Перший KyivBookFest: Київ готується до незалежного книжкового фестивалю

Перший KyivBookFest: Київ готується до незалежного книжкового фестивалю

У Києві відбудеться перший KyivBookFest

З 8 по 10 вересня у ТЦ «Gorodok Gallery» та Pochayna Event Hall відбудеться перша в історії незалежної України книжкова подія, в якій будуть максимально враховані інтереси видавців.

Фестиваль відбуватиметься в двох паралельних форматах: книжкова виставка-продаж, а також галузевий форум, акцент якого буде на зустрічі з авторами, власниками видавництв та лідерами думок.

Виставка-продаж розміститься на площі понад 2000 кв. м. Потрапити на неї відвідувачі зможуть вільно, щоб придбати книги безпосередньо на розкладках своїх улюблених видавництв.

Форум же складатиметься з п’ятьох конференц-залів, літньої тераси та двох open-space локацій. У програмі форуму буде дев’ять блоків, які допоможуть охопити якомога більше відвідувачів. Серед блоків, зокрема, професійні події, військова тематика, дизайнерські заняття, презентація новинок книжкової сфери, дитяча програма та автограф-сесії. Можливість відвідування цієї частини KyivBookFest надаватиметься за донейт, втім деякі категорії громадян (військовослужбовці та діти до 12 років у супроводі батьків) зможуть входити вільно.

Наразі участь у фестивалі підтведили понад 15 видавництв, серед учасників зокрема  «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА», «АБУК», «АртЕк» «ArtHuss», «ArtBooks» «Білка», «BookChef», «Vivat», «Видавництво Старого Лева», «Жорж», «Зелений Пес», «КСД», «Книголав», «Колесо Життя», «Мистецтво», «Наш Формат», «НК Богдан», «Ранок», «Саміт-Книга», «Фабула» та «Фоліо».

Організатори впевнені, що до участі в KyivBookFest долучаться ще кілька десятків «колег по цеху», а також дистриб’ютори, поліграфісти, представники бібліотечної галузі та державних інституцій, дотичних до книжкової сфери.

Організовує KyivBookFest Ініціативна Група Видавців (Владислав Кириченко, Іван Малкович, Дмитро та Віталій Капранови, Костянтин Кожемяка, Олександр Красовицький, Віктор Круглов, Микола Шейко, Юлія Орлова, Катерина Аврамчук, Сергій Поночовний, Ігор Степурін, Ірина Білоцерківська та Юрій Марченко), Спільнота Української Реформації (ГО «Реформація») та Pochayna Event Hall.


Читати також