14-08-2021 Розваги 343

Книгаріус Зловісний

Літературний конкурс Книжкова Пара Плюс. Книгаріус Зловісний

Літературний конкурс Книжкова Пара Плюс

Якщо вам сподобався цей твір, ставте лайк та робіть репости у соцмережах. Допоможіть автору посісти призове місце у конкурсі Книжкова пара Плюс.

У тексті збережена авторська граматика та орфографія (ред.)


Лоєнко Тетяна Іванівна

Довгалівська сільська бібліотека-філія

Село Довгалівка, Великобагачанський район, Полтавська область


У світі супергероїв стався справжій переполох – найбільший злочинець усіх часів – Зловісний Книгаріус, утік із зачарованої в’язниці і безслідно зник. А всі знали, що так просто він не здасться і обов’язково захоче помститися за всі роки, проведені в неволі. І справді, Книгаріус давно склав план помсти. Володіючи особливою суперсилою – переміщатися в часі і просторі через книжки – він міг змінювати хід історії і прагнув, щоб на землі панували тільки злі герої.

Ось і цього разу він вибрав найвдаліше для помсти місце і заховався в невеличкій Довгалівській сільській бібліотеці-філії. Він вважав, що у віддаленому селі його не знайдуть супергерої і він з легкістю зможе втілити свій лютий задум.

І ось, прибувши до бібліотеки, він почав ходити між книжкових стелажів, шукати потрібні йому книги і блукати через них по світах, залишаючи пастки.

Але варто зазначити, що навіть у найсильнішого антигероя була слабкість – його сила згасала, якщо люди читали багато книжок, особливо тих, які він використовував у своїх чарах.

В той час, коли весь супергеройський світ шукав злочинця, читачі Довгалівської сільської бібліотеки, самі того не підозрюючи, завадили зловісним планам Книгаріуса, адже вони з радістю приходили до бібліотеки і читали багато книг.

Коли сила Книгаріуса майже згасла, його знайшли супергерої і посадили назад до в’язниці. Але у Довгалівській бібліотеці, у найвіддаленішому кутку, на найнижчій полиці стелажа залишилася книга, яку давно з читачів ніхто не брав. І хто знає, які пастки Зловісний Книгаріус у ній залишив і як вони вплинуть на хід історії…


Читати також