Перформанс, аукціон для ЗСУ та виступ легендарного гурту: на Хортицю повертаються «Vieчорниці»

Перформанс, аукціон для ЗСУ та виступ легендарного гурту: на Хортицю повертаються «Vieчорниці»

25 березня в запорізькому театрі-лабораторії Vie, що розташований на острові Хортиця, відбудеться мистецька вечірка «Vieчорниці III». Головує на сцені легендарний гурт «Хамерман знищує віруси». 

Театр-лабораторія Vie продовжує створювати яскраві мистецькі події: на 25 березня запланована вечірка «Vieчорниці ІІІ», хедлайнером якої стане гурт «Хамерман знищує віруси». Музиканти не були у Запоріжжі 14 років і тепер готують особливу програму в своєму неповторному стилі.

            «Vieчорниці» - це серія мультидисциплінарних мистецьких вечірок театру-лабораторії Vie. Премʼєра проєкту відбулася влітку 2022 року й пройшла з аншлагом. На 25 березня митці запланували перформанс-презентацію нової вистави «Сім перших робіт Аліни», благодійний аукціон на підтримку ЗСУ та концерт. Подія відбудеться у приміщенні театру на острові Хортиця.

            Перформанс-презентація – новий формат, головна мета якого – познайомити аудиторію з премʼєрною виставою, заінтригувати та зацікавити. Перформанс буде складатися з кількох сцен спектаклю, змішаних у вигадливій комбінації. Жанр проєкту «Сім перших робіт Аліни» означаний як іронічна комедія. Однак режисерка Марічка Власова зізнається, що вистава все більше нагадує мюзикл з великою кількістю танців, гострих жартів та постмодерніських алюзій.

            Візит дуету «Хамерман знищує віруси» в Запоріжжя саме перед прем’єрою нового спектаклю не випадковість. Музиканти подарували один зі своїх треків театру-лабораторії Vie: тепер він доповнює музичну партитуру вистави «Сім перших робіт Аліни». Більше того, під час виконання пісні «Україна реве» на вечірці актори та музиканти влаштують унікальне спільне шоу.

            Команда театру підкреслює, що має можливість працювати завдяки щоденному подвигу захисників та захисниць України. Саме тому важливою частиною «Vieчорниці ІІІ» є аукціон на підтримку ЗСУ. Глядачі зможуть придбати картину військовослужбовця Валерія Пузіка, намальовану на кришці скрині для боєприпасів; розмальований тубус «Фагота», який відпрацював по ворогам на Донецькому напрямку; сувенір від «Хамерман знищує віруси» з ексклюзивним підписом. Всі виручені кошти будуть передані на потреби ЗСУ.

            Початок «Vieчорниць ІІІ» запланований на 16:00. Кількість місць у залі обмежена, тому адміністрація театру рекомендує завчасно подбати про наявність квитків.


Читати також