Як навчитися не переїдати: 5 дієвих порад

Як навчитися не переїдати: 5 дієвих порад

Регулярне переїдання це поширена проблема, яка стає причиною набору зайвих кілограмів, а згодом і проблем зі здоров’ям. Як собі зарадити? І головне, як правильно харчуватися, щоб не виникало постійно бажання з'їсти більше норми? З доставкою здорової їжі у Львові ви можете нарешті позбутися шкідливої звички перекушувати калорійними фастфудами.

Підвищуємо рівень культури харчування

Проблема українців полягає не стільки в надмірному споживанні їжі, а в відсутності знань про культуру харчування. Більшість з нас швидко їсть будь-що за переглядом гаджетів. А отже у підсумку споживаємо більше калорій, ніж потрібно організму. А ще відчуття важкості у шлунку, дискомфорт і нудота. Саме тому дієтологи та лікарі радять їсти повільно, ретельно пережовуючи кожен шматочок. Аби наш мозок встиг отримати сигнал, що організм людини вже спожив достатньо.

Не пропускайте основні приймання їжі

Коли ви намагаєтесь скинути зайві кілограми, і плануєте зробити це швидко, може виникнути спокуса пропустити деякі основні прийоми їжі або перейти на низькокалорійну дієту. Але такий метод може спрацювати проти вас. І в підсумку призвести до переїдання. Як це відбувається?

  • При споживанні недостатньої кількості калорій, падає рівень цукру в крові.
  • Натомість зростає рівень стресу, який провокує гормон адреналін.
  • Мозок сигналізує, що тіло знаходиться в стані голодування.
  • Організм людини починає жадати висококалорійної, нездорової їжі.

Щоб цього не трапилося, потрібно мати три основних прийоми їжі, з одним, або двома перекусами.

Оцінить свій голод: емоційний чи фізичний голод

Якщо важко контролювати кількість спожитої їжі, то це говорить про те, що ви їсте через емоційний голод. Емоційний голод це один зі способів впоратися з важкою життєвою ситуацією. Натомість варто придивитися до інших способів позбутися стресу: 

  • йога,
  • медитація,
  • заняття спортом тощо.

При фізичному голоді у вас повільно виникає відчуття, що ви готові споживати їжу. Це бурчання у шлунку, відчуття порожнечі. Фізичний голод це природна реакція організму на відсутність їжі, і він зникає після того, як організм отримав паливо у вигляді їжі. 

Питний режим

Людина часто плутає відчуття голоди та бажання пити воду. Тому дуже важливо підтримувати водний баланс організму. Доросла людина щоденно повинна випивати 1,5 - 2 літри чистої води. Вода є провідником поживних речовин до клітин організму. 

Висипайтеся

Нестача якісного сну (7 - 9 годин на добу) може негативно вплинути на харчування та посилити бажання з’їсти шкідливі продукти. Лише одна безсонна ніч може призвести до підвищення рівня гормону греліну, що створює умови до переїдання. Втомлений організм шукає швидкі джерела наповнення енергії, якими багата нездорова їжа. 

Надавайте перевагу здоровій їжі, яка багата на клітковину та інші корисні та поживні речовини. Замовляйте корисну і здорову їжу в Tomatina.


Читати також