Як я шукала репетитора англійської мови, а знайшла систему English Search Quest

English Search Quest

Мені 44 роки і я починала вчити англійську мову незліченну кількість разів і стільки ж разів кидала. Навчання з репетиторами має суттєві недоліки: суб'єктивізм, потурання, «загравання», малопродуктивне використання часу тощо.

Тим не менш, як і багато українців, які бажають вивчити англійську мову, я продовжувала шукати "свого" репетитора. Критерії були такі:

  1. Він мав бути професійним педагогом. Не студентом. Не людиною, яка "знає" мову і вирішила, що може викладати. Не додатком "із мільйонами користувачів по всьому світу". Фаховий педагог має знає, як вчити, не піддаючись на скиглення дорослих людей, які так і норовлять ухилитися від виконання всіх без винятку вимог і бажають "навчити" педагога, підсовуючи йому гори псевдоосвітнього сміття з YouTube.
  2. Не носій мови. Принципово. Пояснити логіку мови може тільки україномовний педагог. На цю тему люблять довго сперечатися, хоча сперечатися тут нема про що. Носії англійської мови не розуміють - і це цілком природньо, як пояснювати особливості англійської мови, людям, які розмовляють на повністю іншій за логікою і побудовою мові. Про культурні особливості взагалі промовчу.
  3. Підхід до навчання. Я шукала педагога, від якого ніколи б не почула чогось на кшталт цього: "Не важливо, чи грамотно ти говориш - головне, щоб тебе зрозуміли". Я хотіла з нуля навчитися правильної англійської, а не говорити: "Я, суп, бургер, хочу" і "Магазин іти". Як дивно, що тисячі людей платять гроші за те, що їх вчать виглядати ідіотами. А ще я хотіла розуміти, що говорять мені. І розібратися в культурних особливостях англійців, американців, австралійців, канадців. Тому що будь-яка мова несе в собі культурний код людей, які ввібрали її з народження. І перекручувати її свідомо - значить не поважати їх. І жодні онлайн-перекладачі, Google-асистенти та chatGPT вам не допоможуть. Все це відмазки, тому що інтелект штучного інтелекту базується на сукупному інтелекті людства, збереженого в базах даних серверів.
  4. І останнє - мене цікавили тільки індивідуальні заняття. Ти ні під кого не підлаштовуєшся, під тебе ніхто не підлаштовується. Педагог веде тебе за програмою, одразу - одразу(!) виправляє помилки, і тоді мозок не встигає їх запам'ятати, розуміючи, що назад дороги немає.

Шукаючи такого "репетитора", я знайшла English Search Quest - систему вивчення англійської мови для доросих, яка виявилась тим самим ідеальним репетитором англійської мови. Він поєднує автоматизовану систему навчання з фаховим тьютором; ефективну, науково доведену методику; чіткі терміни і гарантію.

Більше того, основні недоліки репетиторства, такі як: суб'єктивізм, потурання, «загравання», малопродуктивне використання часу, перехід до дружніх стосунків між репетитором та учнем, безкінечне подовження термінів навчання тощо тут просто відсутні.

Дізнавайтесь більше про те, як дорослі люди зі всього світу вчать англійську мову онлайн за системою English Search Quest. І пам'ятайте, що на результати у вивченні іноземних мов впливають:

  • зайнятість, яку ми обрали головним виправданням власної ліні;
  • втрата деякими з нас здатності дивуватися і жадати нового. Ми починаємо боятися запитувати, бо боїмося здатися дурними;
  • віра в рекламні обіцянки вивчити англійську мову за місяць - два - три, легко і витрачаючи на це 15 хвилин в день. Такі обіцянки - не правда і шахрайство.

Ані вік, ані наявність якихось особливих здібностей не впливає на здатність дорослої людини вивчити англійську мову. Запаліть вогонь прагнення пізнати іншу культуру і вільно спілкуватись зі всім світом без допомоги штучного інтелекту. Зрештою, ви і є носієм і справжнього інтелекту, і справжньої культури.


Читати також