Гаражна субота: книжковий фестиваль у Музеї Ханенків

Гаражна субота: книжковий фестиваль у Музеї Ханенків

У Києві відбудеться Гаражна субота із Старим Левом у Музеї Ханенків

 
13 липня “Видавництво Старого Лева” і Музей Ханенків збирають друзів та запрошують усіх на Гаражну суботу, що відбудеться у музейному дворику (Київ, вул Терещенківська, 15). Протягом усього дня гостей чекатимуть книжкові новинки та улюблені бестселери для всієї родини, сувеніри, майстер-класи для дітей та зустрічі з авторами! 
 
Подія триватиме від 11:00 до 19:00. Вхід на територію дворика: за квитком (вартість – 50 грн), який можна обміняти на знижку на книги та сувеніри у відповідному розмірі (50 грн)
 
Занотовуйте перелік подій та приходьте на зустрічі: 
12:00 – Екскурсія двориком від команди Музею Ханенків
 
13:00 – Майстер-клас для дітей «День народження Бобра» (за книгою «Ідеальний рецепт до дня народження»)
Запрошуємо маленьких читачів на майстер-клас за книгою Кеті Гадсон «Ідеальний день народження» — історію про святкування дня народження влітку з чудовими друзями! Разом з Бобром та його друзями Черпепахою, Пташкою, Кроликом та Білочкою святкуватимемо день народження й вигадаємо, як «спекти» йому найсмачніший торт.
 
14:00 – Подорож Черніговом: читанка за книжечкою-мандрівочкою
На Гаражній суботі відбудеться справжнісінька подорож Черніговом — читанка за новенькою книжечкою-мандрівочкою, що розповідає про старовинне місто, його вулички та неймовірних мешканців. 
 
15:00 – Підлітки та кінематограф. Розмова за мотивами «Твоя книга про кіно» Ольги Бірзул
 «Твоя книга про кіно» кураторки кінопрограм і культурної менеджерки Ольги Бірзул – яскравий путівник світом кінематографу для підлітків та дорослих. На зустрічі зосередимось на співжитті підлітків, соцмереж та кінематографу. А ще поговоримо про кіно як спосіб пізнання світу, походи до кінотеатру, кінокритику та особливості спільного перегляду фільмів глядачами різного віку. Модеруватиме зустріч Анна Шиманська.  
 
16:00 – Марія Примаченко та її дивозвірі: лекція від письменниці Марини Макущенко
Марія Примаченко – одна з найвідоміших українських художниць, що подарувала світу загадкових дивозвірів на своїх картинах.  Як творила та жила мисткиня? Які секрети ховають її полотна? А ще про те, як картини Марії Примаченко знаходять вихід у літературі та сучасному мистецтві розповість письменниця, авторка книги «Таємне життя дивозвірів Марії Примаченко» Марина Макущенко.
 
17:00 – Творча зустріч з Олександром Фоззі Сидоренком + автограф-сесія
Запрошуємо на творчу зустріч з музикантом гурту «Танок на Майдані Конґо», журналістом та письменником Олександром Фоззі Сидоренком. На ній автор розповість про дві книжкові новинки — перевидання історії «Червоні хащі» та новий роман «Хеві-метал», а у гостей буде можливість поставити йому питання про літературу, музику та творчість. Ну і, звісно, підписати книги!

18:00 – Поетичні читання: Мар'яна Савка, Любомир Серняк, Олена Гусейнова
Що об’єднує поезію Мар’яни Савки, Олени Гусейнової та Любомира Серняка? Найперше те, що своїми віршами ці поети говорять про любов, війну і це бентежне життя. А ще у кожного з них цієї весни вийшла нова поетична книжка.
Тож приходьте знайомитися, слухати вірші і говорити про важливе. Разом будемо множити світло, якого так бракує у ці темні часи.
 
Подія матиме соціальну складову: 30% від прибутку видавництва під час події буде скеровано на закупівлю книг для ініціативи «Книги на фронт». Також запрошуємо усіх гостей події приносити свої книжки, які будуть передані нашим захисникам. 
 

Читати також


up