Купити фікус в офіс чи будинок – хороша ідея

фікус в офіс чи будинок

Будь-які рослини, тобто більшість представників рослинного царства роблять атмосферу у приміщенні більш затишною та комфортною. Безперечно, існують квіти, від яких варто відмовитися, коли мова йде про оселю (особливо якщо в будинку чи квартирі живе алергік). Але є рослини, які, по-перше, відрізняються елегантною зовнішністю, по-друге, актуальні і в будинку, і в офісі. По-третє, ці універсальні рослини невибагливі у догляді і мають кілька різновидів, що дозволяє підібрати екземпляр до смаку. Мова про фікус.

Отже, якщо ви вирішили придбати красиву рослину для будинку чи офісу, консультанти УкраФлора радять купити фікуса на сайті https://ukraflora.ua/ru/catalog/f-fikusy/. Представники цього виду справді красиві, безпечні і за ними просто доглядати.

Трішки містики

Обираючи ту чи іншу рослину (особливо для оселі), покупці намагаються отримати максимум інформації про неї. Причому мова йде не про наукову інформації про догляд чи історію виникнення виду, а майже містичні дані. Наприклад фікус Робуста вважається сімейним захисником - оберегом. З наукової точки зору він корисний тим, що виділяє фітонциди, а це допомагає вбивати мікроорганізми хвороботворного типу. Експерти, котрі займаються облаштуванням приміщень по філософії фен-шуй, радять розмістити фікус на кухні. Таке розміщення рослини привертає у будинок гроші і сприяє покращенню фінансового становища. У це можна вірити, а можна й ігнорувати такі рекомендації. Головне, що біологи схиляються до думки, що наявність фікуса в оселі чи офісі - це добре, бо ця рослина не тільки очищає повітря, поглинаючи вуглекислий газ, а й здатна обнулити шкоду від різних отруйних домішків в атмосфері.

Любителям кімнатних рослин доступні різні варіації фікуса, але до найбільш популярних слід віднести:

  • Робуста.
  • Каучуковий.
  • Фікус Бенджаміна.

Каучуковий не радять розміщувати у приміщенні, де знаходиться людина, схильна до алергічних реакцій. Робуста і фікус Бенджаміна навпаки сприятимуть спокійній атмосфері, гармонії та умиротворенню.

Незважаючи на те, що рослина проста в догляді, вашої уваги вона все-таки потребуватиме. Головне - вчасно поливати й удобрювати, а також слідкувати, щоб не було ознак захворювання. Якщо фікус здоровий, на ньому не буде:

  • Жовтого листя, яке опадає при навіть незначному русі чи доторку до рослини.
  • Деформованого листя, особливо на верхній частині.
  • Сухого листя та коричневих гілок.
  • П’ятен на листях.

Як правило, коли ви купуєте рослину на сайті UkraFlora, до кожного екземпляру додається опис та інструкція по догляду. Консультанти завжди радо допоможуть рекомендаціями щодо вибору найкращого зразка, а також щодо догляду за ним. Купити фікус – актуально і для квітникаря з досвідом, і для початківця. Рослина красива і не вибаглива, отже, ви зможете насолоджуватися її красою і величчю за мінімальних зусиль.


Читати також