Співачка Nastasia Y запрем’єрила альбом «Kyiv Soul»

Співачка Nastasia Y запрем’єрила альбом «Kyiv Soul»

Настя Єрофеєва, яка виступає під сценічним імʼям Nastasia Y [Настáс’я Уай] – канадська співачка, яка народилася в Києві та в юному віці переїхала до Торонто. Володарка неповторного сопрано, сильного темпераменту та української вроди. Артистка, яка втілює елементи джазу, фанку і електроніки у слов’янські народні пісні. ЇЇ головна місія – розказати світу про Україну та донести любов до української культури. У своїй творчості вона об’єднує традиції минулого і виклики сучасності, досліджує теми війни та кохання. 

 

З раннього дитинства Настасія полюбила українську пісню. Найбільший внесок у становлення майбутньої співачки зробив її батько Кость Єрофеєв, соліст легендарного гурту «Рутенія». Гурт брав участь у Революції на Граніті та першому фестивалі «Червона Рута»,  де став дипломантом. Настасія росла у Києві, слухаючи як її тато співав патріотичні пісні, і це збудило в її серці глибоку любов до музики і до України.

Влітку 2024 року Nastasia Y презентувала альбом «Kyiv Soul», мета якого емоційно зв'язати людей з подіями, що відбуваються в Україні з 2014 року, нагадати і не дати забути що війна триває. 

«На жаль, багато людей на заході відвертаються від України. Нам потрібна їх підтримка, тому культурний фронт для мене важливий», — каже співачка.

«Kyiv Soul», присвячений покійному батьку співачки, можна назвати дзеркалом душі кожного українця. Альбом складається з 9 композицій що оповідають про кохання та боротьбу, магію предків, та українську культуру опору та свободи. Пісні торкаються подій минулого що є відображенням сьогодення: прощання солдата із своєю коханою, екоцид та розкрадання українського зерна, сувора зима без тепла і світла, і попри все - краса української природи та любов, яка переможе темряву. 

«Звучання цього альбому відображає мою подорож від України до Канади. Я народилася в Києві під час розпаду СРСР, та росла на піснях мого покійного тата Костя Єрофєєва – борця за свободу через журналістику і пісні.

Після прибуття до Канади я закохалася в джаз, мотаун і соул, музику Джеймса Брауна та Ніни Сімон, хоча я ніколи її раніше не чула. Саме це спонукало мене спочатку створювати англомовну музику в цьому стилі», - ділиться співачка. 

«Мене потягнуло назад до моєї рідної мови, коли мій батько помер у 2008 році на День Незалежності України, символічно подарувавши свою спадщину опору мені цього дня. Смерть мого тата поетично збіглася з відродженням нової України – країни, яку він уявляв, любив і оспівував. України, яка дає відсіч ворогу сьогодні. Тоді я і почала експериментувати з українськими народними піснями та джазом», — поділилась Nastasia Y. 

Родина подарувала співачці багатий репертуар зворушливих пісень, які розповідають про втрату, неволю, зажуру… Сама артистка називає такі пісні «українським блюзом» і впевнена, що предки намагались через них передати нам щось важливе.. що минуле може повторюватися. Незабаром Nastasia Y планує турне по Канаді, щоб донести до людей своє покликання – музично залучити людей до нинішньої біди в Україні. 

Слухайте альбом Nastasia Y «Kyiv Soul» на всіх цифрових майданчиках країни!



 



Читайте также


up