EL Кравчук та Ансамбль пісні й танцю ЗСУ презентували пісню-присвяту «Dear Kharkiv»

EL Кравчук та Ансамбль пісні й танцю ЗСУ   презентували пісню-присвяту «Dear Kharkiv»

23 серпня в Україні відзначається День Прапора та День міста-Героя Харкова. Через постійні ворожі обстріли життя міста майже повністю перейшло під землю, однак незламні харків'яни продовжують жити, розвиватись та наближати Перемогу. 

Яскравим прикладом цього стала пісня-присвята Dear Kharkiv, яку написав видатний український вчений, харків'янин та поет-пісняр Борис Гриньов й композитор Майкл Некрасов. 

“Dear Kharkiv - це живий організм, заклик до світу вкотре звернути увагу не тільки на Харків, а й на всі українські міста, в яких росія забирає життя дорослих та дітей, руйнує долі та майбутнє. Ця пісня — виклик світовій спільноті не зупинятись у своїй допомозі Україні”, - зазначає Борис Гриньов. 

Над аранжуванням працював композитор Дмитро Коновалов та Ансамбль пісні й танцю Збройних Сил України під керівництвом Заслуженого діяча мистецтв України Дмитра Жановича Антонюка, а свої голоси та біль пісні віддали EL Кравчук та два дитячі хори Харкова — Народні художні колективи хор «Весняні голоси» (керівник Олексій Фартушка) та хор «Співочі пташки» (керівник Юлія Іванова) Харківського обласного Палацу дитячої та юнацької творчості. 

“Моє життя тісно пов'язано з Харковом: тут я починав грати головну роль у спектаклі “Гамлет”, який став театральною легендою, тут я створив багато пісень з Борисом Гриньовим, тут я зіграв роль Тараса Шевченка у спектаклі Харківського Державного академічного українського драматичного театру ім. Шевченка. Я часто буваю в цьому місті та на власні очі бачу жахи, які вчиняє ворог”, - зазначає EL Кравчук. 

У відео на пісню Dear Kharkiv, над яким працював KharkivMediaHub ніби створено справжній телеміст Київ-Харків, на схилах Дніпра грає Ансамбль пісні й танцю Збройних Сил України, співає EL Кравчук і вже за хвилину ми бачимо дітей з харківського хору, які не дивлячись на свій малий вік вже встигли відчути на собі що таке війна. 

Dear Kharkiv має велику мету — допомогти місту розвиватись. Відомо, що через постійні ракетні обстріли постраждало багато важливих об'єктів Харкова, наприклад Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, який неодноразово був атакований і зазнав великих руйнувань.

“Якщо відновлювати місто, то варто почати з “мозку”. Тому ми вирішили почати з навчального закладу і закликаємо доєднатись до збору на відновлення корпусів Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна ”, - підсумував вчений Борис Гриньов. 

Всі кошти з переглядів відеокліпу та прослуховувань пісні на стримінгових майданчиках також будуть перераховані на відновлення університету. Велика Перемога починається з маленьких успіхів, об'єднуємось, бо разом ми сила! 

Підтримати відновлення корпусів Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна можна за цим посиланням: https://send.monobank.ua/jar/p98k1pQDV 

Читайте также


up