Співачка Охтирчанка презентує пісню та кліп «Материнська любов»

Співачка Охтирчанка презентує пісню та кліп «Материнська любов»

Охтирчанка приурочила реліз каверу та кліпу до дня народження автора та композитора (1 вересня) пісні «Материнська любов» Миколи Петровича Мозгового. Співачка розповіла, що у зйомках кліпу взяли участь музиканти ВІА «Незламні» Зразково-показового Оркестру Збройних Сил України.

Охтирчанка пояснила, що здебільшого займається розвитком свого власного пісенного доробку, проте з дитинства захоплювалася творчістю одного із найвизначніших поетів і комозиторів України Миколи Мозгового, часто виконувала його пісні на різноманітних музичних фестивалях, але пісня «Материнська любов» завжди займала особливе місце в її серці.

«Я часто мріяла заспівати цю пісню ще із шкільних років, проте ця композиція здавалася для мене дуже складною в плані технічного музичного виконання, надзвичайно потужною в своєму емоційному наповненні. Зараз я відчула в собі достатньо потенціалу та внутрішніх сил, щоб створити кавер та представити його слухачам. Микола Петрович Мозговий завжди був і є для мене взірцем для наслідування, оскільки його музика й тексти вміщають у собі глибокі сенси, душевні переживання, чарівну музику, а пісні високу виконавську майстерність», - розповіла військова.

Військова і співачка Охтирчанка зазначила, що сьогодні, на її думку, пісня «Материнська любов» як ніколи є надзвичайно актуальною в Україні:

«Я спробувала передати в цій пісні почуття військовослужбовців, які боронять Україну на полі бою, адже в першу й останню хвилину нашого життя на вустах лунає слова «мама», і часто материнська молитва рятує життя захисників, додає сил, надихає, зціляє та окриляє. Водночас я намагалася передати почуття жінок-військослужбовців, які вже є самі мамами та часто в силу складних службових обставин бувають відірваними від своїх дітей. Ця пісня настільки багата як у віршованому та й музичному наповненні, що я просто захотіла надати їй нову інтерпритацію, з огладу на виклики сучасності».

Охтирчанка додала, що тільки в ЗСУ за останіми статистичними данними служать понад 62 тисячі жінок, з них 5 тис. виконують завдання в районі проведення бойових дій.

Військова і  співачка розповіла, що зйомки кліпу відбувалися під час її відпустки в двух локаціях: в Київській області, де вона проходить військову службу та в місті-герої Охтирка, де народилася співачка.

«Для мене було символічним та значущим моментом у житті зняти частину кліпу на пісню «Материнська любов» саме в моєму рідному місті, бо Охтирка завжди була і є для мого серця домівкою, і саме там я справді осмислюю кожне слово цієї пісні», - поділилася співачка.

 

Про співачку

Охтирчанка - заслужений діяч естрадного мистецтва України. Співачка і військова, поетеса, учасниця бойових дій (автор і композитор патріотичних хітів). Кліпи Охтирчанки на пісні “World, we need peace’, “Непрошеним-незваним”, “Червоний мак” здобули перемогу на багатьох міжнародних кінофестивалях, були показані в кінотеатрах Парижа, Торонто, Вашингтона та інших європейських містах. На пісню Охтирчанки “Перемога” більше 11000 користувачів зняло відео в TikTok, а пісня “Мочим москалів” загалом досягла позначки двух мільйонів переглядів.

Читати також


up