Видавничі плани на серпень 2024. Видавництво Старого Лева

Видавничі плани на серпень 2024. Видавництво Старого Лева

Портал Експеримент ділиться з вами цікавими книжковими новинками, які виходять в українських видавництвах.

У Видавництві Старого Лева готовляться до друку нові книжки.

Тамдевін. Бора

Авторка: Галина Вдовиченко

Анотація: Серія «Новітня класика» пропонує читачам два романи Галини Вдовиченко, які давно вже полюбилися багатьом читачам, — «Тамдевін» і «Бора».

Очуднена буденність — так двома словами можна охарактеризувати ці твори, такі проникливі й справжні, аж починаєш вірити в їхню авто­біографічність. Захований у горах і огорнутий містикою старовинний замок Гербуртів, пильнований вовчою зграєю й… чоловіком, що, здається, і сам вже от-от став би вовком, — якби не жінка, з якою звела його доля чи, може, давні руїни?

Спогади про юнацьке кохання — таке далеке, аж примарне. Воно простягає крізь час тобі руки й дарує те, чого неспроможне подарувати жодне багатство: несподівану і щемку близькість із геть незнайомими людьми у стінах старого будинку, що поводиться мов жива істота.

Це історії про те, як не проґавити мрію і як розгледіти споріднені душі у сторонніх, на перший погляд, людях. Це історії, що спонукають мріяти, вірити і любити.

Арка Карпат. Дорога до себе: 2000 км горами

Арка Карпат. Дорога до себе: 2000 км горами

Автор: Богдан Ославський

Анотація: Це історія про першу українську експедицію через усі Карпати. Арка Карпат — маршрут, протяжністю близько 2200 кілометрів, що гірськими хребтами перетинає Румунію, Україну, Польщу та Словаччину. Влітку й восени 2021 року Богдан Ославський пройшов його від краю до краю. Він пише, як готувався до 100-денного походу і як жив у горах. Нарешті, це відверта розповідь про те, що дав цей шлях, а що — відібрав.

У сутінках перед світанком: історії непохитних

Анотація: У найтемніші часи важливо знайти світло, за яким рухатись далі, точки опори, що допоможуть відшукати новий сенс. Повномасштабне вторгнення кардинально змінило життя всієї країни. Команда проєкту Українського католицького університету «Малі історії Великих людей» зібрала вісімнадцять історій волонтерів, лікарів, священнослужителів, митців, бізнесменів, письменників та студентів. Історії тих, хто втратив дім, роботу, рідних людей… Та попри страшні потрясіння, ці люди знайшли спосіб як рухатися далі, допомагати іншим та наближати нашу перемогу.

Упорядники: Олена Джеджора, Вероніка Саврук.

Керигма

Авторка: Таїсія Наконечна

Анотація: Збірка Таїсії Наконечної — це своєрідна творча проповідь, свідчення, блага вість. Вона наскрізь пронизана сенсами і цінностями, важливими для авторки як для особистості, жінки, людини, яка вірить. Концепція збірки, її назва «Керигма», як і назви підрозділів, — такі собі натяки й цілком очевидні алюзії на Святе Письмо, переосмислені біблійні сюжети і меседжі. Ця «проповідь» — цілком у дусі постмодерністичного чи навіть метамодерністичного апостольства — цілком доречно ведеться голосом жінки. Саме в жінці захована таємниця порятунку світу. Трансформація світового порядку, який себе вичерпав і мусить бути негайно реанімований, починає­ть­ся саме з України.

Прокинутися на Шібуї

Авторка: Анна Ціма

Анотація: Коли сімнадцятирічна Яна потрапляє в Токіо, місто своєї мрії, вона хоче залишитися тут назавжди. Але зовсім скоро дів­чина переконається в тому, до яких жахливих наслідків може призвести таке бажання. Одна частина героїні через містичне розділення ніби застрягає у зачарованому колі й опиняється замкненою в Шібуї — гамірному районі Токіо, центрі японської поп-культури з безліччю торгових центрів та розважальних закладів, відомому своїм нічним життям.

Поки молодша версія Яни блукає містом, потрапляє в дивні ситуації та шукає шлях, як повернутися додому, двадцятичотирирічна Яна вивчає японістику в Празі, відчайдушно мріє потрапити до Японії та разом із диваком-докторантом намагається перекласти японський твір. Доля його автора, загадкового й мало­відомого письменника Кійомару Кавашіти, матиме більший вплив на розвиток подій, ніж Яна навіть могла собі уявити...

Переклад цієї книги і друк здійснено за підтримки Міністерства культури Чеської Республіки

Ідеальна пара

Авторка: Елін Гільдербрант

Анотація: Весільний сезон на Нантакеті, мальовничому острові в штаті Массачусетс, у розпалі. Весілля молодої пари з двох зовсім не схожих родин обіцяє стати подією, яка запам’ятається всім: заможні батьки нареченого не пошкодували кош­тів, щоб організувати розкішну церемонію у своєму маєтку на березі океану. Однак це весілля й справді не забудеться, але через зовсім інші причини: за кілька годин до церемонії у воді поблизу маєтку знаходять тіло старшої дружки, і всі учасники свята — молодята, мати нареченого (знаменита авторка детективних романів), скромні батьки нареченої, красунчик старший дружба та інші близькі родичі й друзі — раптом стають підозрюваними, і, здається, кожному з них є що приховувати...

Яке тихе місце

Авторка: Меґан Міранда

Анотація: «Яке тихе місце» — захопливий роман-інтрига Меґан Міранди про таємниче вбивство в затишному й ідилічному котеджному містечку. Колись Голловз-Едж було тихою спокійною місциною, де сусіди час­тенько заходили в гості одне до одного, проводили разом час та спілкувалися на закритому форумі. Але одного дня трапилася жахлива трагедія: Брендона та Фіону Труеттів, поважних членів громади, знайшли мерт­вими. У вбивстві звинуватили Рубі Флетчер, місцеву молоду вчительку початкової школи. Півтора року по тому від колишньої ідилії не лишилося й сліду: оселя Труеттів досі стоїть пусткою, мешканці не можуть продати будинки, не втративши на цьому добрячу суму, судові слухання дедалі збільшують градус напруги.

Раптом головна підозрювана повертається додому, до своєї найближчої подруги Гарпер. Сусіди шоковані, за лічені дні чутки поширюються, наче вірус. Стає все більш очевидно, що не всі сказали правду про ту ніч, коли трапилося вбивство, й у кожного є свої скелети у шафі...

Ця книжка зробить тебе митцем

Авторка: Рут Міллінґтон

Анотація: Ця книжка не лише познайомить тебе з митцями минулого й сьогодення з різних країн світу, а й дасть змогу вивчати мистецтво, опановуючи його власноруч. Ти перебуваєш за крок до того, щоб пізнати таємниці створення великого мистецтва з допомогою різних технік. Можливо, деякі з них тобі вже відомі, як-от: рисунок і живопис, але ти можеш спробувати деякі новітні техніки вперше. Познайомившись з роботою кожного митця, ти зможеш використовувати їхні поради та прийоми, щоб намалювати натюрморт, як Ван Гог, вирізьбити скульптуру, як Гепворт, чи створити корону, як Баскія та набагато більше.

Пірнути в Київське море

Пірнути в Київське море

Авторка: Інна Данилюк

Анотація: Літні канікули на Київському морі, заняття в школі вітрильного спорту, мрії про навколосвітню подорож на яхті — такими були щасливі будні Устима. Та одного дня в його життя увірвалася таємнича сила й заходилася все руйнувати. Хлопця, що понад усе на світі боявся пірнати, раптом з головою накрило випробуваннями. Устим несподівано дізнався таке, про що ніколи й не задумувався, і завів знайомства там, де це взагалі неможливо.

Скрипунці

Автор: Том Флетчер

Анотація: Зустрічайте нову таємничо-казкову історію про монстрів під ліжком від Тома Флетчера, автора бестселерів про Різдвозавра, а також «Зграї Загрози» і «Космічного гурту»!
Чи чули ви коли-небудь дивні скрипучі звуки вночі? А чи замислювалися, що за шурхіт часом доноситься з-під вашого ліжка? Саме це довелося з’ясувати Люсі, коли одного ранку в усьому містечку Виффінґтоні зникли всі дорослі — немов розчинилися в повітрі. Дітлахи у Виффінґтоні в захваті, адже тепер ніякої школи, прибирання й жодних правил! Але Люсі прагне дізнатися правду. Нещодавно зник її тато, і вона не готова втратити ще й маму.
Разом зі своїми друзями Норманом та Еллою Люсі вирушає в неймовірну пригоду до загадкового світу навиворіт під її ліжком. І ніщо її не зупинить... хіба що Скрипунці.

Біллі та велетенська пригода

Біллі та велетенська пригода

Автор: Джеймі Олівер

Анотація: Джеймі Олівер — відомий шеф-кухар, автор кулінарних книг і телешоу, батько п’яти дітей — написав дитячу книжку! Олівер створив особливий чарівний світ — Водоспадний ліс — куди й потраплять четверо найкращих друзів. Біллі — відважний винахідник, добрий серцем, а ще — азартний і спраглий пригод. Анна — дуже розумна, незалежна й безстрашна, тому залюбки вплутується в будь-яку захопливу халепу, що трапляється їй на шляху. Джиммі — найліпший друг Біллі — любить природу, й заради друзів готовий на все. Енді — на перший погляд, видається простуватим, але недооцінювати його не варто: у важливі миті хлопця осяюють дуже мудрі ідеї. Ліс, у який потрапляють друзі, — сповнений магією та заселений різними незвичайними істотами, включно із цілою спільнотою духів, що потребують допомоги. Магічні битви, давно загублене міфічне місто, фантастичні літальні апарати, епічні бенкети й порятунок ВЕЛЕТНІВ — незабутня пригода!

Читати також


up