10-05-2023 Розваги 350

8 головних аніме весни: романтика, магія та дрібка насильства

8 головних аніме весни: романтика, магія та дрібка насильства

Світ японської анімації підпорядкований суворим правилам, завдяки чому орієнтуватися в ньому, з одного боку, просто і складно — з іншого. Кожні три місяці стартують нові шоу, причому все частіше одразу у великій кількості, і знайти гідні для перегляду буває непросто. Передивившись більше десятка різних тайтлів, поспішаємо на допомогу з добіркою найбільш інтригуючих новинок сезону.

Машл: Магія та М'язи / Mashle: Magic and Muscles

Машл: Магія та М'язи Mashle: Magic and Muscles

Меш Берндед народився без краплі магії у світі, де заклинання є буденністю. Згідно з місцевими законами таким, як він, жити не належить, проте коли по душу юнака приходять чарівники-поліцейські, той відбиває напади голими руками (Меш має надзвичайну фізичну силу). Щоб хлопцю та його батьку дали спокій, Мешу доводиться погодитися на угоду із законом. Так він потрапляє до Істона — престижної магічної школи, де має стати кращим учнем, замінивши заклинання на м'язи.

"Магія і м'язи" - відверта пародія на всі можливі твори про магію. Дістається кожному (від Гаррі Поттера до Магічної битви), при тому що головний герой не надто відрізняється глибиною. Чим, однак, і чіпляє: сумирний, не надто розумний, але дуже сильний хлопець тільки і вміє, що гойдатися та їсти профітролі, але все одно примудряється знову і знову дивувати.

Магічна дівчина. Магічні руйнатори / Mahou Shoujo Magical Destroyers

Магічна дівчина: Магічні руйнатори Mahou Shoujo Magical Destroyers

У сумному світі альтернативного майбутнього немає місця для отаку. Аніме, манга, відеоігри, айдоли та взагалі будь-які розваги, здатні займати вільний час, під забороною таємничої організації SSC. Офіційно йдеться про збереження культури, але насправді всіх отаку в'яжуть без розбору, а їх захоплення безжально знищують. Звичайно, не всі готові змиритися з таким станом справ, і на чолі повстанців стоїть Герой-Отаку, революціонер, готовий повернути поп-культуру за будь-яку ціну. У боротьбі йому допомагають три дівчинки-чарівниці: Анархія, Блю і Пінк, які готові пожертвувати майже всім заради світу, в якому можна захоплюватися будь-чим і не боятися бути за це засудженим.

Всупереч традиції, серіал оснований не на манзі чи ранобе, а на… серії артів Дзюна Інагави, котрий вигадав дивний світ, в якому немає місця аніме. Ідея виявилася настільки привабливою, що послужила основою серіалу, який може претендувати на звання однієї з перлин сезону, якщо, звичайно, впорається зі своїми амбіціями. Багатьох вже встиг підкорити опенінг шоу, та й якісна анімація налаштовує на позитивний лад. Що з цього вийде — покаже час, але перший епізод вселяє довіру: як і належить шоу про отаку, автори щедрі на відсилання (як очевидні, так і менш очевидні), а сюжет хоч і простий, але витончений.

Клинок, який знищує демонів / Kimetsu no Yaiba

Клинок, який знищує демонів Kimetsu no Yaiba

Тандзіро Камадо, винищувач демонів, продовжує непростий шлях. Він зумів вижити в битві у кварталі Червоних ліхтарів, але ледве не втратив життя і зброю, тому вимушено вирушає до села ковалів, де йому мають зробити нову катану. Подорож, звичайно ж, виявляється не такою простою: крім того, що на місці Тандзіро зустрічає двох Стовпів, Міцурі Канродзі та Муітіро Токіто, так ще й на село готуються напасти чудовиська під керівництвом деяких із «Дванадцяти демонічних місяців».

Стартував уже третій сезон одного з найгучніших серіалів останніх років — про успіхи «Потяга нескінченності» говорили, здається, навіть ті, хто не знайомий з японською анімацією. Сюрпризів чекати не доводиться, але в цьому криється чарівність «Клинка, який знищує демонів». Серіал дає глядачеві те, чого від нього чекають: чудову анімацію, стильні битви, цікавих персонажів і захоплюючу історію, здатну втримати глядача, незважаючи на неабияку передбачуваність. Перший епізод, за традицією, йде зі збільшеним хронометражем, щоб глибше поринути в історію.

Велика небесна стіна / Tengoku Daimakyou

Велика небесна стіна Tengoku Daimakyou

Апокаліпсис уже трапився, і Японія лежить у руїнах. У світі безрадісного майбутнього Мару та Кіруко, двоє підлітків, блукають у пошуках «Раю», не особливо розуміючи цілі подорожі. А десь у зовсім іншому місці за стінами живуть діти, котрі мають особливі таланти. Останні не знають про те, що відбувається зовні, і живуть у достатку та комфорті, поки решта світу корчиться в агонії та гине від лап загадкових істот.

Може здатися, що синопсис недостатньо інформативний. Це, на жаль, справді так — насамперед тому, що «Велика небесна стіна» не надто поспішає розкривати карти. Перша серія залишає глядача здивованим: начебто сюжет розгортається у двох паралельних площинах, але обидві зберігають стільки таємниць, що голова йде обертом. У цьому плані, звичайно, «Велика небесна стіна» сміливо претендує на звання одного з найцікавіших аніме сезону: рушниць по стінах вже в першому епізоді розвішано стільки, що залишається тільки гадати, як і коли вони вистрілять.

Геть неробство! / Skip and Loafer

Геть неробство! Перейти до Loafer

Міцумі Івакура — відмінниця з глибинки, котра зуміла отримати місце у престижній токійській школі. Але якщо в навчанні їй немає рівних, то в житті, на жаль, Міцумі мало що тямить, тож у перший же день на шляху на урочисту лінійку дівчина заблукала, розгубившись у мегаполісі. На щастя, випадково зустрінутий однокласник Сосуке Сіма допоміг їй дістатися до школи. З цього починається дружба протилежностей: річ у тому, що Сіма — роздовбай, яких пошукати, однак і йому є чому навчити старанну Івакуру. А вона покаже йому, що навчання — це не лише головний біль і нудьга.

У кожному сезоні неодмінно має бути хоча б одна шкільна романтична комедія, зроблена з любов'ю та увагою. «Геть неробство!» — саме такий варіант: легкий і ненав'язливий гумор, колоритні персонажі та приємна анімація, що налаштовує на позитив. Новинка, безперечно, не якийсь гучний хіт, а радше тиха заплава для тих, хто втомився від важких буднів. Такі шоу іноді потрібні навіть більше, ніж чергова важка драма чи адреналіновий екшн.

Пекельний рай / Jigokuraku

Пекельний рай Jigokuraku

«Порожній» Габімару — легендарний ніндзя, котрий потрапив у лапи закону. На його руках стільки крові, що злочинця мали стратити на місці, але, на біду, жодна зі спроб обірвати життя вбивці не мала успіху. Хлопець не надто рветься жити, але щось усередині не дає йому здатися. Тож коли Габімару пропонують угоду з законом, той погоджується. Умови прості: Габімару буде прощено, якщо він зуміє добути для сьоґуна еліксир безсмертя на легендарному острові, звідки ще ніхто не повертався живим. А щоб він не втік, до ніндзі приставляють Ямаду Сагірі — дівчину-ката, яка знає спосіб обірвати життя навіть такого майстра обманювати смерть, як Габімару.

«Пекельний рай» анонсували ще 2021 року, проте виробництво серіалу зайняло чимало часу — багато в чому через перфекціонізм авторів, який видно вже з перших серій. Рівень анімації високий навіть для студії MAPPA, яка відрізняється опрацюванням, а історія при зовнішній простоті легко захоплює. Все завдяки персонажам: центральний дует прописаний чудово, та й другорядні герої явно готові підкинути чимало цікавих сюжетів і конфліктів.

Моя історія кохання з Ямадою 999 рівня / Yamada-kun to Lv999 no Koi wo Suru

Моя Історія Кохання з Ямадою 999 рівня Yamada-kun to Lv999 no Koi wo Suru

Студентка Акане Кіноса тяжко переживає розлучення з хлопцем. Зганяти злість вона вирішила на мобах в онлайн-грі, в яку дівчину колись і затягнув коханий. Там же Акане дізнається про івент, який проводять у її місті, і вирішує заявитися туди у всій красі, щоб вразити колишнього. План з тріском провалюється, зате Акане зустрічає Акіто Ямаду — согільдійця, красеня та професійного геймера. Одне «але»: у житті хлопець зовсім не вміє спілкуватися та поводиться майже як робот. Що не заважає Акане з часом перейнятися почуттями до дивного знайомого.

Особливий шарм «Ямада» в тематиці: в Японії ММО користуються більшим успіхом, ніж, наприклад, у нас, але все ж таки герої стикаються з багатьма ситуаціями, так чи інакше знайомими майже кожному. А ще не варто забувати про чудовий гумор, який тут виникає не тільки з безлічі незручних ситуацій, але і завдяки вкрай виразній палітрі перебільшених емоцій Акане.

Цей прекрасний світ, благословенний Богом! / Kono Subarashii Sekai ni Bakuen wo!

Цей прекрасний світ, благословенний Богом! Kono Subarashii Sekai ni Bakuen wo!

Багряний клан завжди славився своїми магами вогню. Але серед них є одна дівчина, яка подає особливі надії. Всі були впевнені, що у Мегумін попереду велике майбутнє, проте вона обрала для себе особливий шлях і вирішила зосередитися виключно на вибухах. Якось її життя врятували саме таким заклинанням, і відтоді чарівниця впевнена, що кращої магії у світі просто не існує. Для цілісної картини не вистачає лише якоїсь великої події. Її забезпечує Юн-Юн, молодша сестра Мегумін: вона знаходить у лісі кошеня. Але не просте: хвостатий може розбудити стародавнього темного бога!

Оригінальний «Цей прекрасний світ» давно став класикою жанру ісекай. Пригоди Сато та його друзів, серед яких є місце і Мегумін, із задоволенням дивляться навіть ті, хто всіма силами уникає «попаданців» в аніме, а чарівна та вибухонебезпечна Мегумін нерідко миготить у списках улюблених персонажів. Тож нічого дивуватися, що їй зрештою присвятили власний серіал. Першоджерело-ранобе, на думку фанатів, вийшло більш прісним, ніж основна історія, тож удвічі цікаво, чи вийде в аніме підняти планку і порадувати давніх фанатів.


Читати також