Новий комікс «Пес Патрон і Великий Т» від Юліти Ран та Каті Підлісної

Новий комікс «Пес Патрон і Великий Т» від Юліти Ран та Каті Підлісної

Пес Патрон і Великий Т: вийшов друком новий комікс про легендарного пса

Нещодавно на полицях українських книгарень з’явився новий комікс письменниці Юліти Ран та ілюстраторки Каті Підлісної «Пес Патрон і Великий Т». Про це нам повідомили в піар-службі видавництва «Ранок».

Комікс розповідає про нові пригоди улюбленця багатьох дітей Пса Патрона. Зокрема цього разу Патрону та його друзям доведеться зупинити бунт техніки й роботів і знешкодити їхнього ватажка Великого Т, що прагне захопити планету.

Письменниця Юліта Ран зазначає, що її нова книжка — не просто веселий і яскравий комікс для дітей. Він містить і важливу соціальну складову: наголошує на розумному використанні побутової техніки й ґаджетів і вчасній утилізації старих приладів.

«Антагоністами людей стають їхні власні створіння й вірні помічники — різні девайси та техніка. Наприклад, Великим Т є телефон. Досвід попередніх презентацій коміксу показує, що діти легко відгадують, хто ж такий Великий Т. Але вигляд цього «ґаджету» стає для них несподіванкою, адже наш Великий Т має цілком олдскульний вигляд», — розповідає Юліта Ран.

Авторка поділилася, що в другому коміксі на читачів чекають не лише нові пригоди, а й нові герої. Однією з найпомітніших є Ягідка, собачка породи мінішпіц.

«Ягідка з’явилася в коміксі не на порожньому місці», — каже письменниця. «Реальний пес Патрон має подружок такої породи, вони мешкають по сусідству з домом його власників. Собаки дуже люблять гратися разом, коли зустрічаються на прогулянках. За словами власників, Патрон узагалі має слабкість до собачок цієї породи – тому, власне, я й подумала, що нова напарниця мінішпіц, та ще й дівчинка – це гарна ідея».

книжка «Пес Патрон і Великий Т» 2 частина

Як і в першому томі із серії — «Пес Патрон і Шкарпетковий Монстр», що вийшов у минулому році, на прихильників коміксів чекають дотепні жарти, небезпечні пригоди та улюблена родзинка багатьох уважних читачів — цитати й фрази відомих читачів. Юліта Ран каже, що в новому коміксі можна знайти відсилання на Шевченка, Франка, Лесі Українки і навіть Сергія Жадана з дозволу автора.

Водночас, як зазначає письменниця, комікси є окремими, тому їх можна читати в довільному порядку.

«Другий том коміксу про Патрона є цілком окремим твором. Хоча, звісно, класно, якщо діти (і дорослі) спочатку прочитають першу історію – тоді можна побачити, наприклад, які зміни відбуваються з напарником головного героя — псом-роботом Григорієм, або прослідкувати за розвитком «дог-мережі» тощо. Ну і, як на мене, мати в домашній колекції обидва томи – краще, ніж мати один», — зауважує Юліта Ран.

Другий комікс уже має велику популярність серед читачів, зазначили у видавництві. Зокрема «Пес Патрон і Великий Т» очолив топ продажів серед дитячих видань «Ранку» на «Книжковому Арсеналі». Усі ліцензійні кошти з продажу видання будуть спрямовані до Благодійного фонду пса Патрона. 

Юліта Ран також долала, що вона та Катерина Підлісна, ілюстраторка серії, вже почали спільну роботу над ідеєю до третього коміксу. У ньому вони планують поєднати теми з перших двох частин, але вийде наступне видання ще не скоро.


Читати також