30.09.2024
Розваги
eye 966

Новини кіно за тиждень. 29 вересня 2024

Новини кіно за тиждень. 29 вересня 2024

І знову ми розповідаємо вам про новини зі світу кіно. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

DC зніме фільм про Дефстроука і Бейна

Боси DC Studios Джеймс Ганн та Пітер Сафран збираються зняти фільм про Дефстроука та Бейна. Злодійський кросовер вже запустили у розробку. Вони можуть дебютувати у фільмі «Відважний та сміливий» про Бетмена.
Як пише The Hollywood Reporter, сценарій для фільму пише Меттью Ортон. Він же працював над майбутнім кінокоміксом Marvel "Капітан Америка: Чудесний новий світ", який вийде у світовий прокат 14 лютого 2025 року. Також Ортон стоїть за серіалом "Місячний лицар" (2022) Marvel.

«Дефстроука та Бейна» поки не затвердили. Також йому ще не знайшли режисера. Подробиці сюжету тримають у секреті. У коміксах DC Дефстроук та Бейн виступають ворогами Бетмена. Тому вони цілком можуть дебютувати у майбутньому фільмі «Відважний і сміливий» про пригоди Брюса Вейна та його сина Деміена Вейна – одного з Робінів. Дати прем'єри «Відважний і сміливий» не має. Натомість відомо, що його зніме Андрес Мускетті (Флеш 2023-го, дилогія Воно). Або Дефстроук і Бейн стануть частиною всесвіту «Бетмена» (2022, 2026) Метта Рівза з Робертом Паттінсоном.

Дефстроук дебютував на сторінках коміксів 1980 року як ворог Юних Титанів. Найманий вбивця став одним із найпопулярніших лиходіїв та антигероїв DC, тому в результаті автори коміксів зіштовхнули його з Бетменом та Лігою справедливості. Зрештою Дефстроук отримав свій власний комікс. У фільмі «Ліга справедливості» (2017) старої кіновселенної DC Дефстроука зіграв Джо Манганьєлло.

Бейна вперше представили 1993 року. Це один із найфізично сильніших ворогів Бетмена. За сюжетом він став надсильним завдяки особливій речовині. У фільмі "Темний лицар повертається" (2012) роль виконав Том Гарді. У мультсеріалі "Гарлі Квінн" (2019-н.в.) його озвучив Джеймс Адоміан.

Першим проектом нового кіновсесвіту DC стане мультсеріал «Монстри-коммандос» – він стартує 5 грудня. Дебютний фільм «Супермен» Ганна вийде у світовий прокат 11 липня 2025 року.

Завершилися зйомки бойовика «Ніхто 2», є нові фото з Бобом Оденкерком

Режисер бойовика "Ніхто 2" Тімо Тьяджанто оголосив про завершення зйомок. Водночас він показав нові фото, на яких йому компанію склав Боб Оденкерк – актор повернувся до ролі сім'янина-найманця Гатча Менселла. Прем'єра відбудеться 2025 року.
Знімками Тімо Тьяджанто поділився у себе в соцмережах. На них можна побачити не лише Тьяджанто та Оденкерка, а й хлопушку. У коментарі до поста індонезійський постановник коротко написав:

«Зйомки завершено. До зустрічі у кінотеатрах».

Прем'єру 5 сезону «Дивні дива» можуть відкласти на 2026 рік

Зірка серіалу "Дивні дива" Гейтен Матараццо натякнув, що Netflix може відкласти прем'єру фінального 5 сезону на 2026 рік. Можливо, через масштабне виробництво зйомки затягнуться. Актор повторить роль Дастіна Гендерсона.
Netflix підтвердив, що "Дивні дива" повернуться з новими серіями у 2025 році. Зйомки вже йдуть, тому фанати сподіваються, що автори Росс та Метт Даффери встигнуть доробити сезон до наступного року. Гейтен Матараццо в інтерв'ю The Direct сказав, що реліз справді запланований на 2025-й. Проте актор припустився можливості перенесення прем'єри. За його словами, будь-які проблеми під час виробництва можуть вплинути на початкові плани братів Дафферів:

«Планується, що його випустять наступного року. Така мета. Однак завжди можуть бути невдачі. При створенні сезону може статися всяке, особливо якщо він такий величезний. Отже, немає жодних гарантій, але я думаю, що вихід наступного року – це реальна можливість».

У фіналі 4 сезону (2022) Векна/ Генрі Кріл (Джеймі Кемпбелл Бауер) зруйнував бар'єр між Виворотом та реальністю. Тому в 5 сезоні він намагатиметься захопити владу у світі людей. Гейтен Матараццо сказав, що в 5 сезоні про існування нечисті на «зворотній стороні» дізнаються багато мешканців Гокінса. Тому Одинадцята (Міллі Боббі Браун) та її друзі – не єдині, хто протистоятиме Векні.

Є ймовірність, що 5 сезон «Дивні дива» поділять на дві частини. Так було із 4 сезоном. Тому існує ймовірність, що 2025-го покажуть лише кілька серій. Решту доведеться чекати до 2026-го. Однак є шанс, що Даффери підготують весь сезон 2025-го. Також автори розробляють спін-оффи серіалу, тож мають великі плани на всесвіт.

У новому тизері 2 сезону серіалу «Ходячі мерці: Деріл Діксон» показали натовп зомбі

AMC поділився новим тизером 2 сезону серіалу «Ходячі мерці: Деріл Діксон». У страшному ролику Деріл Діксон і Керол Пелетьє борються з натовпом зомбі. У нових серіях можуть бути суперходячі.
У 1 сезоні (2023) спін-оффу «Ходячих мерців» (2010-2022) Деріл (Норман Рідус) потрапив до Франції, де зіткнувся з вороже налаштованим угрупуванням Пувуар. Вчені Пувуара проводять експерименти над зомбі – роблять їх сильнішими, щоб використовувати як зброю. Лідери спільноти хотіли за допомогою суперзомбі захопити владу у всій Франції. У фіналі у Деріла з'явилася можливість повернутися до Америки. Однак він залишився у Франції – багато в чому для того, щоб допомогти новим друзям із Союзу Надії у битві з Пувуаром.

У 2 сезоні Керол (Мелісса МакБрайд) з'ясує, що Деріл потрапив до Франції. Вона познайомиться з новим тим, хто вижив, який допоможе їй дістатися до Європи літаком. Зрештою Керол знайде Деріла, і вони разом боротимуться з Пувуаром та їхніми суперзомбі. Новий розділ отримав підзаголовок «Книга Керол». Тобто багато уваги приділять подорожі Керол.

Серіал "Ходячі мерці: Деріл Діксон" вже продовжили на 3 сезон. У ньому дія розгорнеться в Іспанії. Деріл і Керол вдвох опиняться в цій країні і намагатимуться знайти спосіб повернутися додому.

2 сезон серіалу «Ходячі мерці: Деріл Діксон» стартує 29 вересня. У ньому буде 6 епізодів. 2025 року вийде 3 сезон. Також наступного року очікується 2 сезон спін-офу «Ходячі мерці: Мертве місто» (2023-н.в.) про Меггі Грін (Лорен Коен) та Ніган Сміт (Джеффрі Дін Морган).

Автор «Це все Аґата» натякнула, що в серіалі з'явиться Мефісто

У 3-му епізоді «Це все Аґата» згадали Мефісто. Автор серіалу Жаклін Шеффер натякнула, що культовий лиходій Marvel зрештою з'явиться в серіалі.
Дія «Це все Аґата» розгортається після подій «ВандаВіжен» (2021), де Червона Відьма (Елізабет Олсен) зачарувала Аґату Гаркнесс (Кетрін Ган). Ванда Максимофф змусила Аґату вважати себе персонажем ситкомів. У новому серіалі чари Ванди зруйнували. Проте Аґата через Червону Відьму втратила свої сили.

Аґата зібрала відьом на шабаш і попросила їх допомогти їй повернути дар. До її команди увійшли Ріо ​​Відаль (Обрі Плаза), Дженніфер Кейл (Сашир Замата), Аліса Ву-Гулівер (Алі Ан) та 450-річна Лілія Кальдеру (Петті ЛюПон). Помічником чарівниць став таємничий підліток (Джо Лок), особистість якого тримають у секреті.

Невідомий персонаж залишив чарівний символ на підлітку. Через нього Аґата та її подруги не можуть дізнатися, хто він такий. Тобто у підлітка є могутній бос. Є теорія, що хлопцем виявиться Біллі Каплан – реінкарнація одного із синів Ванди. У 3-му епізоді Дженніфер у розмові з підлітком припустила, що він може бути агентом Мефісто. Жаклін Шеффер в інтерв'ю Entertainment Weekly дала зрозуміти, що згадка Мефісто призведе до чогось дуже важливого.

«У таких серіалах часто показують те, що одночасно може бути жартом, підморгуванням та відсиланням, але зрештою під цим ховається щось важливе. Як ми всі знаємо, Мефісто – персонаж, який тісно пов'язаний із Аґатою. Глядачам варто продовжувати стежити за розвитком подій, але знайте, що ми завжди граємо з аудиторією».

Фанати Marvel чекали на Мефісто ще у «ВандаВіжен». Багато хто вважав, що всі дива в Веств'ю відбувалися через нього. У результаті сама Ванда ненавмисно зачарувала місто. Також ходили чутки, що Мефісто дебютує у «Це все Аґата». Кажуть, його зіграє Сашко Барон Коен.

Фінальні 8 та 9 епізоди «Це все Аґата» вийдуть 30 жовтня.

Алан Тьюдік зіграє секретну роль у фільмі «Супермен»

Алан Тьюдік увійшов до акторського складу фільму «Супермен» Джеймса Ганна. Роль актора тримають у секреті. Однак є правдоподібна теорія, що він зіграє Лікаря Фосфора з мультсеріалу "Монстри-коммандос".
Виробництво «Супермена» завершилося ще у липні. Проте лише зараз у Deadline повідомили, що у фільмі таємно знявся Алан Тьюдік. Подробиці про його таємничу роль поки що не розкривають. Раніше Тьюдік знявся в серіалах «Постоялець з космосу» (2021-н.в.) та «Світлячок» (2002-2003).

Тьюдік озвучив Лікаря Фосфору для мультсеріалу "Монстри-коммандос". У «Супермені» з'явиться Рік Флег-старший із «Монстрів-коммандос» – до ролі повернеться Френк Грілло. Тому Тьюдік, напевно, стане Доктором Фосфором і в «Супермені».

Алан Тьюдік тісно пов'язаний зі світом DC. До своєї участі в «Монстрах-коммандос» та «Супермені» він зіграв Містера Ніхто у серіалі «Фатальний патруль» (2019-2023). Також його голосом говорять Джокер та Глінолікий у мультсеріалі «Гарлі Квінн» (2019-н.в.).

Джеймс Ганн та Пітер Сафран як керівники DC Studios перезапускають кіновсесвіт DC. "Монстри-коммандос" стануть першим проектом оновленої франшизи. Мультсеріал розпочнеться 5 грудня. «Супермен» буде дебютним фільмом – він вийде у світовий прокат 11 липня 2025 року. Після «Супермена» випустять 2 сезон серіалу «Миротворець» (2022-н.в.) Ганна – у ньому також з'явиться Рік Флег-старший. Миротворець (Джон Сіна) у фільмі «Загін самогубців: Місія навиліт» (2021) убив його сина (Юель Кіннаман). Тому Рік мститиме найманцеві.

Вийшов перший тизер фільму «Марія» з Анджеліною Джолі у ролі оперної співачки Марії Каллас

Після прем'єрного показу на Венеціанському кінофестивалі біографічна драма «Марія» з Анджеліною Джолі нарешті обзавелася першим тизером. Актриса зіграла культову оперну співачку Марію Каллас. Глядачі у захваті від гри Джолі – вже пророкують їй «Оскар».
У фільмі розкажуть про сонце днів Марії Каллас. Останні роки життя вона провела у своїй паризькій квартирі, практично з неї не виходячи. Оперна діва померла у 1977 році у віці 53 років, у неї був серцевий напад. Померла Каллас у себе вдома. Однак будуть і флешбеки з деякими важливими подіями у житті Каллас.

Тизер опублікували на сторінці StudioCanal на YouTube. У коментарях тепло прийняли ролик. Багато хто хвалить гру Анджеліни Джолі – навіть пишуть, що їй варто дати «Оскар». Хоча декому здається, що зірка «Малефісенти» (2014, 2019) та «Підміни» (2008) не надто схожа на Марію Каллас.

Стали відомі подробиці байопіку Дженіс Джоплін

З'явилися деталі байопіку Дженіс Джоплін із Шейлін Вудлі з «Дівергента» (2014) у головній ролі. Він буде «чесним і справжнім» і розповість про останні дні співачки.
Подробицями фільму про Джоплін поділилася Лінда Перрі – екс-вокалістка гурту 4 Non Blondes та автор хітів Пінк та Гвен Стефані. Вона також братиме участь у створенні картини. За словами Перрі, вона дуже рада, що історія Джоплін нарешті буде екранізована:

«Я десятиліттями чекала на цей фільм. Немає слів, щоб передати, як я щаслива, що мене покликали до цього проекту. Я вважаю його чесним та справжнім поглядом на останні дні Дженіс Джоплін».

Лінде Перрі дуже подобається Шейлін Вудлі: вона вважає актрису «емоційно відданою» і хвалить захопленість Вудлі творчістю Джоплін.

«Я вірю їй. Вона живе заради мистецтва. Не можу уявити собі кращу кандидатуру, щоб зіграти таку сильну, емоційну та складну артистку».

Шейлін Вудлі не лише виконає головну роль, а й виступить продюсером картини. Під час підготовки до проекту актриса виявила у себе вокальні дані – тож, можливо, Вудлі щось і заспіває. Дія та зйомки відбуватимуться у Каліфорнії: Джоплін дуже любила цей штат, він фактично став для неї однією великою сценою. Шейлін Вудлі вже отримала 2,5 млн. доларів від Каліфорнійської кінокомісії, які будуть витрачені на фільм.

Розмови про байопік Дженіс Джоплін тривали давно. Ще 2014-го режисер «Далласького клубу покупців» (2013) Жан-Марк Валле планував зняти фільм про співачку з Емі Адамс у головній ролі. А сам проект з'явився ще 2010-го і називався Get It While You Can, на честь однієї з пісень Джоплін. На жаль, він так і залишився нереалізованим. На роль великої рок-діви також претендували Пінк, Зої Дешанель і навіть Марго Роббі, котра висловила інтерес до можливого фільму про Джоплін.

У новому тизері 2 сезону "Останні з нас" вперше показали Еббі

HBO опублікував новий тизер-трейлер 2 сезону серіалу «Останні з нас» (18+) з ігор серії The Last of Us. У ньому вперше показали Еббі – нового ворога Джоела та Еллі. Ролик виклали 26 вересня на честь Дня The Last of Us. У світі ігор саме цього дня стався спалах вірусу кордицепсу.
У 1 сезоні (2023) Джоел (Педро Паскаль) допоміг Еллі (Белла Рамзі) дістатися лабораторії «Цікад». Еллі має імунітет до інфекції. З її допомогою лікарі могли створити ліки. Однак Еллі не пережила б операції, тому Джоел вирішив її забрати з лабораторії. Один хірург спробував завадити Джоелу, і той убив його.

У 2 сезоні Джоела та Еллі переслідуватиме Еббі (Кейтлін Дівер, «Ніхто тебе не врятує»). Це дочка того лікаря, якого вбив Джоел. Еббі захоче помститися йому за смерть батька. Еббі виявиться учасницею Вашингтонського визвольного фронту (ВОФ), яким командує Айзек (Джеффрі Райт, «Бетмен» 2022-го). Угруповання досить небезпечне, у Джоела та Еллі буде багато проблем через її солдатів.

У 2 сезоні ще повернуться Томмі (Гебріел Луна) – брат Джоела – та його дружина Марія (Рутіна Веслі). Серед новеньких будуть Діна (Ізабела Мерсед, "Мадам Павутина") та Джессі (Янг Мазіно, "Гризня"), друзі Еллі. Важливу роль у сюжеті відіграє нова героїня франшизи у виконанні Кетрін О'Гари («Сам удома»).

Вийшов перший трейлер фільму «Сусідня кімната» з Джуліанною Мур та Тільдою Свінтон

Warner Bros. випустила перший повноцінний трейлер драми "Сусідня кімната" Педро Альмодовара. Головні ролі виконали Джуліанна Мур та Тільда ​​Свінтон. Актриси зіграли двох подруг – за сюжетом одній з них поставили смертельний діагноз.
Інгрід (Мур) та Марта (Свінтон) у молодості були близькими подругами – вони тоді працювали в одному журналі. Однак через обставини життя жінки віддалилися. Інгрід стала автором автофікшн-романів, а Марта – військовим репортером. Через роки розлуки подруги возз'єднуються – але за дуже сумним приводом. Марта смертельно хвора, і Інгрід хоче підтримати подругу в цей непростий період.

На Венеціанському кінофестивалі (28 серпня – 7 вересня) відбувся прем'єрний показ «Сусідньої кімнати». Фільм узяв головний приз – "Золотий лев".

"Сусідню кімнату" прийняли дуже тепло. На Rotten Tomatoes драма Педро Альмодовара отримала 96% рейтингу. Критики похвалили чудову гру Джуліанни Мур («Все ще Еліс») та Тільди Свінтон («Три тисячі років бажань»), дотепні діалоги та візуальний стиль картини. Також у рецензіях зазначили, що «Сусідню кімнату» за всієї своєї темряви в сюжеті виявилася досить оптимістичним фільмом про красу життя. Пишуть, що це приємна, хоч і не найсильніша робота у кар'єрі режисера фільмів «Паралельні матері» (2021) та «Шкіра, в якій я живу» (2011).

До акторського складу ще увійшли Джон Туртурро («Поділ») та Алессандро Нівола («Без обличчя»).

"Сусідня кімната" вийде в обмежений прокат 20 грудня. Широкий прокат розпочнеться у січні 2025 року.

Джеймс Ван зніме серіал з «Робокопа»

Amazon Studios затвердила серіал з «Робокопа». Над проектом попрацює творець франшиз «Закляття» та «Пила» Джеймс Ван. У бойовику обіцяють показати класичні розбирання робота із небезпечними бандитами.
Як пише Variety, нового "Робокопа" вже розробляють. Виробництвом займеться Atomic Monster Джеймса Вана. Сам Ван виступить виконавчим продюсером. Також до команди приєднався Пітер Око. Він буде сценаристом, виконавчим продюсером та шоураннером. Раніше Око працював над серіалами "Чорні вітрила" (2014-2017), "Елементарно" (2012-2019) та "Офіс" (2005-2013).

У Мережі також з'явився опис сюжету. На фанатів чекає канонічна історія про протистояння кіборга та злочинців:

«Гігантський технологічний конгломерат співпрацює з місцевим поліцейським управлінням, щоб передати їм технологічно просунутого силовика для боротьби зі зростаючою злочинністю. Вони представляють поліцейського, який є гібридом людини та машини».

Серіал "Робокоп" знаходиться на ранній стадії розробки. Тому дати прем'єри поки що немає. Це буде перезапуск серії. Нового «Робокопа» анонсували ще 2023 року. Тоді стало відомо, що буде переосмислення «Білявки в законі».

Перший «Робокоп» Пола Верховена вийшов 1987 року. Головні ролі у ньому виконали Пітер Веллер та Ненсі Аллен. Фантастичний бойовик заробив у світовому прокаті 53 млн. доларів при бюджеті в 13 млн. На тлі такого успіху випустили два сіквели (1990, 1992), ремейк (2014), кілька ігрових та анімаційних серіалів, ігри та комікси.

Стали відомі лауреати кінофестивалю у Сан-Себастьяні-2024

В іспанському місті Сан-Себастьян завершився 72-й місцевий кінофестиваль. Головний приз, «Золоту раковину», вручили документальній стрічці про матадора «Дні самотності» (Afternoons of Solitude).

Режисером фільму виступив Альберт Серра. «Дні самотності» розповідають про темний бік іспанської кориди.

Спецприз фестивалю дістався акторському ансамблю драми «Остання танцівниця» Джії Коппола. Премію отримали Памела Андерсон, Джеймі Лі Кертіс, Дейв Батіста, Кірнан Шипка та ін.

Одразу дві нагороди були присуджені новій комедії Франсуа Озона «Що сталося восени»: найкращий сценарій та найкраща роль другого плану (П'єр Лоттен). 

Журі кінофестивалю очолював режисер Гайоне Камборда. Лауреатами почесних премій виявилися Кейт Бланшетт, Гав'єр Бардем та Педро Альмодовар.

Завершилися зйомки «Світу Юрського періоду: Відродження»

У Великій Британії закінчився знімальний процес фільму «Світ Юрського періоду: Відродження». Про це у соцмережах повідомив продюсер стрічки Френк Маршалл.

Реліз картини заплановано на 2 липня 2025 року. Режисером стрічки виступив Гарет Едвардс («Бунтар Один»). Ролі виконали Скарлетт Йоганссон, Джонатан Бейлі, Магершала Алі, Руперт Френд та ін.

Дія фільму навколо секретної групи шукачів, які мають зібрати зразки ДНК трьох найбільших динозаврів, що залишилися на планеті. Над сценарієм "Відродження" працював автор оригінального "Парк Юрського періоду" Девід Кепп.

Зйомки також проходили в Таїланді і тривали 106 днів. Останній фільм франшизи, «Господство», виходив у 2022 році і зібрав понад 1 млрд доларів.

Вийшов другий трейлер «Терапії» з Гаррісоном Фордом

Стрім-сервіс Apple TV+ представив офіційний трейлер драмеді "Терапія". Серіал із Джейсоном Сігелом та Гаррісоном Фордом у головних ролях продовжиться та повернеться на екрани 16 жовтня.

Шоу дебютувало у 2023 році: сюжет розповідає про терапевта Джиммі (Сігел), який після особистої трагедії починає говорити своїм пацієнтам те, що насправді про них думає. Раптово його різкі коментарі змінюють не тільки їхнє життя, а й його власне.

Другий сезон налічуватиме 12 серій. У проекті також знімалися Джессіка Вільямс, Люк Тенні, Майкл Юрі та ін. Сігел виступив співавтором проекту разом із Біллом Лоуренсом та Бреттом Голдстіном («Тед Лассо»). «Терапія» отримала високі оцінки критиків та дві номінації на премію «Еммі».

Читати також


up