21-01-2024 Розваги 1550

Топові відео про мистецтво. Добірка за тиждень. 21.01.2024

Топові відео про мистецтво. Добірка за тиждень. 21.01.2024

Вероніка Рупенталь зібрала для вас найцікавіші відео про культуру та мистецтво за тиждень. Корисний і розважальний контент для вашого відпочинку. Приємного перегляду!

Новини кіно

Сьогодні ми поговоримо про найсвіжіші та найцікавіші новини зі світу кіно. Ви дізнаєтесь про виробництво триквела Топ Ґана, фільм про Мандалорця та Ґроґу , багатосерійний спіноф Джентльменів, мультики у всесвіті Гри0 Престолів, нову роботу Веса Андерсона та багато іншого. Всім приємного перегляду! 

Підпільний Кіноклуб – Володар перснів: Братство персня. Цього разу в гостях у Підпільного: Янович, Байдак, Тимошенко, Загайкевич, Коломієць.

«Пострадянський нуар», спогади про 1990-ті й смертна кара — усе це про стрічку «Ля Палісіада». Фільм викликав жваве обговорення як серед глядачів, так і серед кіноспільноти. Чи варто естетизувати 1990-ті, чому смертна кара не є виходом і звідки брали натхнення автори — про все це говорили з режисером стрічки Філіпом Сотниченком і продюсеркою Валерією Сочивець у програмі «Культурний інстинкт».

Нова лекція на каналі Культуртригер.

Раян Гослінг - один з найталановитіших акторів сучасності. Раян Гослінг підкорив серця мільйонів глядачів по всьому світу і продовжує радувати нас своїми яскравими роботами, як Щоденник пам'яті, Це безглузде кохання, Гра на пониження, Ла-Ла Ленд, Той, хто біжить по лезу 2049, Драйв, Барбі, Круті чуваки, Місце під соснами, Перелом, Перша людина і багатьма іншими. У нашому сьогоднішньому відео ви дізнаєтеся, як Раян Гослінг, звичайний Канадський хлопчина, став світовою зіркою, які труднощі Раяну Гослінгу довелося подолати на шляху до успіху, і які цікаві проекти чекають Раяна Гослінга в майбутньому. Ми розповімо про особисте життя, захоплення і уподобання Раяна Гослінга, а також поділимося цікавими фактами і секретами, які ховаються за харизматичним образом Раяна Гослінга. Це канал Біографер! Влаштовуйтеся зручніше і дивіться повну біографію Раяна Гослінга!

Коррі Тейлор здається і відміняє свій тур в 2024 році, Arch Enemt вперше за майже 10 років змінюють свій склад, Керрі Кінг міняє слова своєї пісні зараз почуттів українців, Роб Барретт з Cannibal Corpse пояснив, чому більше не хедбенгить, Кіку Лоурейру запропоував повернути в MEGADETH Марті Фрідмена, Подвійний death-подарунок з Чилі під новорічну ялинку та смерть легендарного Джеймса Коттака. Дивимось на найбільші події в світі метал музики минулого тижня.

Наша версія щорічного топу кращих фільмів року. У 2023 році було багато цікавих проєктів, але ми виділили найцікавіші з них - які дійсно вражають. Також обговорили анімаційні та документальні фільми. 

У другій лекції курсу «Нобелівська премія з літератури: тенденції, течії, правила гри» літературознавиця Богдана Романцова міркує про постколоніалізм та культурне розмаїття головної літературної нагороди. Критикиня розповідає про Кадзуо Ішіґуро та Абдулразака Ґурну, що втілили у своїй творчості кроскультурні тенденції і запропонували альтернативу звичному європоцентричному погляду на літературний канон. Окремо розглянуто питання мови й творчої оптики та висвітлено одну з найважливіших функцій Нобелівської премії – просвітницьку.

Проект "МОВИ ОБ'ЄДНУЮТЬ" Ольга Петрович. Лекція 3.

„Сяйво культури: (не)українське мистецтво в об'єктиві“, 05.12.2023

Інтерв'ю із фотографом-документалістом Віталієм Юрасовим.


Читати також