Виставковий проєкт Зближення: реакція на військову інтервенцію в монументальному живописі

Виставковий проєкт Зближення: реакція на військову інтервенцію в монументальному живописі

ВИСТАВКОВИЙ ПРОЄКТ КАФЕДРИ МОНУМЕНТАЛЬНОГО ЖИВОПИСУ ЛЬВІВСЬКОЇ НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ МИСТЕЦТВ «ЗБЛИЖЕННЯ»

29.06.23 – 15.07.23

PM GALLERY (ЛЬВІВ, ВУЛ. КОПЕРНИКА, 17 (-1 ПОВЕРХ))

29 червня в PM Gallery (Львів, вул. Коперника, 17 (-1 поверх)) відбулося відкриття виставкового проєкту «Зближення» кафедри монументального живопису Львівської національної академії мистецтв.

Виставковий проєкт поєднав дипломні роботи чотирьох бакалаврів кафедри монументального живопису ЛНАМ, які працюють з темами-реакціями, викликаними жорстокою військовою інтервенцією. Молоді художники у своїх роботах рефлексують над причинами і наслідками, які спричинила війна, звертають нашу увагу на широку лінію фронту.

Співкуратор проєкту, Роман Гайдейчук, про концепції робіт

Діана Драбик у своїй роботі «Камінь і попіл» підіймає питання значення і цінності культури, а саме: як залишковий принцип підготував плацдарм агресії, яка почалась ще задовго до військових дій − з культурної та інформаційної експансії. 

Іван Степків зблизька показує трагедію, яка відбувається в сучасному технологічному світі з точки зору висвітлених подій в широкому інформаційному полі, з деталями різних ракурсів. У роботі «Сховище01» митець інтерпретує медійні дані інструментами штучного інтелекту, подає швидку плинність подій у віртуальному ландшафті.

 Катерина Покора роботою «Випалена земля» підіймає питання екології, згадує ліс біля дому, її хвилює масштабний екоцид − що залишиться, як відновлюватимуться та як надалі виглядатимуть добре знайомі нам терени. 

Урбаністичними мініатюрами проєкту «Компресія», Оля Нечипорук вказує на змінені, ущільнені та заново адаптовані міста та як ця компресія впливає на якість нашого життя.

Виставка триватиме до 15 липня 2023 року.

Запрошуємо всіх охочих оглянути експозицію! Вхід вільний.

Галерея сучасного мистецтва «PM Gallery»

Адреса: м. Львів, вул. Коперника, 17 (-1 поверх)
Актуальний графік роботи: понеділок-п’ятниця 10:00-18:00, субота 10:00-17:00, неділя - вихідний.
Контакти: тел.: +38 096 294 58 38


Читати також