Активні навушники та їх застосування

Активні навушники та їх застосування

Для захисту органів слуху при інтенсивній стрільбі або снайперських пострілах, координації дій під час активного бою, артилерійського обстрілу чи авіанальоту звичайних шумопоглинаючих (динамічних) навушників недостатньо. Ці пристрої повністю блокують всі шуми, що незручно для контролю важливих радіочастот та спілкування у мережах зв'язку. Тому армії по всьому світу вже давно перейшли на інший тип захисту вух – активні навушники з вбудованою системою фільтрації шумів, які придушують сторонні звуки та очищують важливі частоти радіозв'язку.

Історія активного шумопоглинання

Принцип активного шумопоглинання був винайдений на початку XX століття в США інженером Натаном Болдуїном. Перші активні навушники, здатні придушувати шуми та синхронізуватися з системами радіозв'язку, отримали ВПС США, які потребували постійного та чіткого зв'язку на аеродромах та під час повітряних боїв. Згодом цю акустику почали використовувати спецпідрозділи, поліція, воєнізована охорона, служби порятунку та працівники шумних виробничих конвеєрів.

Як працюють активні навушники?

У конструкцію акустичного пристрою вбудовують двонаправлені мікрофони та мікрофони голосового зв'язку з панорамними регулюючими процесорами та електронним регулюванням фільтрації-шумопоглинання. Система:

  • Приглушує загальний шумовий фон (вітер, дощ, гуркіт, крики) і звукові піки (постріли, вибухи) до комфортних для вуха 22 дБ.
  • Виділяє важливі частоти по всій панорамі, очищує звук та підвищує гучність до безпечних 82 дБ.

Акустика самостійно («інтелектуально») аналізує загальний звуковий фон, знаходить необхідні частоти, синхронізує сигнал та вирівнює зв'язок. Людське вухо захищене від гучного шуму та чітко чує чисті розмови по радіозв'язку.

Застосування активних навушників

Такі активні акустичні системи випускаються відразу з урахуванням екстремальних умов експлуатації, мають високу міцність та оптимальний рівень захисту від пилу та вологи (IPX5), відзначаються надійною механічною конструкцією та комплектуються акумуляторними батареями (до 10 годин автономної роботи), кріпленнями для голови чи тактичного шолома, зовнішніми мікрофонами, бездротовим управлінням та кнопками PTT.

Вибір активних стрілецьких навушників в Україні

Оптимально широкий вибір професійних моделей активних навушників і гарнітур для використання в бойових умовах представлений у каталозі військторгу Punisher. Ми пропонуємо моделі активної акустики для професійної стрільби та проведення тактичних операцій від відомих брендів 3M Peltor, ACM, Caldwell, Howard Leight, M-Tac, MSA, Walker's та Earmor.

Усі моделі навушників/гарнітур оригінальні, сертифіковані, гарантують високий рівень шумоізоляції та коефіцієнт шумозниження за NNR – 19-27 дБ, тривалість автономної роботи до 10 годин, розраховані на провідне та бездротове підключення, функцію автовідключення та автоматичного панорамного моніторингу радіочастот.


Читати також