Плани на лютий та березень Yakaboo Publishing

Плани на лютий Yakaboo Publishing

Паперові книжки

Curly management. Як управляти проєктами, не зраджуючи собі

Діна Волинець (Дизайн обкладинки: Юлія Вус)

Curly management. Як управляти проєктами, не зраджуючи собі Діна Волинець

Ми всі плануємо в блокнотах і на папірцях, у програмах та каскадних схемах, розробляючи проєкти, складаючи списки на день або на рік. Але опитування свідчить, що ми виконуємо у найліпшому разі — 70 %, у середньому — не більше ніж 50 % від запланованого. Втім, припустимо, що все йде за планом. Але чи отримуєте ви задоволення від цього процесу? Чи ці цілі справді ваші? Чи не спіткає вас на півдорозі вигорання? Ця книжка розповість, як, додавши до класичного проєктного менеджменту кілька кроків, можна залишатися фанатом планування і стратегування, але при цьому не вигорати й не витрачати час на те, що для вас неважливо.

Авторка - методологиня і тренерка програм навчання фасилітації, проєктного менеджменту та стратегічного розвитку для представників креативних бізнесів, громадських організацій та молоді.

Ця книжка планується у лютому в паперовій версії. Зараз є в продажу електронна.

Вибрані твори

Майк Йогансен (Дизайн обкладинки: Анна Гаврилюк)

Вибрані твори Майк Йогансен

Серія «Yaka ШКОЛА» від Yakaboo Publishing представляє вибрані твори Майка Йогансена, письменника доби Розстріляного відродження й одного із засновників.

ВАПЛІТЕ. Митець зберігав у творчості незмінну індивідуальність, часто вдавався до експериментів, які можемо спостерігати і в прозі, і в поезії, а часто — у поєднанні їх у межах одного тексту. Йогансена вважають не лише талановитим письменником, а й перекладачем і літературознавцем, роботи якого актуальні й донині.

До збірки увійшли всі твори автора, представлені в оновленій шкільній програмі для обов’язкового вивчення, а також рекомендовані навчальною програмою для додаткового читання, як-от: повість «Подорож ученого доктора Леонардо і його майбутньої коханки прекрасної Альчести у Слобожанську Швейцарію», поезії «Сентиментальний романс», «Голод», «Перед боєм» тощо.

Тепер серія буде виходити і у паперовому форматі. Нараз книжка є в електронному вигляді.

Вибрані твори

Пантелеймон Куліш (Дизайн обкладинки: Анна Гаврилюк)

Серія Yaka ШКОЛА від Yakaboo Publishing представляє вибрані твори Пантелеймона Куліша, автора першого фонетичного правопису, письменника, перекладача, етнографа, видавця… За словами критиків, важко знайти в нашій культурі галузь, до якої не приклав би своєї праці Пантелеймон Куліш. На підтвердження цього — і перший український історичний роман «Чорна рада», який розпочинає збірку. До видання також увійшли ідилія «Дівоче серце» та автобіографія «Жизнь Куліша».

Виховання харчування: 10 кроків до здоров’я вашої дитини

Наталія Самойленко, Анна Бєлокоз (Дизайн обкладинки, іллюстрації: Аліна Тищук)

Виховання харчування: 10 кроків до здоров’я вашої дитини Наталія Самойленко

У своїй книжці Наталія Самойленко та Анна Бєлокоз, експертки у сфері дієтології та ендокринології з багаторічним стажем, розкажуть усю найважливішу інформацію про дитяче харчування, основи фізіології харчування у дитячому віці, причини набору чи дефіциту ваги і проблем зі здоров'ям дитини. Ви навчитеся складати раціон та питний режим з урахуванням віку та рівня фізичної активності вашої дитини. Також зможете правильно застосувати знання на практиці: організовувати дитячі свята, планувати графік харчування та знаходити альтернативу нездоровим продуктам. Вам стануть у пригоді безліч підказок, рецептів, корисних таблиць, списків закупок і навіть ігри, які ви зможете запропонувати своїм дітям. Плекаймо здорове майбутнє!

Наразі ця книжка є у електронній версії


Електронні книжки

Діти 0–2. Народження і виховання в українських реаліях

Наталія Бушковська    (Ілюстрації, обкладинка: Романа Рубан)

Діти 0–2. Народження і виховання в українських реаліях

З народженням дитини ваш дім наповниться сміхом, плачем, іграшками та щастям, а голова розпухатиме від безлічі запитань і потреби ухвалювати рішення. Чи робити немовляті укол вітаміну К?  Як дізнатися, що дитині вистачає грудного молока? Як краще класти немовля: на бік чи на спину? Коли вакцинувати дитину? Щодня ви запитуватимете себе: чи правильно я роблю? У сучасному світі через засилля інформації важко зрозуміти, що саме допоможе насамперед.  Ухвалювати рішення вам може допомогти ця книжка, що стане справжнім орієнтиром у морі інформації, в яке пірнають усі молоді батьки.  Вона не має на меті рекламувати певний підхід у плеканні вашої дитини. Тут радше йтиметься про те, що унікальних підходів не буває. Та водночас авторка показує, який вибір може бути хибним і небезпечним.

Вибрані твори

Людмила Старицька-Черняхівська (Дизайн обкладинки: Анна Гаврилюк)

Людмила Старицька-Черняхівська (Дизайн обкладинки: Анна Гаврилюк)

Серія «Yaka ШКОЛА» від Yakaboo Publishing представляє повість Людмили Старицької-Черняхівської, несправедливо забутої української письменниці, перекладачки, драматургині й людини складної долі.

«Діамантовий перстень» — історична пригодницька повість, за основу якої авторка взяла оповідки дідуся, колишнього військовика й учасника описаних подій, Віталія Романовича Лисенка. У творі йдеться про події часів польського повстання 1830–1831 років. Головний герой не лише співчуває, а й допомагає в порятунку поляків, що віддавали життя за волю і отчизну — цінності такі близькі свідомому українцю.

Таємна пригода. Антологія української еротичної прози порубіжжя ХІХ-ХХ ст.  Серія "reвізія: перечитай класиків"

упор. Євген Плясецький; передм. Галини Пагутяк.

Авторка ілюстрацій: Андріана Чуніс.

Порубіжжя ХІХ–ХХ ст. принесло чимало змін у світову філософію, політику, мистецтво. На зміну віталізму прийшов декаданс, замість реалізму постав модерн, закінчився fin de siecle, і почалося відродження. В українській літературі воно стало кривавим і «розстріляним». Та попри це наші митці намагалися не лише крокувати в ногу із закордонними, неколонізованими, колегами, а й дуже часто становили авангард розвитку світових процесів.

Свідченням цього є, зокрема, й твори еротичного (sic!) змісту, які вийшли з-під пера класиків і світочів української літератури. В. Винниченко, О. Кобилянська, Н. Кобринська, Г. Косинка, М. Коцюбинський, А. Кримський, А. Крушельницький, С. Левинський, А. Любченко, Г. Михайличенко, М. Могилянський, С. Пилипенко, В. Підмогильний, В. Поліщук, К. Поліщук, О. Стороженко, І. Франко, Г. Хоткевич, М. Черемшина, М. Чернявський — як вони кохалися 100 років тому? Точніше, як вони про це писали — попри гніт і поярмлення! Вони творили чуттєву й відверту, почасти інтимну й еротичну прозу. Найрафінованіші твори українських класиків про пристрасть і бажання увійшли до антології «Таємна пригода».

Та заговори вже! Посібник із вивчення мов від поліглота

Алекс Роулінгз

Ця книжка розповідає, як навчитися впевнено розмовляти будь-якою мовою. Вона пропонує методи навчання, які можна легко включити в повсякденне життя, використовуючи доступні ресурси. Дізнайтеся, як говорити іноземною мовою більш упевнено й точно; ефективно вивчати лексику та граматику; використовувати час в інтернеті й соціальних мережах для вивчення мови; читати оригінальні книжки, вебсайти й статті іноземною мовою; успішно складати іспити на знання мови.

Алекс Роулінгз — фахівець із вивчення мов, організатор щорічної конференції поліглотів. Його назвали найбагатомовнішим студентом Великої Британії після того, як він у віці двадцяти років пройшов перевірку на вільне володіння одинадцятьма мовами. Відтоді він вивчив чимало інших мов, писав у блоги Британської Ради та Європейської комісії, а про його навички розповідали ЗМІ всього світу.

Вибрані твори

Василь Королів-Старий

Серія «Yaka ШКОЛА» від Yakaboo Publishing представляє вибрані твори письменника, видавця, одного з засновників Центральної Ради Василя Короліва-Старого. Син священника, друг Петлюри, практикуючий ветеринар, ув’язнений за участь у революційному та національному русі, Королів-Старий долучився до журналістики, а згодом і до літературної творчості. Королів-Старий став першим редактором часопису «Книгарь» — першого критико-бібліографічного періодичного видання України. За час редагування опублікував на його сторінках 37 статей та відгуків на нові видання. Був обраний до складу членів Української Центральної Ради від Товариства українських поступовців. До книжки увійшли його збірки «Нечиста сила» та «Чарівне намисто» - чарівне фентезі на основі українського та світового фольклору.


Читати також