Капці – стильне доповнення домашнього гардероба

Капці – стильне доповнення домашнього гардероба

Особливим видом взуття, який потребує окремого почесного місця у домашньому гардеробі, є капці. На них часто не звертають належної уваги, а дарма. Кімнатні тапочки відіграють особливу роль, адже забезпечують відпочинок та тепловий комфорт ніг після цілого дня, проведеного на високих підборах, у ботильйонах на шнурівці або чоботях вище коліна.

Як домашні капці стали елементом повсякденного гардероба?

Прототип сучасних капців, походить з Італії 15 століття, де вони були постійним елементом гардероба домогосподарок. Протягом століть кімнатні тапочки жіночі змінювали свій дизайн та поступово увійшли в чоловічу моду, пристосовуючись до нових тенденцій, а також до соціального статусу своїх власників. Так, для прикладу, заможні аристократи пересувалися по своїх домівках у м’яких туфлях під назвою лорди.

Навіщо потрібні домашні капці?

Основне призначення капців – забезпечити ногам комфорт, зручність і захист під час домашнього використання. Це добре знають люди, які весь день проводять в красивому, але обтяжливому взутті. Люди, у яких вдома на підлозі дорога мармурова плитка, також чудово знають, наскільки важливо мати теплі капці. А ще краще це розуміють ті, у кого навіть влітку мерзнуть ноги.

Домашні капці – це незамінний вид взуття, який може виглядати так само стильно й елегантно, як ботильйони, або бути пухнастим і м'яким, немов плюшева іграшка. Вибір капців у магазині INTERTOP напрочуд великий, тому кожен знайде там модель, яка відповідатиме його очікуванням.

Що важливо врахувати при виборі домашніх капців?

  • Перш за все визначте, чого ви від них очікуєте. Якщо для вас на першому місці тепловий комфорт, варто звернути увагу на капці зі штучного хутра й фетру, які будуть повністю обгортати стопи. Фетр – міцний та стійкий до деформації матеріал, завдяки якому ви зможете використовувати свої капці максимально довго. Наповненням найчастіше виступає плюш або махрова тканина.
  • Ще одним важливим аспектом вибору кімнатних капців є тип підошви. Товста підошва захищає від холодної підлоги та забезпечує кращу стабілізацію під час ходьби. Також варто переконатися, що підошва має протиковзне покриття, яке стане в пригоді на слизьких поверхнях (ламінат, лакований паркет, плитка).

Як обрати капці для гостей?

Тема капців і гостей є досить суперечливою. Тим паче, що в кожній домівці панують різні правила. Дехто не вимагає від гостей знімати вуличне взуття, інші наполягають на носінні капців, а ще інші навіть просить приходити з власними. Річ у тім, що капці – це досить особистий предмет гардероба, і не кожен може відчувати себе комфортно в чужих.

Тому, якщо у вашому домі існує правило, що кожен гість повинен роззуватися, варто мати запас зручних капців. Традиційні шльопанці в цьому випадку зіграють відмінну роль, оскільки їх дуже легко підтримувати в чистоті та можна швидко «освіжити» після кожного використання. Варто мати вдома універсальні розміри для жінок та чоловіків.


Читати також