27.12.2023
Literature
eye 42

Война. Ден 596

Война. Ден 596. Khrystia Vengryniuk

Khrystia Vengryniuk

 
1 човек загина, 26 бяха ранени в резултат на руски ракетен обстрел на град Покровск.
По предварителни данни русия е атакувала града с две ракети "Искандер-М".
Пострадали са две административни сгради.
Армията на руската федерация обстрелва Берислав. Има загинали и ранени.
Окупаторите обстрелваха с дрон камикадзе кола с хора в нея. В колата са пътували двама местни жители. 34-годишна жена е загинала на място вследствие на множество травми. 36-годишният й съпруг е настанен в болница в изключително тежко състояние.
В резултат на пускане на граната от дрон са ранени още двама души. Става въпрос за 79-годишна жена, която е настанена в болница в средно тежко състояние. Другият човек е мъж с аквабаротравма, наранявания по крайниците, главата и гърба.
В настъплението при Авдиевка руската армия използва фосфор.
руснаците хвърлиха много сили в тази посока. Засега армията ни удържа позиции в трудните битки. Всички трябва да помним - войната продължава. Целта на врага остава същата – да ни избие всички.
руснаците не ценят народа си - те залагат на числа. Нашата сила е в качеството и единството. И в студеното пресмятане на нуждите ни, за да унищожим руснаците. Продължаваме да се борим за бъдещето на нацията всеки ден. Всички заедно.
Шефът на външното министерство на Унгария дойде в москва да моли за руски газ за зимата
„Студеното време наближава, енергийната сигурност отново е в светлината на прожекторите“, написа Петер Сиярто във фейсбук след пристигането си в столицата на руската федерация.
Ден преди това ръководителят на външнополитическото ведомство на Унгария беше в Грузия, където се проведе съвместно заседание на унгарското и местното правителство, по време на което проруският премиер на Грузия Ираклий Гарибашвили нарече проруския унгарски премиер Виктор Орбан „образцов лидер и политик“.
Никопол. В резултат на многократен обстрел са ранени двама спасители.
По обяд никополските спасители са получили сигнал за пожар, причинен от обстрел. Горял е микробус на временна спирка. Спасителите са започнали да го гасят. руснаците обаче отново стреляха.
Двама спасители са получили охлузни рани. Те са хоспитализирани. Пострадал е и пожарно-спасителният автомоби.
Окупаторите покриха с огън Киндийка. Има ранени хора
В резултат на вражеския удар е пострадала 42-годишна жена. Тя е с експлозивни и черепно-мозъчни травми, мозъчно сътресение, акубаротравма, осколкови наранявания на долни крайници, травматично увреждане на гръбначния стълб.
Пострадал е и 52-годишен мъж. Той е хоспитализиран с множество наранявания в средно тежко състояние.
САЩ имат информация, че северна Корея е предала на русия 1000 контейнера с "военна техника" за войната срещу Украйна
Това съобщиха редица кореспонденти, които очевидно са били на закрит брифинг на Белия дом и са получили информация от координатора по стратегически комуникации на Съвета за национална сигурност Джон Кърби, пише Европейска истина.
В замяна на своя товар Северна Корея очаква да получи тежко оръжие, включително самолети.

Read also


up