13-01-2024 Розваги 964

Топові відео про мистецтво. Добірка за тиждень. 13.01.2024

Топові відео про мистецтво. Добірка за тиждень. 13.01.2024

Вероніка Рупенталь зібрала для вас найцікавіші відео про культуру та мистецтво за тиждень. Корисний і розважальний контент для вашого відпочинку. Приємного перегляду!

ПОради Клятого раціоналіста, що цікавенького почитати.

Інтерв'ю з Марією Тарасівною Крушельницькою для Львівського телебачення.

Авторка – Любов Козак.

Параджанову - 100

Сьогодні виповнилося б 100 років видатному митцю Сергію Параджанову. Автору одного з найкращих українських фільмів "Тіні забутих предків". Як жартував сам режисер у 60-х роках 20 століття "мене не зможуть посадити за український націоналізм, бо я вірменин грузинського походження". І справді - його посадили за кримінальною тоді статтею "мужеложество", тобто, за гомосексуальність. Лише сьогодні стало відомо, що Національна комісія з реабілітації за поданням Український інститут національної пам'яті (УІНП) реабілітувала українського кінорежисера вірменського походження Сергія Параджанова. Про це, з нагоди 100 років з дня народження митця, повідомив голова Українського інституту національної пам'яті Антон Дробович. 

Що чекати у 2024? Дюна 2, Джокер 2 та Скрябін

Усі гарячі прем'єри 2024 року. 

«Тореадори з Васюківки» Всеволода Нестайка: як покоління зумерів читає про українських підлітків 60-70-х років минулого століття? Олена Гусейнова вивчає маршрути тореадорів на сучасних картах разом із журналістом Вадимом Карп’яком та вчителем Артуром Пройдаковим. Розмова в київській книгарні «Книжковий Лев» на Подолі.

Нова цікава лекція на Культуртригері.

Цього разу ми обговоримо знакові фільми, серіали та мультики 1993 року. Стівен Спілберг випускає у прокат Парк юрського періоду та Списком Шиндлера, Малдер і Скаллі беруться за першу справу, WWE вривається в масову культуру, Білл Мюррей застряє у часовій петлі, а Рокко і Гефер розпочинають шалені пригоди. Це рубрика КІНОДИТИНСТВО! Всім приємного перегляду! 

Не дивлячись ні на що, 2023 рік був дуже непоганим для Метал музики. Тож давайте подивимось на найбільші Метал події в світі й Україні. Ми поговоримо про проблеми Rammstein та Тіля Ліндеманна, новий альбом й тур Metallica, а також створення офіційного фан-клубу гурту в Україні, зашквари Slipknot, інтриги в Megadeth, новий Black Metal гурт, який розриває важку сцену, кінець KISS, фестивалі Power Trip та Faine Misto й ще багато чого 


Читати також