05-05-2015 Мистецтво 1243

Сучасні українські письменники процитували Василя Симоненка (відео)

Проект «Люди читають»

Відомі українські письменники долучилися до ініціативи полтавської молоді – проекту «Люди читають» – і прочитали вірш Василя Симоненка.

Проект «Люди читають» — ініціатива незалежного мистецького об’єднання «Magnum Opus», спрямована на популяризацію літератури та рідної мови.

В трьох попередніх випусках полтавці на вулицях читали вірші Сергія Жадана, Андрія Любки і Олени Теліги. Учасниками ж четвертого відео з циклу «Люди читають» стали не полтавці, а відомі українські письменники.

Для цього випуску організатори обрали вірш поета-шістдесятника Василя Симоненка «Світ який — мереживо казкове!..». Важко переоцінити роль, яку відігравав Симоненко у боротьбі українців за державний та культурний суверенітет протягом другої половини ХХ ст. Його творча спадщина – яскравий приклад багатства і милозвучності української мови.

Зйомки пройшли в Києві наприкінці квітня на одному з найбільших книжкових ярмарків – «Книжковому Арсеналі». Відомі українські літератори, серед яких Сергій Жадан, Юрій Андрухович, Іван Малкович,Макс Кідрук, радо підтримали ініціативу полтавців.

Денис Старостін, незалежне мистецьке об’єднання «Magnum Opus»


Читати також