Пуріфаєр: що це та чим відрізняється від кулера

Пуріфаєр: що це та чим відрізняється від кулера

Відповідальний керівник компанії дбає про те, щоб співробітники завжди мали доступ до чистої питної води. В багатьох офісах можна зустріти пристрої для її подачі, охолодження й підігрівання. Залежно від комплектації вони можуть мати додаткові функції (знезараження, фільтрації тощо).

Тут https://softis.ua/catalog/filtry-dlya-pitevoy-vody/ можна придбати різноманітне обладнання для очищення води. Для будинку, квартири або дачі купують побутові установки, тоді як для промислових потреб знадобляться більш потужні й функціональні.

Навіщо потрібен пуріфаєр

Його називають також водоочисником, адже він не просто подає воду, а й підвищує її якість. Обладнання видаляє шкідливі домішки, віруси, бактерії, усуває забруднення й бактерії. Як і кулер, пуріфаєр подає потрібну користувачеві кількість холодної або гарячої рідини, в деяких комплектаціях є система газації.

Найчастіше в такому обладнанні передбачено очищення шляхом фільтрування шляхом встановлення мембранних, вугільних та інших спеціальних елементів. За їх допомогою виходить видаляти різноманітні шкідливі домішки. Виробники передбачають також ультрафіолетову обробку для знищення бактерій і хвороботворних вірусів.

Залежно від встановлених фільтрувальних елементів пристрої можуть працювати також з іншими способами очищення. В деяких випадках для видалення солей важких металів використовують іонний обмін. Рідше дезінфекцію води проводять за допомогою хлору ー це не дуже бажано, адже тоді рідина набуває вираженого специфічного запаху.

Різниця між кулером і пуріфаєром

Ці установки багато в чому схожі, проте не варто їх плутати. Кулер, у більшості випадків, просто подає холодну або гарячу воду без додаткового очищення. Тоді як пуріфаєр має декілька важливих особливостей:

  • здійснює фільтрацію. За допомогою цієї установки користувач отримує повністю безпечну для вживання рідину;
  • підключається до централізованої водопровідної системи. Для роботи установки потрібно регулярно встановлювати нові фільтри після завершення ресурсу попередніх;
  • має більшу продуктивність, у порівнянні з кулером.

Ці особливості потрібно враховувати перед придбанням пуріфаєра. Так, для його встановлення необхідно викликати фахівця та знайти місце близько до центрального водопроводу. Не слід забувати про витрати на заміну картриджів ー якщо у компанії працює багато людей, обслуговування не вийде дуже дорого.

Пуріфаєр не варто плутати з кулером, адже він призначений не тільки для подачі води, а й її очищення від сторонніх шкідливих домішок. Цей пристрій працює шляхом підключення до водопроводу, для нього не потрібно купувати й зберігати пластикові пляшки.


Читати також