25.04.2023
Культурна країна
eye 130

Знайомимося з ведучою телеканалу МУЗВАР Катею Капляр

Знайомимося з ведучою телеканалу МУЗВАР Катею Капляр

Нещодавно в Києві пройшов благодійний концерт «Музика війни» від Музвар, який провела Катя Каляр — ведуча музичного хіт-параду “Наші найкращі” на телеканалі МУЗВАР. В інтерв’ю Катя поділилася, чому вирішила спробувати себе в амплуа ведучої, розказала про перші невдалі зйомки і факапи, та як робота телеведучої вплинула на її життя і що саме їй не подобається. 

Катю, розкажи трохи про себе. Де ти народилася? Як пройшло твоє дитинство?

Я родом з маленького містечка Старокостянтинів, яке я просто обожнювала. Майже все своє дитинство я присвятила танцям та навчанню. В шкільні роки в мене був достатньо жорсткий графік – ранній підйом, уроки, заняття танцями і відбій о дев’ятій годині вечора. Мене вчили дисципліни, хоч я і була дитиною, але дотримувалася графіку. Я обожнювала танцювати, дуже горіла і мріяла, що буду займатися ними все життя та стану хореографом, але після переїзду в Київ танці відійшли на другий план. Незважаючи на те, що займалася ними дев'ять років, я більше переключилася на гімнастику, якою займаюся до сьогодні. 

Ти ведуча на телеканалі МУЗВАР, це твій перший досвід на телебаченні?

Так, перший, і я вважаю, що дуже вдалий, тому що бачу результат. Я звикла до дисципліни з дитинства, тому розумію, що все велике приходить з досвідом. Хочу пройти кожну сходинку свого розвитку як ведучої в сфері телебачення, тому насолоджують знімальними процесами завжди, незалежно від настрою. Мені дуже подобається працювати зараз на телеканалі, живу цим, обожнюю людей, з якими працюю, у нас крута команда, і я впевнена, що це тільки початок чогось великого. 

На кого ти навчалася? Твоя освіта пов'язана з ТВ?

Насправді ні, не пов’язана. Я навчалася на стиліста-візажиста в Київському Національному університеті культури та мистецтв. Моя професія не була пов'язана з телебаченням, але я здобула освіту у творчому університеті, куди постійно приходили зірки, телеведучі, був спеціалізований факультет, багато заходів. Мене це постійно надихало і я вже тоді розуміла, що теж хочу бути натхненням для когось, в першу чергу для себе.

Чим ти займалася до роботи телеведучою? 

До роботи на телебаченні я розвивала свій персональний блог. Мені завжди була цікава сфера фешн, адже завжди мати гарний вигляд я люблю. Були постійні фотосесії, зйомки контенту, 24/7 пошук ідей, але все ж зрозуміла, що це просто хобі, тому я хочу розвиватися далі.

Чому обрала роботу саме на ТВ? Можливо, маєш ще якісь приховані таланти? 

Для мене робота на телебаченні ведучою є захопливою, адже це професія, де важливо мати харизму, енергію. Окрім цього, робота на телебаченні може відкривати двері до нових можливостей, знайомств, які теж допомагають розвиватися професійно повною мірою та удосконалювати свої професійні навички. Також зі мною поряд завжди знаходяться талановиті, успішні, круті люди, які надихають та мотивують ставати краще. А щодо прихованих талантів, може і я колись заспіваю.

Пригадай свої емоції, коли вперше зайшла в кадр на зйомку

Признаюсь чесно, це було жахливо! Я дуже хвилювалася та боялась, слово “привіт” не могла нормально прочитати з суфлера, ніби бачила букви вперше в житті. Хвилювання накрили мене повністю, нічого не допомагало абсолютно. Зараз же, я розумію, як все працює, але маленьке хвилювання завжди є, особливо, коли знайомлюся з новими артистами на інтерв’ю.

Крім хіт-параду, ти часто береш інтерв'ю в артистів. З ким ще не вдалося поспілкуватися, але дуже хочеш? 

Попри невеликий досвід на телебаченні, я вже мала змогу взяти інтерв’ю у багатьох українських артистів, легенд та молодих виконавців, але в списку бажаних ще залишаються  Dorofeeva, Jamala та Анна Трінчер.

Ти потім дивишся в ефірі програми, які ведеш?

Так, декілька програм дивилася. Першу та другу – ні, тому що було важко дивитися на себе, я бачила там дуже багато недоліків. Але потім, з кожним ефіром, ставало все краще, я працювала над помилками, навчалася і почала більше собі подобатися на екрані. Напевно, вже після четвертого-п’ятого випусків навіть почала викладати фрагменти у свій інстаграм. 

Чи бували якісь факапи на зйомках? Якщо так, як виходиш з таких ситуацій?

Так, вони завжди бувають. Не знаю, чи можна назвати це факапами, але іноді я збиваюся в тексті або неправильно вимовляю слова. Нещодавно я вперше вела захід на сцені, там взагалі доводилося часто імпровізувати, тому що сценарій був один на двох ведучих, до чого я не звикла, бо коли знімаємо хіт-парад, все дуже легко йде, я одна в кадрі і повністю сфокусована на камеру. Якихось глобальних факапів поки що в мене не було. 

В кадрі завжди потрібно виглядати ідеально. Як підтримуєш форму?

Звичайно це спорт, масаж, біг, косметолог та б’юті-процедури у салонах. В спортзалі займаюся кожного дня. Також я слідкую за своїм харчуванням, що є дуже важливою складовою краси та здоров’я.

Чи є в тебе хобі? Чим любиш займатися у вільний час? 

Так, раніше я танцювала, та зараз моє хобі – це гімнастика, вона допомагає мені максимально розслабитись. Також недавно почала займатися спортивною ходьбою, поєдную приємне і корисне, тому що під час неї часто дивлюся якісь інтерв'ю, читаю новини, і почала отримувати від цього задоволення. 

Ти завжди дуже стильно виглядаєш, як в житті, так і в кадрі. Хтось допомагає з підбором образів чи робиш це самостійно? 

Одяг я підбираю самостійно. Часто можу придумати в голові якийсь образ або десь побачити щось цікаве, і тоді починаю моніторити магазини, шукати потрібні речі. Ось так сама собі та збираю образи. Часто збираю компліменти з приводу стилю, а це також є важливим аспектом для мене.

Як робота телеведучої вплинула на твоє звичайне життя? Відчуваєш якісь зміни? 

Моє звичайне життя не змінилось, скоріше це більше стосується змін у ставленні до мене певних людей. Серед моїх рідних і сім’ї, є ті, хто завжди мене підтримував і зараз пишається моїми досягненнями. Але є і такі, хто багато років про мене не згадував, а зараз, після моєї появи в медійному просторі, одразу активізувалися і почали цікавитись моїм життям, це мені не дуже подобається.

Чи впізнають тебе вже на вулиці? 

Було пару випадків, коли просили зробити зі мною фото, це дуже приємно, адже поки до таких моментів я не звикла.

Які цілі ти ставиш перед собою саме у роботі на телебаченні? 

Мене дуже надихають Катерина Осадча та Леся Нікітюк, хочу через певний час бути професіоналом, як вони, але у своєму форматі. У мене дуже багато амбітних цілей та мрій, тому поки не буду розкривати їх, аби все вдалося.

Чи мрієш ти про власне тв-шоу? Яким воно могло б бути? 

Так, про своє шоу звичайно мрію і впевнено йду до цього маленькими кроками. Воно скоро буде. Слідкуйте за новинами! 

Яку пораду можеш дати новачкам, які також мріють про роботу на ТВ? 

Якщо ви впевнені у тому, що хочете пов'язати життя з телебаченням, починайте з навчання. Чим більше знань та досвіду ви отримаєте, тим легше вам буде на початку вашої кар'єри. Також обов'язково цікавтеся сферою, яку плануєте обрати. Якщо це шоубізнес, читайте більше новин, дивіться інтерв'ю зірок, підписуйтесь на їхні соціальні мережі, щоб завжди бути першими в курсі всіх подій. 

Що тебе надихає та мотивує? 

Мене дуже мотивують та надихають мої батьки, які завжди поряд і підтримують мене у всьому. Також люди з мого оточення зараз. Я сама стараюсь мотивувати себе кожен день бути краще, ніж вчора.

Читати також


up