Як забезпечити електрикою свій будинок чи квартиру у періоди вимкнення

Як забезпечити електрикою свій будинок чи квартиру у періоди вимкнення

Графіки погодинних відключень електроенергії диктують нам що та коли робити. Доводиться підлаштовувати свій ритм робочого та особистого життя під актуальні розклади, які змінюються щодня. В даній ситуації за вами вибір: адаптуватися до поточних реалій чи забезпечити свій дім автономною системою електрозабезпечення. 

Типові варіанти організації системи електронезалежності

Якщо ви обрали другий варіант, тоді вам потрібно визначитись з оптимальним способом забезпечення електроенергією вашого помешкання. Розгляньмо два потенційні сценарії розвитку подій:

– якщо світло відключають на 6-8 годин, то підійдуть якісні акумуляторні батареї. Це ідеальне рішення для квартири чи будинку. Сучасні АКБ необхідні для роботи портативних зарядних станцій, джерел безперебійного живлення, сонячних станцій тощо;

– якщо електроенергії не буде більше, то є сенс розглянути покупку генератора. Проте пам'ятайте, що з погляду пожежної безпеки його допустимо встановлювати лише на відкритому просторі (й балкон, навіть засклений, таким не є).

Тож доходимо висновку, що вам необхідні акумуляторні батареї – виважене рішення для дому. Це зручне джерело живлення, яке є безпечним та універсальним для більшості користувачів. А ось який тип АКБ обрати – питання більш розгорнуте. 

Найкращі види акумуляторних батарей 

У продажі найбільший попит мають гелеві акумулятори. Вони надійні, продуктивні, стійкі до глибоких розрядів, тобто дійсно відмінні для багатьох систем резервного живлення. Також варто зазначити літієві акумулятори LiFePO4 – найбільш сучасні пристрої, відомі максимальною енергоефективністю, довготривалою роботою, а також компактними габаритами на додачу до тих переваг, що мають гелеві моделі. 

Обидва зазначені варіанти – топ для сучасних користувачів, при цьому остаточний вибір залежить від конкретної ситуації. Так, експерти з електротехніки сайту https://i-power.com.ua/ наголошують, що підбір акумуляторної батареї для квартири чи приватного будинку починається з визначення ваших потреб. Спочатку ви розраховуєте власне мінімальне споживання електроенергії. Наприклад, під час знеструмлення мережі вам необхідно заживити роутер, комп'ютер та морозильну камеру. Тоді сумуються їх потужності, враховуючи пускові навантаження, після чого пора розглядати підхожі акумуляторні батареї. 

Як бачите, на практиці організувати таку систему не так вже й складно. Наостанок не забудьте прочитати правила експлуатації обраної акумуляторні батареї. Так, не всі вивчають інструкції до електроприладів, бо звикли інтуїтивно орієнтуватися. Проте наполегливо рекомендуємо вам приділити трошки свого часу та ознайомитись з порадами виробника.

Читати також


up