01-07-2023 Мистецтво 640

Гарні книжки про татусів для дошкільнят

Гарні книжки про татусів для дошкільнят

Вечори, присвячені сімейному читанню, є чудовим способом зблизити всю родину і провести час разом. Вони створюють атмосферу затишку, де всі члени родини можуть зачаровано слухати цікаві історії, спілкуватися та спільно відкривати нові світи через книжки.

Оповідання для дітей дарують можливість відчути себе головними героями, відкрити для себе нові емоції та дослідити різноманітні ролі, які вони можуть виконувати у своєму маленькому, але цікавому світі. Книжки про батьків, про родину, розповідають малюкам про сімейні цінності, вчать будувати стосунки та показують, що навколо нас завжди є багато любові, підтримки та взаєморозуміння.

Пропонуємо добірку книжок про малюків та їх таких різних татусів і бажаємо провести затишний вечір за сімейним читанням.

У нашій добірці ви знайдете різноманітні книжки, що розповідають про різних татусів і допоможуть вашим малюкам зрозуміти, як важливо та чудово бути частиною родини. Кожна книжка пропонує унікальну історію, яка зацікавить малюка та розвиватиме його уяву.

Підготуйтеся до захоплюючої пригоди.

«Каю. Як татко». Крістін Лєро

Серія книжок про маленького хлопчика Каю допомагає пояснити дітям простими словами важливі речі. Особливість серії в тому, що тато бере активну участь вихованні дитини і є постійним активним персонажем у книжках.

У «Каю. Як татко» малюк дізнається про те, як він з’явився на світ, що його тато теж був малюком. Каю схожий на свого тата, і це справжня радість для нього. Книжка нагадує дорослим про те, що наші діти дуже хочуть бути такими, як ми. І це чудово.

«Супертато». Тімоті Напман

Кумедна віршована історія про суперздібності, героями якої є батько та син. Книжка про те, якими нас та наші дії бачать діти, і про надзвичайність простих і звичних речей.

Завдяки цій книжці-картинці з яскравими ілюстраціями та виразними персонажами (особливо тут крута собака) ви обов’язково посміхнетеся!

«Я люблю тебе, татку». Мелані Джойс

Два ведмеді, тато і малюк, проводять день разом. Ведмежа розповідає, за що любить свого татка, наводячи приклади різних ситуацій (як веселих, так і сумних).

Ілюстрації в теплих кольорах і короткий зворушливий текст створюють атмосферу довіри, затишку та безпеки для читачів. Книжка, яка показує приклад справжнього глибокого зв’язку між дитиною та дорослим.

«Груффало. Груффалятко». Джулія Дональдсон

Ще одна кумедна віршована історія, у центрі якої кмітлива мишка, старе чудисько та маленька донечка Груффало. Ілюстрації дуже зрозумілі та виразні.

Книжка про сміливість, допитливість, про любов до порушення правил дітьми та про надзвичайну суперздібність усіх татусів — швидко та міцно засинати. Раджу купувати обидві книжки, щоб одразу скласти цільну історію.

«Мамонт». Ольга Купріян

Книжка з неймовірними крафтовими ілюстраціями про хлопчика, котрий бачиться зі своїм батьком не кожного дня і дуже сумує за ним. В історії не згадується, розлучені батьки, чи може справа в роботі.

У центрі сюжету день, який тато і син вони проводять разом у Києві. Вони ласують морозивом, їздять на громадському транспорті та відвідують музей. Книжка-нагадування про важливість підтримки зв’язку з дитиною, незважаючи на обставини.

«Тато на зв’язку». Філіп де Кемметер

Якщо для вашої родини ситуація «тато зайнятий, тато за комп’ютером» є типовою, то дуже раджу подарувати персонально татусеві цю дотепну книжку-картинку.

Татко-пінгвін буквально живе в мережі за ноутбуком і не помічає, наскільки він потрібен своїй сім’ї оффлайн.

Короткий текст та емоційні ілюстрації сприймаються як комікс, тож книжка буде класним нагадуванням про важливість обмеження екранного часу та пошуку work-life balance у родині.

«Історія про вовка». Веронік Каплейн

У книжці зображено татка, котрий займається поки що не типовими для чоловіка у нашому суспільстві справами: хатньої роботою, приготуванням їжі, піклуванням про дітей. А ще він із радістю читає їм книжки.

Справжній взірець для наслідування! Неможливо не посміхатися, коли читаєш цю просту і веселу історію про силу книжок, силу нашої уяви та про те, як побороти свої страхи.

Особливість книжки - відкритий фінал, тобто ми точно ніколи не дізнаємося, чи справді щось там у кущах було. Чудова книжка для розвитку уяви з деталізованими ілюстраціями.

«Найбільший сніговик у світі». Гай Данієлс

Трохи не по сезону, але ця книжка цінна тим, що дає змогу втомленим татусям побачити себе зі сторони і показує, наскільки для дитини важливі не тільки батьки, а й оточення надійних друзів-дорослих.

Хлопчик радісно зустрічає тата з роботи, але втомлений татко просить хлопчика розважити себе самостійно і пропонує сину неможливе, з його точки зору, завдання, аби трошки поспати.

Зверніть увагу на деталізовані й емоційні ілюстрації цієї книжки.

«Чи скучила за мною твоя борода». К. Т. Хао

Зворушлива і глибока історія, від якої, найімовірніше, будуть плакати мами. Друга книжка у підбірці про важливість для дітей таткової бороди та друга книжка у підбірці, в якій показані стосунки батька та доньки.

Події розгортаються від дитинства до моменту дорослішання маленької дівчинки, та появи у неї своїх дітей. Ще один приклад побудови міцного зв’язку між дитиною та дорослим.

«Колись мій тато був дуже крутий». Кіт Неґлі

Історія з яскравими та сучасними мінімалістичними ілюстраціями, яка показує уявлення дітей про нас як про особистостей і нагадує про важливість бути для них найкрутішим прикладом. У книжки виразне візуальне оформлення і короткий текст, але її важко віднести до класичних вімельбухів з високим рівнем деталізації.

Вона особлива тим, що може бути приводом до діалогу про те, яким було життя батьків до появи дітей, про захоплення дорослих, про те, що є дійсно важливим у взаєминах.

Сподіваємося, що наша добірка книжок про татусів надихне вас провести затишний вечір за сімейним читанням. Бажаємо вам захопливих і цікавих літературних пригод і незабутніх моментів, які зміцнять ваші зв'язки та наповнять серця радістю.


Читати також