Обставляємо спальню в стилі хай-тек

Обставляємо спальню в стилі хай-тек

Сучасний стиль оформлення інтер’єрів для багатьох виглядає дуже привабливо, але водночас може і відштовхувати. По-перше, це додаткові витрати, планування і ретельний підбір меблювання. По-друге, може здаватися, що таке оформлення видасться не надто комфортним. Радимо скористатися порадами, щоб ваша спальні в сучасному стилі вийшла не тільки естетичною, але зручною та сповненою затишку.

Що значить хай-тек

Один з сучасних стилів інтер’єру - хай-тек - буквально означає високі технології. Це значить, що в кімнаті, починаючи з ліжка і закінчуючи елементами декору, все має бути зручним, а також технологічним. У порівнянні з іншими стилями, де вирішальним є зовнішній вигляд (прованс, класика тощо), спальня в стилі хай-тек виглядатиме більш стримано та лаконічно.

Головні риси сучасної спальні

Інтер’єр в спальні в стилі хай-тек передбачає декілька основних моментів, а саме:

  • стриманий вигляд меблів, без зайвого декору;
  • односпальне чи двоспальне ліжко - відповідно до потреби;
  • поєднання матеріалів природного та промислового походження (наприклад, комбінація метала та дерева, скла тощо);
  • оригінальне освітлення;
  • компактність, вбудовані меблі та техніка, оптимізація простору.

Під оптимізацією простору ми нерідко маємо на увазі сучасні рішення для зберігання речей. Наприклад, щоб не завантажувати простір додатковими меблями, варто купити ліжко з підйомним механізмом, оскільки ніша під матрацом нерідко може замінити повноцінний комод.

Вибираємо потрібне ліжко

Ліжко є центральним елементом будь-якої спальні, і хай-тек не буде в цьому винятком. Головна задача - підібрати цей предмет меблів таким чином, щоб він був зручним, вписувався в стилістику приміщення зовнішньо та бажано володів додатковими функціями.Дерев'яне ліжко Доретто від ТМ Мюнгер

Розміри спального місця

Перше, на що треба зважати - розмір. Буде спати на цьому ліжку одна людина чи пара? Яка комплекція у користувачів? Полуторне ліжко в цьому плані можна назвати універсальним варіантом, адже воно підійде як подружній парі невеликої статури, так і одній людині, яка любить простір під час сну. Звісно ж, в лінійці розмірів є також односпальні та двоспальні ліжка - на ваш смак та потребу.

Матеріали виготовлення

Ліжко для сучасного інтер’єру може бути виготовлене з таких матеріалів:

  1. металу;
  2. натуральної деревини;
  3. деревних плит (ДСП, МДФ тощо).

Комбінації матеріалів - метала з деревиною, дерева та тканини оббивки, плит ДСП та оббивки - виглядатимуть дуже доречно. Втім, ви можете надати перевагу чомусь одному й обрати, наприклад, дерев’яне ліжко в стриманому дизайні, і це також буде дуже стильно.

Додаткові функції

Оскільки основні вимоги для спальні в стилі хай-тек у двох словам - функціональність та зручність, то при виборі ліжка слід теж зважати на це. Ліжко з нішею для білизни економить місце в кімнаті, кошти на додаткові меблі, а речі зберігаються в порядку та непомітно для сторонніх очей. Двоспальне ліжко з підйомним механізмом дозволить отримати доволі багато простору для того, щоб організувати будь-що - від сезонних предметів гардероба до аксесуарів для сну.Ліжко з підйомним механізмом Мерлінда від ТМ Мюнгер

Обставляємо спальню

Доповненням до ліжка може слугувати шафа, місткий комод. Якщо приміщення дозволяє, в спальні можна облаштувати куточок відпочинку - з кріслами чи стільцями і невеличким столиком, що може бути виконаний зі скла. Стильне рішення для спальні в стилі хай-тек - використання подібних матеріалів. Це може бути повторення кольору, наприклад, ліжко і комод в кольорі венге, оббивка крісел, що дублює оббивку узголів’я ліжка тощо.

Оскільки лаконічність - головна риса стилю хай-тек, то в оформленні варто відмовитись від великої кількості меблів. Якщо це можливо, використовуйте простір по максимуму, а меблі - по мінімуму, додайте трохи "повітря".

Сучасні виробники пропонують широкий спектр ліжок для будь-якого стилю. Інтернет-магазин Мюнгер пропонує широкий вибір дерев’яних ліжок різних розмірів і конфігурацій, а також ортопедичних матраців і супутніх товарів для спальні.


Читати також