Видавничі плани на липень 2023 Yakaboo Publishing

Видавничі плани на липень 2023 Yakaboo Publishing

Портал Експеримент ділиться з вами цікавими книжковими новинками, які виходять в українських видавництвах.

У видавництві «Yakaboo Publishing» виходять нові книжки.

Доньки Спарти. Клер Гейвуд

Доньки Спарти. Клер Гейвуд

Дизайнерка обкладинки: Маша Фоя

«Доньки Спарти» —  це «альтернативна» розповідь про епічну облогу Трої. Замість Гомера її оповідають двоє жінок, чиї голоси занадто довго ігнорували.

Тисячоліттями чоловіки розповідали легенду про жінку, заради чиєї вроди вони зібрали велике воїнство, спустили на воду тисячі кораблів, билися один з одним на смерть. Через її красу посварилися навіть богині. Втім, настав час почути версію самої Прекрасної Єлени та її сестри Клітемнестри, царівен Спарти, через яких почалася найбільш руйнівна війна в усій античній міфології.

Царівни Спарти, Єлена та Клітемнестра, не знали нічого, крім розкоші та достатку. Їхнє благородне походження та неперевершена краса викликали заздрість у всієї Греції. За такі привілеї доводиться платити. Ще зовсім юними сестер розлучили і видали заміж за іноземних царів, вибраних батьком. Та навіть від цариць очікують небагато, як і від усіх жінок: народження спадкоємця та лагідної скромної вдачі.

Коли ж тягар чоловічої зневаги, жорстокості та амбіцій стає нестерпним, Єлена і Клітемнестра змушені боротися з обмеженнями суспільства та вибудовувати собі нове життя.

Про авторку: Клер Гейвуд – дослідниця історії та культури стародавнього світу. «Доньки Спарти» - її дебютний роман, який став бестселером у США. Її другий роман «Тінь Персея» розповідає героїчну легенду про Персея, голосами його матері Данаї, дружини Андромеди та Горгони Медузи.  

Ярчик і 9 собак. Настя Мельниченко

Ярчик і 9 собак. Настя Мельниченко

Дизайн обкладинки: Софія Томіленко

Нова книга Письменниці Анастасії Мельниченко дає відповідь на багато питань поціновувачам її історій, продовження яких не забарилося. Читачу цікаво ж, чи правда, що за характером усі собаки однакові? Чи правда, що їхня улюблена їжа — кістки? А чому деяким псам потрібні багатокілометрові прогулянки? А чому те, що з одним песиком нормально, іншому — важко приймати у його ритмі життя. А які особливості окремих порід песиків  треба знати, перш ніж обрати собі улюбленця? Неймовірно тепла історія про те, як хлопчик Ярослав потрапив до своєї родички та її дев’ятьох собак. День у день Ярчик знайомиться з кожним чотирилапим другом. Завдяки інформативним блокам у книжці і він, і читач дізнаються про особливості породи, догляд, фізичне та психічне здоров’я, годування, медичний супровід собак. 

 Про авторку: Настя Мельниченко - українська дитяча письменниця, активістка, правозахисниця. Ініціаторка масштабної кампанії #ЯНеБоюсьСказати проти практик обвинувачення жертви та сексуального насильства, авторка онлайн-курсу, рекомендованого Міносвіти для вчителів «Недискримінаційний підхід у навчанні», та курсу «Школа без цькування», дослідниця стратегій адаптації дітей з РДУГ. Мама двох синів та власниця трьох собак.

Виклик. Шанс Зміна. Історія Українського підприємництва. Тетяна Водотика

Виклик Шанс Зміна. Історія Українського підприємництва. Тетяна Водотика

Дизайн обкладинки: Іван Кипибіда

Які паралелі між сімейною справою Ельворті й сучасною "Розеткою"? Між новатором Кульженком та SoftServe? Історія українського підприємництва - складна, цікава, звивиста, тривожна і неймовірна. В ній коріння перемог і поразок українських бізнесів XXI століття. Історії та контексти прийнятих десятиліття тому рішень, наче коліщата паротяга, спрямовують нас далі.   Головне - прийняти виклик, скористатися шансом, змінити світ.

Про авторку: Тетяна Водотика - сучасна дослідниця, історикиня. Народилась у Херсоні, навчалась на історичному факультеті Київського національного університету імені Тараса Шевченка (і має справжній диплом кандидата історичних наук та дисертацію без плагіату). З другого курсу університету працює над історією українського бізнесу: видала декілька праць  з історії українського бізнесу та історії міст. Її книга «Почесні громадяни міста Києва 1872-1917» отримала відзнаку "Книга року 2019". Шеф-редакторка та засновниця журналу "Місто: історія, культура, суспільство". Любить собак, море, цікаву музику, подорожі, а також писати книжки.

ДОДРУКИ ЛИПНЯ

Таємна пригода… Антологія української еротичної прози порубіжжя ХІХ–ХХ ст.

Упорядник Євген Пляскцький

Порубіжжя ХІХ–ХХ ст. принесло чимало змін у світову філософію, політику, мистецтво. На зміну віталізму прийшов декаданс, замість реалізму постав модерн, закінчився fin de siecle, і почалося відродження. В українській літературі воно стало кривавим і «розстріляним». Та попри це наші митці намагалися не лише крокувати в ногу із закордонними, неколонізованими, колегами, а й дуже часто становили авангард розвитку світових процесів.

Свідченням цього є, зокрема, й твори еротичного (sic!) змісту, які вийшли з-під пера класиків і світочів української літератури. В. Винниченко, О. Кобилянська, Н. Кобринська, Г. Косинка, М. Коцюбинський, А. Кримський, А. Крушельницький, С. Левинський, А. Любченко, Г. Михайличенко, М. Могилянський, С. Пилипенко, В. Підмогильний, В. Поліщук, К. Поліщук, О. Стороженко, І. Франко, Г. Хоткевич, М. Черемшина, М. Чернявський — як вони кохалися 100 років тому? Точніше, як вони про це писали — попри гніт і поярмлення! Вони творили чуттєву й відверту, почасти інтимну й еротичну прозу. Найрафінованіші твори українських класиків про пристрасть і бажання увійшли до антології «Таємна пригода».

Жінки, що біжать з вовками. Архетип Дикої жінки у міфах та легендах

Клариса Пінкола Естес

Книжку постійно видають ось уже впродовж 25 років, у світі загалом продано більше двох мільйонів примірників. Вона 144 тижні трималась у списку бестселерів New York Times.

На думку доктора психології Клариси Пінколи Естес, здорові вовки та здорові жінки мають певні спільні психічні характеристики: гостроту відчуття, грайливий дух і глибоку відданість. Вовки й жінки споріднені за природою, допитливі, наділені витривалістю й силою. Вивчаючи вовків, доктор Естес вперше викристалізувала концепт архетипу Дикої жінки. У книжці, яка стала світовим бестселером і сенсацією The New York Times, Естес розкриває цей архетип, розшифровує давні легенди і давно відомі дитячі казки, а також пояснює його на прикладах зі своєї психоаналітичної практики.

«Жінки, що біжать з вовками» почалася як нотатки 1970 року, а вже 1971-го Естес узялася за текст. Авторка завершила книжку, «працю про любов і воскресіння жінок нашого світу», за двадцять років; за цей час їй 42 рази відмовили в публікації, аж доки книжка вперше побачила світ у видавництві Ballantine/Random House 1992 року. У 1995-му вийшло оновлене видання з додатком і новою вовчою казкою.

Про українське видання

До створення українського видання книжки долучилася трансдисциплінарний митець Олена Невертій (проект Para Platform). На обкладинці - фрагмент сакрального танцю, присвяченого пробудженню Духу та очищенню першоелементами: Землею, Вогнем, Простором, Водою, Повітрям. Кожному елементу відповідає свій танець, який формує гармонійні відносини із Планетою, як живим організмом. На жінках одіяння з натуральної вовни, виткані за старовинними технологіями, переосмисленими та вдосконаленими, щоб стати мостом між спадком предків та надбанням сучасності, зв’язавши береги часу воєдино. До сотворення  долучилися найкращі майстри ткацтва Українських Карпат, об’єднані ідеєю популяризувати архаїчні форми мистецтва та ручну працю в цілому, як потужний акт колективного зцілення.

Покінчи з "хорошою дівчинкою". Як переписати застарілі правила, відкрити в собі джерело сили і творити наповнене життя

Махо Мольфіно

Протягом тисячоліть жінок вчили бути "хорошими", а не сильними. Але "хороші" дівчата повинні стримувати свій голос та прагнення, що шкодить, в першу чергу, їм самим.

Авторка книжки, коуч, психологиня, ведуча подкасту the Heroine Махо Мольфіно завдяки досвіду, отриманому під час численних консультацій та розмов з жінками-лідерками, виділила п’ять саморуйнівних тенденцій. Це п’ять міфів про "хорошу дівчинку": про правила, досконалість, логіку, гармонію та жертовність, які кожна жінка повинна подолати, щоб мати владу над своїм життям.

У книжці ви дізнаєтесь, як кожний з міфів впливає на самооцінку, професійну впевненість, кар’єру, стосунки та отримаєте практичні поради, як позбутися свого головного міфу, який забирає найбільше часу та ресурсів, цінувати власну самобутність та бути впевненою у собі.

Люби без ілюзій. Як звільнитися від токсичних стереотипів і побудувати здорові стосунки

Анна Топіліна

Усі ми прагнемо кохати і бути коханими. Проблема лише в тім, що на шляху до щасливої любові стоїть забагато перепон, хибних уявлень і патріархальних стереотипів. Особливо — якщо ми народилися дівчатками.

Ця книжка присвячена саме ілюзіям, що перешкоджають побудові приємних і плідних стосунків. Авторка аналізує власний досвід та намагається розібратися, чи щось із накопичених людством знань і мудрості (а надто — немудрості) про жінок, чоловіків та їхні взаємини можна систематизувати, впорядкувати і практично використати для створення «єдинорога» наших часів — здорових стосунків.

Тривала, серйозна, саркастична, відверта і болісна розмова з собою перетворилася на книжку, яка не дасть усіх відповідей, але допоможе поставити правильні запитання і утвердитися в тому, що ти завжди інтуїтивно розуміла про суспільний і культурний тиск, міф про романтичне кохання, здорові та нездорові стосунки, тривожні маркери на перших етапах знайомства, уміння вчасно піти, буття собою і спроби змінити іншого, баланс і динаміку сил у парі, повагу до власних кордонів, тіло та секс у стосунках і решту речей таких очевидних, що ми схильні про них забувати, відкидаючи всі шанси на своє персональне, крафтове, унікальне «довго і щасливо». А ми його, чорт забирай, варті!

Виховання харчування: 10 кроків до здоров’я вашої дитини

Наталія Самойленко, Анна Бєлокоз

Виховання харчування: 10 кроків до здоров’я вашої дитини Наталія Самойленко

Ми навчаємо своїх дітей суспільних норм та доброї поведінки, пояснюємо, чому потрібно гарно вчитися та бути чемними, стежимо, аби наша дитина була фізично активною та чистила зуби. Та чомусь забуваємо про одне з найважливіших умінь, яке ми зобов'язані прищепити своїм дітям. Здорові харчові звички. Адже правильне харчування у дитячому віці – це фундамент здоров'я та основа правильного розвитку дитини.

У своїй книжці Наталія Самойленко та Анна Бєлокоз, експертки у сфері дієтології та ендокринології з багаторічним стажем, розкажуть усю найважливішу інформацію про дитяче харчування, основи фізіології харчування у дитячому віці, причини набору чи дефіциту ваги і проблем зі здоров'ям дитини. Ви навчитеся складати раціон та питний режим з урахуванням віку та рівня фізичної активності вашої дитини. Також зможете правильно застосувати знання на практиці: організовувати дитячі свята, планувати графік харчування та знаходити альтернативу нездоровим продуктам. Вам стануть у пригоді безліч підказок, рецептів, корисних таблиць, списків закупок і навіть ігри, які ви зможете запропонувати своїм дітям. Плекаймо здорове майбутнє!


Читати також