Часник - вбивця хвороб № 1

Часник - вбивця хвороб № 1

Часник здавна є улюбленим народним засобом для лікування і профілактики таких хвороб як грип і ГРВІ.

Крім цього, часник може запобігати розвитку такого захворювання, поширеного серед діабетиків, як кардіоміопатія.

Хвороби серця - це вбивця № 1 у всьому світі, а цукровий діабет є серйозним чинником ризику захворювань серцево-судинної системи. Азіатські вчені вважають, що часник вкрай ефективний в профілактиці серцево-судинних захворювань, особливо від ускладнень, від яких часто вмирають діабетики.

Учені провели серію експериментів з лабораторними тваринами, вивчаючи вплив екстракту часнику на здоров'я щурів, хворих на діабет. У результаті виявилося, що часник має антиоксидантні властивості, усуває ознаки запалення в міокарді, запобігає відмиранню клітин - все це в комплексі дозволяє підтримувати тканини міокарда в нормі. «Олія часнику має величезний потенціал у захисті серця діабетиків від кардіоміопатії» - розповідають дослідники.

Крім іншого, часник нормалізує артеріальний тиск, знижує рівень холестерину, має антимікробні властивості і бореться з грибковими інфекціями. У зв'язку з цим експерти рекомендують неодмінно включати цей продукт в щоденний раціон. Фахівці підкреслюють: в часниковому маслі міститься більше 20 різних речовин, що володіють цілющими властивостями.


Читати також