Новинки лютого 2023 від видавництва Знання

Новинки лютого 2023 від видавництва Знання

Портал Експеримент ділиться з вами цікавими книжковими новинками, які виходять в українських видавництвах.

У видавництві «Знання» виходять такі книжки:

Міфи та легенди давніх українців

упоряд. О.О. Ганзюк (за П. Чубинським, В. Гнатюком, С. Плачиндою, Є. Шморгуном та ін.). — К. : Знання. — 159 с. — (Класна література).

Міфи та легенди давніх українців

У пропонованій збірці представлено найкращі зразки унікальної української міфології, багатої оригінальними образами — найпоширеніші міфи, легенди та перекази українського народу, зібрані й записані відомими етнографами, письменниками та істориками. Розділ про прадавніх богів написаний сучасним письменником Євгеном Шморгуном.

Дана збірка розкриває духовне багатство наших пращурів, дає змогу зрозуміти, як вони мислили, у що вірили, як пояснювали довколишній світ, кого шанували і чого боялися, та, зрештою, проливає світло на те, як формувався і загартовувався український характер.

До збірки включено передусім ті твори, які вивчають за шкільною програмою.

Ферма тварин

Джордж Орвелл ; пер. з англ. Олени Ломакіної.  — К. : Знання.  — 110  c.  — (English Library).

Ферма тварин

У серії «English Library» книги виходять у новому, або осучасненому перекладі українською та мовою оригіналу (без скорочень і адаптації). Тексти на сторінках книжок підігнані по сторінках та абзацах із оригінальним текстом.

Повість «Ферма тварин» Джорджа Орвелла (у новому перекладі українською та мовою оригіналу без скорочень та адаптації) — це алегорія на революцію 1917 року і подальші події, що ознаменували становлення в СРСР епохи сталінізму напередодні Другої світової війни. Письменник з гіркою іронією та сарказмом змальовує, як спільнота тварин, котрі дружно й сміливо повстали проти людської сваволі, поступово опиняється під тотальною владою свиней на чолі із зажерливим кнуром Наполеоном. Одна за одною щезають зі стіни клуні сім заповідей тваринизму, і навіть остання, основоположна, «Усі тварини — рівні» тепер звучить по-новому: «Усі тварини рівні, але деякі тварини рівніші за інших». Притча Орвелла й досі актуальна. Це нагадування усім нам, що громада має бути пильною, адже сучасна історія знає багато прикладів, коли з обіцянками про світле майбутнє і гаслами про рівність владу узурпували жорстокі тирани.

Гордість та упередження

роман / Джейн Остін ; пер. з англ. Ганни Лелів. — К. : Знання, 2023. — 335 с. — (Класна література).

Гордість та упередження

«Гордість та упередження» — найвідоміший роман популярної британської письменниці Джейн Остін. Закохані серця часом легко долають соціальні  бар’єри, але не завжди можуть обійти стіни власної гордості, звичайних непорозумінь, а інколи й упередженості. 21-літня Джейн Остін змогла так майстерно викласти у романі сподівання й розчарування, турботи й почуття закоханих Елізабет і містера Дарсі, що її книгу і сьогодні із захопленням читають мільйони читачів різних поколінь.

Це книга, без якої нині не існувало б, напевно, ні «психологічного» роману, ні «феміністичної» літератури, ні «жіночого» роману загалом. Джейн Остін створила образ досконалого чоловіка, якого сподівається зустріти у своєму житті кожна жінка. Хто з дівчат не мріяв про ті чисті, зворушливі почуття, що виникають між містером Дарсі та Елізабет? Саме прагнення переживати їх знову і знову, поринаючи в захопливу, емоційно насичену атмосферу молодості, змушує нас вже вкотре перечитувати цю книгу.


Читати також