07-05-2024 Розваги 208

Царство сміттярів: одіссея виживання на загадковій планеті

Царство сміттярів. Рецензія

Рейтинг IMDb: 8,9

Анімаційний серіал, якому пророкують славу найоригінальнішого твору наукової фантастики року. Частина екіпажу вантажного корабля «Деметра» після космічної катастрофи опиняється на безлюдній планеті Весті, яка рясніє неймовірною флорою і фауною. Кожну секунду астронавти, що вижили, стикаються з істотами і рослинами, які поводяться самим незбагненним чином. «Царство сміттярів» виросло з 8-хвилинної короткометражки, створеної Джо Беннеттом і Чарльзом Гюттнером. Дванадцятисерійний проєкт створювався протягом двох років міжнародною командою аніматорів з Мексики, Іспанії, Португалії, Франції та США.

Офіційний синопсис серіалу говорить про те, що екіпаж пошкодженого міжзоряного вантажного корабля, викинутий на прекрасну, але невблаганно чужу та жорстоку планету, докладає всіх зусиль, щоб вижити та отримати надію на порятунок. Намагаючись знайти свій збитий корабель, мандрівники, подібно до Робінзона Крузо, дізнаються про новий для себе світ, знаходять можливість взаємодіяти з ним, кожну секунду побоюючись бути знищеними.

Творці серіалу поглинуті ідеєю виживання і пізнання позаземної цивілізації. Вони зізнаються, що багато надихалися Youtube-шоу, головна ідея яких – відтворення звичних нам пристроїв, таких як лук, стріли, піч для випалу, та багатьох інших повністю з нуля, без використання сучасних інструментів та матеріалів у найвіддаленіших куточках нашої планети. Також великий вплив справили документальні фільми про рідкісні та маловивчені види тварин і рослин.

Кожну секунду, що відбувається на екрані, неможливо передбачити. Одна із загадок – зрозуміти, що спричинило катастрофу космічного корабля. У напрузі тримає подорож членів екіпажу, що вижили, до його уламків. Відомо також, що більшість членів екіпажу не загинула, але перебуває в анабіозі в спеціальних кріогенних камерах. Сюжет тримає у напрузі, оскільки ті, кому вдалося врятуватися, не знають про долю своїх побратимів, кожен бореться за своє життя самотужки.

Шоу дарує почуття загадки та невизначеності, перетворює глядача на дослідника. У нього захмарно високі рейтинги, шанувальники завмерли в очікуванні другого сезону. «Царство сміттярів» буде цікавим не лише фанатам наукової фантастики, а й ширшому колу глядачів.


Читати також