Книга «Основи графічного дизайну» Алекса В. Вайта готується до друку

Книга «Основи графічного дизайну» Алекса В. Вайта готується до друку

Видавництво ArtHuss готує до друку книгу з основ графічного дизайну. Це третє видання книги Алекса В. Вайта, який пише про використання вільного простору у дизайні.

Перше та 2-е видання цієї книги розійшлися накладом 85 000 примірників і вона стала стандартним текстом у програмах графічного дизайну в США та в десятку зарубіжних країн. Видавництво ArtHuss друкує 3-є видання. Воно повністю переглянуте та оновлене, містить есе про дизайнерське мислення від семи лідерів галузі, таких як Ніклаус Трокслер, Герай Генчер, Ешлі Шофілд, Браян Д. Міллер, Фонс Хікман, Макс Шенґл і Тед Кроуфорд. Книга пропонує дизайнерам, художнім керівникам і студентам – незалежно від досвіду – унікальний підхід до продуманого, переконливого дизайну.

Автор пише:

«На відміну від математики, де може бути лише одна "правильна" відповідь, дизайн пропонує багато альтернативних рішень. І дизайнерові належить знайти серед них найкраще. Не варто розглядати дизайн лише як можливість похизуватися власними візуальними експериментами. Однак ті пошуки, що сприяють комунікації, вітаються завжди».

Отже, у книзі “Основи графічного дизайну” Алекс Вайт описує типові елементи та принципи графічного дизайну. Наприклад, лінії, форми, маса, текстура та колір. Він дає приклади того, як збалансувати елементи та створити єдність. Іншими важливими принципами є повторення або послідовність, а також порожнеча та вільний простір. Проте Автор також пояснює, як порушувати усі ці правила на користь глядача. Цей усеохопний погляд відкриває безмежне поле для експериментів. Проте найважливійший орієнтир  — «комунікація» дозволяє спрямувати їх у продуктивне русло. У книзі розкривається, як визначати та розкривати домінуючі образи, слова та поняття, використовувати масштаб, положення та колір, щоб направляти погляд читачів на різні рівні важливості зображення, тощо. Міркування автора доповнює багато ілюстрованих прикладів.

Алекс В. Уайт має 35-річний досвід у дизайні і зібрав велику кількість інформації та прикладів у своєму дослідженні. Це книга про те, що робить візуальний дизайн одночасно приголомшливим і дуже привабливим для читачів. Олександр Айлі, викладач Єльської вищої школи мистецтв, колишній президент AIGA NY, так відгукується про “Основи графічного дизайн”: «Алекс В. Уайт пропонує одне з найчіткіших і найпродуманіших вступів до графічного дизайну, які я читав. Ця книга також одна з небагатьох, яка справді демістифікує ідею та використання білого простору в дизайні, тему, яка одразу бентежить молодих дизайнерів і змушує досвідчених клієнтів з презирством скривити губи. Читайте і вчіться».


Читати також