Ортопедичне взуття для дорослих: коли його варто використовувати?

Ортопедичне взуття для дорослих

Ортопедичне взуття для дорослих випускається не лише для підвищення комфорту при ходьбі. Основне завдання ортопедичного взуття – створити стійку опору для структурно зміненої стопи та запобігти поглибленню деформацій, що може призвести до болю в суглобах або хребті. Підібрати ортопедичне взуття вам допоможе каталог MedX.

Які проблеми допомагає вирішити ортопедичне взуття?

Ортопедичне взуття відіграє важливу роль у правильному розвитку стоп, а також у формуванні та збереженні правильної постави. Деформація стопи або її захворювання можуть викликати не тільки біль, але й впливати на здоров’я суглобів та хребта, в результаті чого, наприклад, можуть боліти стегна. Щоб запобігти деформації стопи та супутніх захворювань нижніх кінцівок, варто на перших стадіях виникнення проблеми почати профілактично носити ортопедичне взуття.

Профілактично таке взуття слід використовувати людям, яким на роботі доводиться багато стояти або ходити. Але якщо стопи вже були вражені якоюсь деформацією, то потрібно носити ортопедичне взуття, завданням якого є не стільки профілактика, скільки лікування дефектів. За допомогою ортопедичних черевиків або босоніжок можна виправити деформації, до того ж їх завданням є амортизація шкідливих ударів.

Ортопедичне взуття, розвантажуючи патологічно змінені структури опорно-рухового апарату, має розслабляючу та знеболювальну дію. Таке взуття строго підбирається до типу захворювання, особливо рекомендується воно при таких патологіях опорно-рухового апарату та деформаціях стопи, як:

  • діабетична стопа,
  • плоскостопість,
  • п’яткова шпора,
  • неврома Мортона,
  • клишоногість,
  • молотоподібні пальці.

Ортопедичні босоніжки: щоб ноги були здорові влітку

Як і інше ортопедичне взуття, ортопедичні босоніжки повинен підбирати лікар-ортопед або фізіотерапевт з урахуванням захворювань і потреб пацієнта. Ортопедичні сандалі повинні бути виготовлені з міцних, ретельно відібраних матеріалів, а також повинні бути легкими та гнучкими, щоб адаптуватися до потреб ураженої стопи. Їх купують в медичних магазинах або виготовляють на замовлення.

Хоча ортопедичне взуття асоціюється з досить грубою конструкцією, сьогодні виробники часто орієнтуються на мінімалістичну форму, що особливо важливо у випадку з босоніжками. Босоніжки, як і ортопедичні шльопанці, часто регулюються по ширині й забезпечують комфорт навіть у спекотну погоду.


Читати також