Що почитати хлопцям: книжкові рекомендації на різний вік

Що почитати хлопцям: книжкові рекомендації на різний вік

Погодьтеся, зараз хлопчика дуже непросто змусити відірватися від комп'ютера і прочитати щось. Але є книги, які вони проковтнуть на одному подиху. Адже написані вони про все те, що жодного хлопця не може залишити байдужим: пригоди, таємниці, заплутані розслідування. А ще - жодних дівчат! - головними героями цих книжок є хлопці чи істоти чоловічої статі. Тож, проживаючі захоплюючі перипетії разом з головним героєм книги, читач зможе утотожнитися з ним й наслідувати такі риси як рішучість, винахідливість, аналітичне мислення. З добіркою таких книжок для хлопців різного віку ми й хочемо вас познайомити. 

Суперботан і олівець долі

Суперботан і олівець долі

Бредлі Джесс, видавництво Vivat.

Для дітей 6-12 років.

Може, Енді й трохи сором’язливий, проте він закарлючник світового рівня. Коли його олівець набуває дивних властивостей через токсичній відходи, Енді виявляє, що може перемалювати реальність — і з’явиться новий супергерой!

«Суперботан і олівець долі» - тільки перша частина гумористичної серії мальописних пригоди Енді. Зі стрімким екшеном і абсурдним гумором “Суперботан” стане новою захопливою серією, що сподобається хлопцям. Це кумедна, бадьора та весела пригода із барвистими ілюстраціями.

Пес Патрон і Великий Т

Пес Патрон і Великий Т

Ран Юліта, Підлісна К, видавництво “Ранок”.

Для читачі 6-12 років. 

Відважний пес Патрон і його друзі знову на захисті людства! Цього разу вони мають подолати повстання техніки та знешкодити її небезпечного ватажка — Великого Т! Патрон, його нова подружка Ягідка, інші собаки та робот Григорій першими зрозуміли: техніка в місті вийшла з-під контролю, і цим процесом керує хтось небезпечний і непомітний. Чи вдасться героям повернутися до того, як сплине час? Чи зможуть вони пройти всі портали? Та чи можливо привести техніку до тями й запобігти її надмірному використанню? Загін під керівництвом Патрона йде рятувати реальний світ і потрапляє у світ віртуальний! 

Агент Ласка і банда жахливих лисів

Агент Ласка

Нік Іст, видавництво “Ранок”.

Для читачів 8-11 років. 

У лісі орудує Банда жахливих лисів, яку очолює генійка кримінального світу пані фон Пухнастик. Створюючи справжній хаос у лісі, розвідка Лісовіття впевнена, що банда має на меті втілити у життя значно більший задум. Отже Сполучене Лісовіття потребує найловкішого супершпигуна Агента Ласку. Чи зможе Ласка разом зі своїм другом Доркінсом розвідати плани лисів та попередити злочин?

Щоденники зомбі. Корови апокаліпсису

Щоденники зомбі. Корови апокаліпсису

Едмондс Гай Зеремс Метт, видавництво Vivat.

Для дітей 10-12 років. 

Джиммі мешкає в абсолютно незбагненному зомбі-апокасіпсисі. Усі дорослі в його місті Дупбургері перетворилися на зомбі, але не на таких, що їдять м’ясо, як у жахастиках. Ці зомбі — корови! Буквально! Усі мукають і повсюди пускають слину! І якщо ця слина потрапить на вас, ви перетворитесь на тост. На щастя, Джиммі з друзями мають план, як знайти ліки...

Гонець Бурі

Гонець Бурі

Дж. С. Сервантес, видавництво ЖОРЖ.

Для дітей 10-14 років.

Зейн Обіспо — тринадцятирічний підліток, що мешкає в пустелі Нью-Мексико і зовсім не має друзів серед однолітків. Річ у тім, що коли в тебе одна нога коротша за іншу і ти ходиш з ціпком, то в школі зазвичай отримуєш нові образливі прізвиська, а не пропозиції дружби. Тож найкраща подруга Зейна — трилапа собака Розі, а найулюбленіший майданчик для ігор — заснулий вулкан за його будинком. Саме там однієї ночі і стається авіатроща, після якої спокійний плин геть нецікавого життя Зейна несподівано входить у круте піке. На порозі його дому з’являється загадкова дівчина на ім’я Брукс, яка стверджує, що магія, монстри та маянські боги насправді існують. І один з цих богів навіть ув’язнений у вулкані Зейна, а сам хлопець є частиною прадавнього пророцтва... Подорожі небезпечними світами маянських богів, шалені перегони на мегакрутих винаходах, запеклі сутички і страхітливі демони — це лише частина «інгредієнтів» круто звареного коктейлю пригод під назвою «Гонець Бурі», насиченого й смачного, мов горнятко гарячого шоколаду. 

Сел і Ґабі ламають всесвіт

Сел і Ґабі ламають всесвіт

Карлос Ернандес, видавництво ЖОРЖ.
Для дітей 10-14 років.

Перша зустріч Села Відона та Ґабі Реаль відбулася, м’яко кажучи, не за найкращих обставин. Села викликали до кабінету директорки — втретє за три дні навчання у новій школі! Цього разу причина просто неймовірна: він поклав у шафку місцевого задираки Ясмані… сиру курку. Хоча насправді цього ніхто не бачив, а всі сліди «злочину» дивним чином зникли. Може, розгадка в тому, що Сел — професійний фокусник? Та для цього трюку спритності рук замало, тут знадобилося особливе вміння хлопця, про яке ніхто не здогадується… Ніхто, крім Ґабі — президентки учнівської ради, редакторки шкільної газети і за сумісництвом адвокатки Ясмані, яка примчала до директорки захищати свого підопічного. Коли дівчина дізнається, що новачок здатен на значно більші трюки, ніж сира курка в шафці, то сприймає це… досить спокійно. І стає напарницею Села. От тільки є одна проблема: їхні маніпуляції з часом і простором можуть мати ну дуже небезпечний «побічний ефект». 

Сходження на трон. Фальшивий принц

Сходження на трон. Фальшивий принц

Нільсен Дженніфер Е., видавництво "Ранок". 

Для дітей 12-15 років. 

Коли королівство Картія опиняється на межі громадянської війни, придворний аристократ Коннер вигадує хитрий план, щоб уникнути розколу держави. У притулках він знаходить чотирьох сиріт, одному з яких доведеться прикидатися принцом Яроном, що кілька років тому зник у морі, та обманом посісти престол.

Серед чотирьох обраних опиняється Сейдж, зухвалий чотирнадцятирічний обірванець, який, попри обіцяний титул, не готовий стати маріонеткою в руках Коннера. Хлопець має власний план і мотиви, а ще — лише два тижні, аби на роль фальшивого принца вибрали саме його, інакше — неминуча смерть.

Яромир, або Вивідувач короля Данила. Історична повість з княжих часів

Яромир, або Вивідувач короля Данила. Історична повість з княжих часів

Чумарна М., видавництво “Ранок”.

Для дітей 14-18 років

Повість «Яромир» — захоплююча мандрівка у світ тисячолітньої давнини, коли Русь-Україна протистояла ординській навалі, як зараз протистоїть московській. Герой повісті — юний дружинник короля Данила Яромир, виходець з героїчної Бакоти на Дністрі, нащадок славних воїнів і характерників.

У творі розкриваються сторінки зародження юнацького пластунського руху, школи виживання в екстремальних умовах. Зворушлива історія двох закоханих сердець — Яромира і Мирослави, які отримують благословення Роду Велетів.

Читати також


up