22-06-2023 Розваги 332

«Про життє» Стінга

«Про життє» Стінга

Про книги

Сидіти в кімнаті, повній книг, і згадувати історії, які вони колись тобі розповіли, і точно знати, де яка з них розташована, і що відбувалося у твоєму житті, і де ти сам перебував, коли вперше читав її, – ось тонка, вишукана насолода для знаючого у цьому толк.

Про кохання

Можливо, корінь проблеми — саме у бідності нашого словника. Любов здається на подив невідповідним словом для позначення поняття, що має стільки складних форм, відтінків та ступенів. Якщо один північний народ має двадцять слів для позначення снігу, це, мабуть, свідчить про те, що у його світі відмінності між видами снігу представляють життєву важливість, і особливості словника відбивають цю центральну тему. Ми ж, витрачаючи стільки часу, енергії, здібностей на те, щоб думати про кохання, бути коханими, любити, прагнути кохання, жити для кохання, навіть вмирати заради кохання, не маємо нічого, крім цього жалюгідного, нічого не виражаючого слова, яке має до відповідного почуття таке ж відношення, як слово «трахатись» має до приголомшливого, нескінченного розмаїття сексуальних контактів. Ми схожі на того міського жителя, який, потрапивши в джунглі, тупо описує словом «дерева» те неймовірне рослинне різноманіття, що його оточує. Тут є рослини, які можуть нагодувати його, рослини, які можуть вилікувати його, та рослини, які можуть його вбити. Очевидно, що чим швидше він навчиться їх розрізняти і дасть їм відповідні імена, тим в більшій безпеці житиме.

Про музикантів

Я часто думаю, що гра на музичному інструменті - це якийсь невроз нав'язливості або ознака асоціальності граючого, але я так і не можу вирішити, чи гра на музичному інструменті спияє соціалізації людини або людина, яка береться за інструмент, спочатку нездатна до нормального життя у суспільстві, а музика служить їй лише деякою розрадою.

Про те, як отримати роботу

Як це не парадоксально, якщо у потенціального роботодавця створиться враження, що вас зовсім не хвилює, візьмуть вас на цю роботу чи ні, вас оберуть з набагато більшою ймовірністю, ніж людину, яка відчайдушно хапається за будь-яку можливість отримати роботу.

Про стосунки з батьком

Я починаю переконувати себе, що більше не прагну отримати схвалення мого батька, і тим не менш значна частина мого життя є не більшим ніж марною спробою заслужити схвалення, знайти розуміння. І скільки б я всього цього не отримував, насичення, мабуть, ніколи не настане.

Про музику

Ідеальна музика – це тиша, а музиканти займаються створенням гарної рамки навколо цієї досконалості.

Про пісні

Навіть посередній вірш має шанс стати геніальною піснею.

Пісні народжуються із життя, а не від гри на піаніно.

Про найкращого друга

Коли мій дядько емігрував до Канади, він залишив у нас на горищі гітару. Так я знайшов найкращого друга у своєму житті.

Про своє ім'я

Мої діти називають мене Стінг, моя мама називає мене Стінг, але хто такий тоді Ґордон Самнер?

Про унікальність

Ви не маєте бути найвеличнішим співаком у світі. Все, що потрібне для серйозного успіху – це бути унікальним. Щоразу, коли ви відкриваєте рота, люди знають: «О, це Ван Моррісон». Або: "А ось Боб Ділан". Або: Боно. Ви повинні мати характерний голос, який схожий на унікальний відбиток пальця. Тоді ваш тембр зробить за вас половину роботи.


Читати також