Що почитати літом? Новинки дитячих книжок від видавництва Ранок

Що почитати літом? Новинки дитячих книжок від видавництва Ранок

Вік 10+

«Скандер та викрадення однорога» Анабель Стедман

«Скандер та викрадення однорога» Анабель Стедман

Яскравіший за Гаррі Поттера роман Анабель Стедмен — це смілива й захоплива фантазія про дивовижний світ, в якому мешкають справжні крилаті жахіття — дикі однороги, небезпечні, кровожерливі та… безсмертні. Вони втрачають безсмертя, коли пов’язані з вершником, здатним спрямовувати їхню магію. Ця магія, цей світ, створений 28-річною письменницею-початківицею — справжній потужний злет! Не дивно, що Sony Pictures придбала права на екранізацію ще до виходу першого роману серії. А після публікації він почав впевнено збирати відзнаки!

«Скандер та викрадення однорога» потрапив в шортлист The Waterstones, великої книготорговельної мережі, як книжка 2022 року і став бестселером The New York Times.

Розгорніть! Відчуйте цю магію! Дізнайтеся, що такого є в Скандері, що за нього на аукціоні змагалися кілька видавництв, а переможець виклав за права на книжку семизначну суму! Це безпрецедентно високий результат для дитячої літератури, а тим більше для дебютної книжки!

 «Зоряний годинник» Франческа Гіббонс

 «Зоряний годинник» Франческа Гіббонс

Ця історія почалася, коли маленька фантазерка Імоджен, що полюбляла вигадувати казкові світи з рицарями та монстрами, побігла в сад за срібною нетлею. Пройшовши крізь таємничі двері в дереві, дівчинка опинилася в чарівній країні Яроград, де є справжній король Дракомор, а у високій вежі живе принц Міро. Щовечора на Яроград нападають дуже реальні й дуже гострозубі монстри — скшети.

І наче самих тільки скшетів недостатньо — крізь двері слідом за Імоджен пробралася її набридлива молодша сестра Мері. Отака торба лиха. Щоб повернутися додому разом із сестрою, Імоджен має навчитися відрізняти правду від фантазій і відвертої брехні. Чи такі вже лихі ті скшети? Чи не приховує чогось Дракомор? І найважливіше: чи здатні сестрички, попри все, допомогти цьому дивному світу?

Зманіжений принц Міро, мисливці Блазен Білбец і Ловкінья Лоло, старий слуга Їдарш, ведмедиця на ймення Медведіца, скшет Зуби... — закохатися в них допоможуть неймовірні ілюстрації Кріса Рідделла.

Захоплива й дотепна історія про реальність та оману, про вміння відрізняти правду від ілюзій (особливо власних), про сміливість розгледіти істину попри всі обмовки.

  • Найчарівніший дитячий книжковий дебют 2020 р.
  • Перший том трилогії «Зоряний годинник»
  • Неймовірні ілюстрації Кріса Рідделла

Серія «Містл – Енд» Бенедікт Міроу

Серія «Містл – Енд» Бенедікт Міроу

Фентезі -серія Містл -Енд німецького автора Бенедікта Міроу за короткий строк стала національним бестселером, а також дуже сподобалась українським читачам та читачкам, які із нетерпінням чекають на продовження.

Серія «Містл – Енд» Бенедікт Міроу

Седрік переїжджає до невеличкого містечка у Шотландії разом зі своїм батьком і гадки не має, які пригоди чекають на нього попереду. Тільки коли грифон, стражник міста, з’являється вночі перед хлопчиком із випробуванням, Седрік розуміє, що не тільки жителі Містл-Енду мають магічні здібності. Він один із останніх друїдів у світі, і тепер йому потрібно тренувати свої навички, щоб підтримувати баланс між людьми, магією та природою.Попереду на Седрика чекає велика битва. Чи зможе хлопець без знань про свою силу, але маючи вірних друзів, вийти з бою переможцем?

Софі Клеверлі «Таємниці Віолети Вейль»

Софі Клеверлі «Таємниці Віолети Вейль»

Таємниці Віолети Вейль – це справжній англійський детектив, який не може не сподобатись!

Якщо ти трунарева дочка, нічого й сподіватися на захопливе майбутнє. Коли ти живеш у вікторіанській Англії, з рідними доводиться сперечатись навіть за право продовжити фамільну справу, бо ти ж юна леді і тобі не личить і те, і се… Аж раптом усе змінюється! Ти опиняєшся у вирі захопливих і таємничих пригод! З могил постають мерці (які виявляються доволі привітними), і ти — єдина, хто здатен розкрити вбивства і врятувати батька, на винуватість якого вказують усі факти. Зненацька ти перетворюєшся на детектива і дістаєш свою першу справу…

«Реальні гулі» Ендрю Макдональд, Бен Вуд

«Реальні гулі» Ендрю Макдональд, Бен Вуд

Неймовірно смішні, цікаві історії у вигляді коміксів про гулей, які є справжнімі міськими детективами, вже полюбились багатьом українським читачам!

Неймовірні, курлиКРУТІ, а головне — абсолютно реальні гулі на варті закону! Бачиш голубів на підвіконні чи на автобусній зупинці? Дуже ймовірно, що саме зараз вони розслідують злочин століття і захищають тебе від лютих поганців. Адже ці пташки — найкращі детективи, бо хто ж зважатиме на голубів, яких повно в міському парку, на даха?

Вік 12 +

Манга «Привид Києва» та «Позивний Кіт»

Манга «Привид Києва»

Безперечні бестеселери на українському ринку! Інакше й бути не може, адже ці історії  - справжні легенди російсько-української війни, в основі яких реальні події.

Манга «Позивний Кіт»

Ці книжки – про наших, українських Героїв, що надихнули японського художника Мацудо – сан на створення манги, вже розійшлися світом, адже надруковані не тільки українською, а й англійською.

16+

Легендарій дивних міст

Легендарій дивних міст

Авторки: Матолінець Н. Довгопол Н. Сокульська К. Куликова А. Піскозуб Д. Каторож Я. Тараторіна С. Пасько І.

«Легендарій дивних міст» - це збірка ретелінгів у стилі урбан фентезі від восьми відомих українських авторок. Це казки, перетворені так, аби показати читачам сьогодення українських міст.

Кожна з оповідей промовляє до наших спогадів від імені старих друзів, знайомих з дитинства казкових персонажок. Проте тут немає простого й невигадливого поділу на добро та зло, притаманного казкам. Усе заплутано, складно й страшенно цікаво: Яга здобуває вищу освіту, Ґерда запалює на вечірках, смакуючи апероль, Телесик і Зміючка Оленка завзято досліджують магію, прадавній Змій одружується з мавкою, Синя Борода пече кексики…

І все це відбувається в українських містах від Донецька до Львова, від Нікополя до Луцька. Та й самі міста відіграють в оповіді важливу роль. Сьогодення переплітається зі старовиною, минувшина перетікає в майбуття, герої та героїні легенд провадять таємне життя, приховане від очей тих, кому знати не належить…

«Хроніки місяця» - бестселінг серія ретелінгів від неперевершеної Маріси Маєр!

«Хроніки місяця» - бестселінг серія ретелінгів Маріси Маєр

В основі кожної історії – знайомий всім нам із дитинства сюжет. Попелюшка, Червоний капелюшок перетворюються на Сіндер та Скарлет.

Сіндер, шістнадцятирічна дівчина-кіборг, чи не найкращий механік Нью-Пекіна. Вона громадянка другого сорту. Минуле дівчини оповите таємницями… Але доля її зводить із принцом Каєм, і дівчина зненацька опиняється в епіцентрі боротьби за владу. Вона намагається подолати заборонені почуття до принца і мусить розкрити таємниці власного минулого, щоб захистити майбутнє світу…

«Хроніки місяця» - бестселінг серія ретелінгів Маріси Маєр

Скарлет Бенуа, молода французька фермерка з-під Рію, відчайдушно шукає улюблену бабусю. Кому знадобилося викрадати безневинну стареньку? Раптом онука виявляє, що в безневинної старенької повно небезпечних таємниць. А головна — бабуся якось пов’язана з принцесою Селеною. Несподівано Скарлет опиняється у вирі космічних подій, за нею полює зграя мутантів та маг-тавматург. Уже не важливо, чи обходить Скарлет доля принцеси Селени, бо ця принцеса приземляється на краденому зорельоті просто серед грядок «Садів та ланів Бенуа». Невдовзі молода фермерка опиняється на навколоземній орбіті в найдивнішій компанії, яку тільки можна уявити, і не має зеленого поняття, що робити зі своїм новим життям.

Дженні Ханн «Моє літо»

Дженні Ханн «Моє літо»

Ну і як же влітку без романтичних історій кохання! А Дженні Хан знається дуже добре на них. Доказ тому  - нова серія «Моє літо», яку, до речі, можна й порівняти після прочитання із популярним серіалом, знятим по книжкам.

Дженні Ханн «Моє літо»

  • Романтична серія про підліткове життя і перше кохання.
  • Від авторки бестселерів Дженні Хан (за версією «NEW YORK TIMES»)
  • Екранізовано 2022 року.

Читати також