відпочивальників приваблює фонтан незвичайної будови – у нього можна заходити всередину.

А найбільш романтичним куточком даного міста, що відділяє східноукраїнську територію від Закарпаття - є Острів Кохання. Цей шматочок суші знаходиться на Міському озері та є надзвичайно мальовничим. Із почуттям любові асоціюється навіть форма острівця – вона дуже схожа на серце.   

Мукачево

Дане затишне містечко неодмінно зачарує своїх гостей дивовижною величчю та красою древніх замків, палаців і вишуканих храмів.

Серед перлин його давнього зодчества, якими пишаються містяни, варто назвати Мукачівський замок-фортецю Паланок, зведену на горі вулканічного походження в часи середньовіччя, та білокам’яний палац Шернборнів, відомий під назвою Білого дому Ракоці.

У Мукачево збереглося багато пам’яток сакральної архітектури – мандрівникам варто побувати в греко-католицькому Соборі Успіння Пресвятої Богородиці, оглянути Кафедральний собор-костел Святого Мартина та Реформаторський храм, в якому зберігається немало цінних експонатів та реліквій.

А на Чернечій горі тут височіє споруда Свято-Миколаївського монастиря – святиня з багатовіковою історією. У її стінах знаходиться ікона Богоматері, яку привезли сюди з гори Афон.    

Кам’янець-Подільський

Кам’янець-Подільський

Районний центр Хмельниччини, що вражає своєю атмосферністю та безліччю історико-культурних пам’яток. Його найвідомішим символом вважають могутню древню фортецю з одинадцятьма вежами, яку можна побачити в багатьох історичних кінострічках.

Ще одна фішка Кам’янця-Подільського – найстаріший на всій території нашої країни міст, що називають Турецьким.

Це містечко, що випромінює дух старовини і загадковості, по праву називають музеєм під відкритим небом. Воно має декілька древніх храмів, кожен із яких можна назвати шедевром сакрального зодчества.

У теплу пору року тут постійно проводяться різні масові заходи, свята та фестивалі. Традицією стало щорічне проведення фестивалю повітряних куль та музичного фестивального дійства Respublica FEST.

Яремче

Перлина закарпатського курорту, що дарує можливість мандрівникам не лише поліпшити стан здоров’я в численних місцевих санаторіях, але й насолодитися неймовірно гарними гірськими краєвидами.

Прямо в центрі Яремче знаходиться один із найкрасивіших водограїв України – водоспад Пробій. Узимку дане містечко запрошує любителів гірськолижного спорту, а візит до нього в теплу пору не залишить байдужими прибічників пішого туризму.

Найбільш популярний маршрут, який пропонують тутешні екскурсоводи, називається «Стежка Довбуша». Під час відповідної прогулянки можна побачити скелі висотою до 80 метрів, що утворилися десятки мільйонів років тому, та почути пов’язані з цим неповторним ландшафтом містичні легенди про народних месників – опришків.

Ужгород

Ужгород

Місто, яке стає виглядає особливо чарівно в першій половині травня, коли  в ньому триває сезон цвітіння сакури.

Його визначні місця – овіяний містикою Ужгородський замок, що має тисячолітню історію і нині є музеєм, та найдовша на всьому Європейському континенті Липова алея.

Справжньою окрасою компактного Ужгорода, який є в нашій країні найменшим обласним центром, вважається Ботанічний сад – в оранжереї цього закладу вирощуються сотні видів екзотичних рослин, а його розарій налічує близько 120 видів троянд.

А шанувальникам музичного мистецтва доцільно відвідати обласну Закарпатську філармонію, яка знаходиться в споруді колишньої синагоги. Відповідна будівля вирізняється унікальною архітектурою, що демонструє поєднання трьох стилів – візантійського, арабо-мароканського та романтизму.


Читати також