Марі Сопілка. Літературний конкурс

Портал Експеримент обрав кращі твори для Солодкого літературного конкурсу. Автори, яких ми опублікували на сайті, переходять на наступний етап - читацьке голосування. Автор, який отримає більше лайків, отримає перше місце та солодкий подарунок від порталу Експеримент.

Якщо саме це оповідання вам сподобалося, ставте лайк та робіть репости у соціальних мережах. Саме так ви проголосуєте за свого фаворита. 19 грудня визначимо переможця.

У тексті збережена авторська граматика та орфографія (ред.)


Ну, добре. Слухай. У кінці Вірменської є один заклад. Дзиґа називається… Таке собі місце. Трохи пошарпане, але затишне, бо знаходиться у сховку будинків. Там галерея ще є… Ну, ти зрозуміла. – Він зробив ковток пива, витер вказівним і великим пальцем губи та хитро посміхнувся. – Окрім споглядання фрікових картин, можна скуштувати там кілька страв. Доволі простих і в маленькому виборі. Та не за тим усі туди йдуть!

Сало в шоколаді – ось родзинка Вірменської, та й усього Львова, скажу я тобі. Бо ніде не покуштуєш такої гиготи!

Уяви. Маленька картонна коробочка на застібці. Ти відкриваєш її і отримуєш у писок аромат чорного, розтопленого шоколаду. «Ммм…Яка смакота!» – зринає перша думка.

Вочевидь, кухарі не визначилися, чи це десерт, чи закуска, бо приносять тобі їство без ножа і виделки. І ти береш шоколадний кавалок руками, мов пиріжок. У насолоді примружуючи очі, вгризаєшся зубами у самісіньке його серце… Але тут неочікуваний фейспалм! Губи ще солодкі від шоколаду, липкі, пряні, а на зубах і язиці щось жирне нагадує тобі про холодець та шкварки!..

Ота начинка – з сала – наче втрата ерекції у самий відповідний момент. І ні туди, і ні сюди… Ну, ти зрозуміла…

Дякувати Богу, воно не солоне. Жирне, холодне, з прожилинами, які застрягають в зубах і аж сваряться з терпким, солодким шоколадом… Брр… У розчаруванні тобі залишається лише одне – обсмоктати шоколадну поверхню і забиратися звідти геть!

Read also


up