Місця перших побачень. Надихаюча пісня-присвята рідним місцям від співачки JIVA

JIVA - Місця перших побачень

“Українське метро стало символом незламності не тільки Києва, Харкова й Дніпра, а і всієї України”: надихаюча пісня-присвята рідним місцям від співачки JIVA

Українська співачка JIVA представляє новий сингл “Місця перших побачень”, пісню-присвяту своїм “місцям”. Кліп до пісні був знятий на ізраїльській залізничній станції, імпровізуючи метро, адже саме метро стало “місцем перших побачень” для багатьох сучасних українців, та символом незламності.

В кліпі яскраво відображені душевні переживання співачки, сум за Батьківщиною та переживання за рідних, за українців. Заходячи в метро, вона ніби відчуває одночасно переживання та силу українців, що ховаються від ракет під землею, продовжуючи своє буденне життя там.

JIVA народилася в Дніпрі, деякий час жила в Києві, а в 2016, разом з сім’єю, переїхала до Ізраїлю, в місто Ашкелон, що знаходиться неподалік кордону з Сектором Газу. Повітряні тривоги їй знайомі не з чуток.

Після випуску перших україномовних пісень “За вікном” та “Люта весна”, в соцмережах співачці написала молода українська виконавиця та учасниця українського Голосу Країни 12 ENTELY, запропонувавши заспівати пісню, написану ENTELY у співавторстві з композиторкою Валерією Гринішиною.

“Пісня була написана навесні, коли ще ніхто не відійшов від шоку після початку повномасштабної війни. Коли ми писали “побачень”, то думали перш за все про людей, які вимушені залишити свій дім.

Приспів “прийшов”, коли я була у своєму рідному містечку, і згадувала місця своїх перших побачень. Я проходила повз і мені стало сумно за наших людей, які не можуть бути вдома, вимушені тікати від своїх рідних і близьких. Від своєї країни, від знайомих до болі місць та вуличок. Настрій пісні передає надію на те що ми вистоїмо і зустрінемось на нашому улюбленому місці”,

- каже ENTELY.

“Місця перших побачень” - перша пісня чужого авторства в репертуарі співачки.

Над треком працювала справді зіркова команда: окрім авторки-учасниці Голосу Країни, з записом допомогла фіналістка ізраїльського Х-Фактору Анна Тимофій, а саунд-продакшном займався Кирил Приходько, який також займається продакшном пісень гурту GO_A - фіналістів Євробачення 2021. Аранжування створювалося в Києві, під час масованих ракетних обстрілів.

Кліп на пісню планували знімати в київському метро показуючи життя українців під час повітряних тривог, але, через обстріли та аварійні відключення світла,  зйомки перенесли до однієї з ізраїльських залізничних станцій.

Режисером виступив відомий ізраїльський режисер Тімур Шнайдер. Хореографинею для кліпу запросили Олександру Кравченко - вона працювала з балетами Монатіка, Тіни Кароль та Мішель Андраде.

“Коли я співаю цю пісню, я згадую свої перші побачення - Набережна в Дніпрі, Золоті Ворота в Києві. Це все досі мої “місця”, і я впевнена, що дуже скоро я знову відвідаю їх, заспіваю там, і проїдуся українським метрополітеном. Зараз там ховаються від ракет “мої” люди. І вони там живуть: навчаються, працюють, знайомляться, зустрічаються. Українське метро стало символом незламності не тільки Києва, Харкова й Дніпра, а і всієї України”,

- ділиться своїми емоціями JIVA.

Текст пісні Місця перших побачень

День вже новий,

а я все там.

Там, де мій дім,

моя весна.

Там, де моя душа є,

Там, де моя сім’я є.

Нема більшого щастя:

Почути твій голос з просоня так рано,

почути живим

Приспів:

Місця перших побачень,

Де всі мої люди близькі.

Я не пробачу -

 Прокинутись в самому гіршому сні.

Місця перших побачень,

Де всі мої рідні були.

Я не пробачу -

Прокинутись в самому гіршому сні

День знов новий,

І я все жива.

Люди нові

Моя сім’я

Ви там, де знов воля розквітла.

Там, де б'є з мороку світло.

Там, де ми знов, як колись,

Зустрінемо день, проведемо ніч

Моя любов буде рости,

І ми разом збудуємо тил.

Моя земля,

Знов розцвіте, знов розцвіте, знов розцвіте.

Автор слів: Entely, Валерія Грінішина, Олексій Донцов

Автор музики: Entely, Валерія Грінішина


Читати також