29.09.2024
Розваги
eye 1062

Новини музики за тиждень. 29 вересня 2024

Новини музики за тиждень. 29 вересня 2024

Розповідаємо про новини зі світу музичного мистецтва. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

Blackpink випустять новий альбом і вирушать у тур в 2025 році

2025 року Blackpink можуть повернутися з новим альбомом і поїдуть у світовий тур. Про це повідомляє видання TenAsia з посиланням на YG Entertainment, лейбл гурту.
Остання на сьогодні робота Blackpink «Born Pink» вийшла 2022-го – тобто колектив не випускав релізів уже два роки. За цей час у гурту вийшов лише один сингл «The Girls» – пісня із саундтреку до мобільної гри Blackpink: The Game, представленої у 2023 році.

У серпні 2023-го закінчився попередній контракт Blackpink із YG Entertainment. Лейбл довго вів переговори зі співаками і продовжив контракт із ними — але лише груповий. Учасниці Blackpink відмовилися продовжувати співпрацю з YG Entertainment як сольні виконавиці. Більше того, майже всі співачки заснували свої лейбли: Дженні Кім – Odd Atelier, Ліса Манобан – Lloud, Джісу – Blissoo. Розе поки що не відкрила свою компанію, але була помічена в студії: з чуток вона працює над сольним матеріалом.

2024-го Ліса Манобан випустила одразу два сольні сингли – «Rockstar» і «New Woman», дует з іспанською співачкою Розалією. Також Ліса знялася у 3 сезоні «Білого лотоса» (2021 – н.в.). Дженні Кім разом із репером Zico випустила кліп «Spot!», а Розе записала кавер «Viva La Vida» Coldplay для серіалу «Дорога в тисячу лі» (2022 – н.в.).

Не всі вірять у повернення Blackpink у 2025 році. Раніше говорилося, що гурт повернеться 2024-го, але вже вересень, а жодних передумов до цього немає. У той же час про розпад поки не йдеться – у серпні Ліса Манобан спростувала чутки про розпуск групи. Деякі k-pop-фанати вважають, що формально Blackpink нікуди не підуть, але фактично вже не існують – їхнє повернення просто весь час відкладатиметься. 2024-го возз'єдналася група 2NE1 – попередні зірки YG Entertainment, з якими часто порівнюють Blackpink. Багато хто впевнений, що лейбл повернув 2NE1 не просто так: ситуація з Blackpink залишається незрозумілою, а BabyMonster, новий гурт YG Entertainment, не показує видатних результатів. У той же час інтерес до Blackpink високий: їхній кліп «How You Like That» щойно подолав позначку 1,3 млрд переглядів.

NCT Wish потоваришували з привидом у кліпі «Steady»

NCT Wish опублікували кліп «Steady»: у ньому учасники групи заводять дружбу із примарою та мило спілкуються, поки привид не відлітає до себе додому. Пісня увійшла до нового EP NCT Wish, який теж називається Steady.
За чотири години ролик набрав майже 600 тисяч переглядів. Фанати в коментарях хвалять NCT Wish за незвичайну та зворушливу історію. За звучанням ж «Steady» натхненний британською танцювальною музикою – зокрема, хаусом та гериджем.

Крім «Steady», у трекліст увійшли ще шість пісень – включаючи «Dunk Shot», представлену 9 вересня, та «3 Minutes», презентовану 16 вересня. Пісню "Dunk Shot" NCT Wish виконували на кількох південнокорейських телепрограмах: M Countdown, Music Bank та Show! Music Core. Також на альбом потрапила корейська версія дебютного треку гурту Hands Up, спочатку записаного японською мовою. Оригінальний варіант пісні вийшов трохи більше року тому, 8 жовтня 2023 року.

NCT Wish – новий саб-юніт NCT. Він був утворений у 2023 році в Токіо та орієнтується на японську аудиторію. "Steady" - перший великий реліз NCT Wish, до цього вони випускали лише два сингл-альбоми: "Wish" і "Songbird", у лютому та липні 2024-го відповідно. Пісні «Wish» та «Songbird» дісталися третього рядка японського хіт-параду. У Південній Кореї до групи теж виник інтерес – обидва сингл-альбоми очолили національний чарт.

За даними на 23 вересня, кількість замовлень «Steady» склала 800 тисяч – це дуже непоганий результат для групи, що дебютувала менше року тому. Поки що це рекорд для NCT Wish: кількість попередніх замовлень сингл-альбому «Songbird» перевищила 600 тисяч. Група випускається на лейблі SM Entertainment, одному з найбільших в k-pop-індустрії - з нього вийшли SHINee, Girls Generation, EXO, Super Junior і Red Velvet. У k-pop-спільнотах NCT Wish порівнюють із класичними зірками SM та сподіваються, що пісня «Steady» стане хітом.

Linkin Park випустили трек Heavy Is The Crown і показали кліп у стилі League of Legends

Linkin Park представили пісню "Heavy Is The Crown" - гімн чемпіонату світу з League of Legends. Разом із треком гурт опублікував анімаційний кліп, знятий у стилі гри.
Авторами Heavy Is The Crown виступили учасники Linkin Park і продюсер Майк Елізондо, який працював з Емінемом і Twenty One Pilots. Вперше пісня прозвучала 22 вересня на концерті Linkin Park у Гамбурзі. Вже тоді стало відомо, що вона потрапить на саундтрек до чемпіонату з League of Legends. Сам же чемпіонат відбувається з 25 вересня по 2 листопада. За чутками, пісня також з'явиться у другому сезоні серіалу "Аркейн" (2021 – н.в.).

"Heavy Is The Crown" звучить як традиційний драйвовий хіт у стилі Linkin Park. Найбільше вона нагадує трек Faint з альбому Meteora (2003). Деякі фанати також побачили в ній подібність із «Given Up» із платівки «Minutes to Midnight» (2007) та альбомом «Living Things» (2012). І саме тому трек багатьом сподобався – шанувальники Linkin Park скучили за старим звучанням гурту.

Пісня Heavy Is The Crown увійде до нового альбому Linkin Park From Zero, реліз якого відбудеться 15 листопада. Це другий сингл з майбутньої платівки – після The Emptiness Machine, представленої 5 вересня. Тоді ж Linkin Park розкрили ім'я нового вокаліста – вірніше, вокалістки: тепер у гурті співає Емілі Армстронг, яка раніше виступала в Dead Sara. Не всі фанати прийняли її: одні вважають, що Честера Беннінгтона в принципі не можна було кимось заміняти, інших обурила дружба співачки з актором-ґвалтівником Денні Мастерсоном – втім, за неї Армстронг вже вибачилася і пояснила, що давно з Мастерсоном не спілкується. Висловилися і члени сім'ї Честера Беннінгтона – його мати Сьюзен Юбенкс та син Джеймі Беннінгтон. Обох ця ситуація обурила, вони порівняли заміну вокаліста із зрадою.

The Cure представили першу за 16 років пісню Alone

The Cure поділилися емоційною піснею Alone, першою з 2008 року. Трек з'явиться на новому альбомі гурту "Songs of a Lost World", який побачить світ 1 листопада - тепер уже точно.
Ось що розповів про Alone вокаліст The Cure Роберт Сміт:

«Цей трек ніби відкрив альбом. Як тільки ми його записали, я зрозумів, що це перша пісня і що альбом набуває фокусу».

За словами Роберта Сміта, він довго намагався знайти відповідний перший рядок «Alone», крутячись навколо ідеї самотності. У результаті музикант згадав вірш Ернеста Доусона «Покидьки» і надихнувся їм.

Запис альбому "Songs of a Lost World" проходив у Вельсі в студії Rockfield. Продюсером матеріалу виступив сам Роберт Сміт і Пол Коркетт, який уже працював із The Cure над альбомом «Bloodflowers» (2000). Трекліст поки не відомий, але найближчим часом музиканти його опублікують на сайті та в соцмережах. У фан-спільнотах групи вже обговорювали приблизний список із десяти треків. А якщо вірити Apple Music, то в Songs of a Lost World буде дев'ять пісень.

The Weeknd та Playboi Carti випустили трек «Timeless»

Вийшла нова пісня Вікенда "Timeless", записана з Playboi Carti. Продюсерами треку виступили Фаррелл Вільямс та Майк Дін, який працював з Каньє Вестом.
"Timeless" - вже друга спільна робота Вікенда та Playboi Carti. 2023-го у них вийшов сингл «Popular», у створенні якого також брала участь Мадонна. Вперше пісня прозвучала 7 вересня на спеціальному шоу Вікенда у бразильському місті Сан-Паулу.

Трек «Timeless» має увійти до майбутнього шостого альбому Вікенда «Hurry Up Tomorrow». Дата релізу поки що залишається невідомою, але передбачається, що платівка побачить світ до кінця 2024-го. На тому ж концерті в Сан-Паулу прозвучала пісня São Paulo, дует з бразильською зіркою Аніттою. Очікується, що цей трек теж з'явиться на "Hurry Up Tomorrow". А першим синглом з альбому став «Dancing in the Flames», представлений 13 вересня одразу разом із кліпом, знятим на iPhone 16. Пісня отримала хороші відгуки критиків і дійшла до 14-го місця Billboard Hot 100. Ймовірно, у трекліст також потраплять «The Abyss» та «Unprepared Certainty», які звучали в тизерах «Hurry Up Tomorrow».

Останній на сьогодні альбом Вікенда «Dawn FM» вийшов у січні 2022-го, тобто два з половиною роки тому. 2023-го співак випустив саундтрек до серіалу «Ідол» зі своєю участю. І якщо саме шоу зазнало жорсткої критики, то музика багатьом сподобалася. Пісня "Double Fantasy", дует з Future, навіть увійшла до топ-20 Billboard Hot 100. Так чи інакше, саундтрек не входить до основної дискографії артиста. Альбом "Hurry Up, Tomorrow" відноситься до трилогії, що почалася на платівці "After Hours" (2020) і продовжилася на "Dawn FM" (2022). Він стане фінальною частиною історії. І, можливо, останнім альбомом, який Вікенд випустить під звичним псевдонімом. 2023-го співак заявив, що хоче відмовитися від сценічного імені. Швидше за все, він виступатиме під своїм справжнім ім'ям Ейбел Тесфає – у соцмережах він уже так підписується.

Леді Гага випустила альбом Harlequin з піснями з Джокера 2

Леді Гага представила альбом Harlequin – це саундтрек до фільму «Джокер: Божевілля на двох», де співачка зіграла роль Гарлі Квінн. До нього увійшли 13 пісень: 11 кавер-версій та два оригінальні треки, «Happy Mistake» та «Folie à Deux».
"Джокер: Божевілля на двох" - музичний фільм. Тому до саундтреку увійшли деякі пісні з відомих мюзиклів. Наприклад, Get Happy звучала в картині Літні гастролі (1950) у виконанні Джуді Гарленд. "Smile" - пісня Чарлі Чапліна з "Нових часів" (1936), а "The Joker" взята з театрального спектаклю "Рев гриму, запах натовпу".

Даміано Давід із Maneskin представив сольний сингл «Silverlines»

25-річний Даміано Давід, фронтмен Maneskin, поділився сольним синглом Silverlines. Трек звучить досить незвично: це не звичний для музиканта рок, а акустично-електронна балада.
Продюсером Silverlines виступив британський композитор Labrinth, автор музики до Ейфорії (2019 – н.в.). Тому пісня і вийшла урочистою, навіть епічною за атмосферою. До Silverlines також доклали руку Феррас і Сара Гадсон: перший працював з Кеті Перрі, друга - з Дуа Ліпою.

В інтерв'ю NME Даміано Давід пояснив, що він обрав Silverlines для запуску сольної кар'єри саме через унікальне звучання. Співпрацювати з Labrinth йому сподобалося – Давід назвав його одним із найбільших продюсерів у світі. У тому ж інтерв'ю музикант натякнув на сольний альбом: він уточнив, що Silverlines відрізняється від інших пісень і що Labrinth на інших треках не буде. Даміано Давід також планує сольний тур і вже придивився до барабанщика для концертного складу. Але він не хоче розкривати подробиці, щоб не наврочити. Назва та дата виходу сольного альбому теж поки що тримаються в секреті.

Кайлі Міноуг стала кінозіркою та фотографом у кліпі «Lights Camera Action»

Кайлі Міноуг опублікувала трек та кліп "Lights Camera Action". Його дія відбувається на знімальному майданчику, а сама співачка постає одразу у кількох образах – у тому числі кінозірки та фотографа.
Режисером "Lights Camera Action" виступила Софі Мюллер, яка неодноразово працювала з Кайлі Міноуг. Вона зняла для співачки відео "Dancing", "Golden", "Magic" та "A Second to Midnight". Мюллер – одна із найвідоміших кліпмейкерів світу: серед її робіт – «Mr. Brightside» The Killers та «Don't Speak» No Doubt.

Міноуг написала "Lights Camera Action" у співавторстві з норвежкою Іною Вролдсен і британцем Льюїсом Томпсоном. Вролдсен приклала руку до торішнього хіта Міноуг "Padam Padam", а Томпсон - учасник електронного дуету Just Kiddin. На думку Кайлі Міноуг, "Lights Camera Action" має "ті ж гіпнотичні якості, що і "Padam Padam"".

"Lights Camera Action" увійде до нового альбому Кайлі Міноуг "Tension II", реліз якого відбудеться менш ніж через місяць - 18 жовтня. Це сіквел її торішньої платівки Tension, де й вийшов хіт Padam Padam. Крім «Lights Camera Action», у «Tension II» буде ще 11 пісень – включаючи дует із Сією «Dance Alone» та «My Oh My», спільна робота з Туве Лу та Бібі Рексою. Також у створенні альбому брали участь The Blessed Madonna, Diplo та кантрі-співак Орвілл Пек.

Кайлі Міноуг порівняла пісні з Tension II з веселою компанією друзів. За її словами, трек «Taboo» звучить як «далекий родич» «Toxic» Брітні Спірс – цікаво, що «Toxic» спочатку пропонували саме Міноуг. А пісня Shoulda Left Ya схожа на Story з альбому Tension, яка дуже подобається фанатам. Міноуг описала трек як «найдивніший [на платівці]» і трохи «меланхолійніший» у порівнянні з рештою матеріалу.

Читати також


up